Hyppää sisältöön

Kiovan Grand Ballet: Joutsenlampi

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet tuo iki-ihanan Joutsenlampi-baletin Tampereelle.

Aika 01.02.2025 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Perusliput 89,50/79,50/69,50/59,50 €
Eläkeläiset ja työttömät 84,50/74,50/64,50/54,50 €
Opiskelijat 44,50 €
Lapset ja nuoret (16-v. asti) 39,50 €

Ukrainalainen balettiryhmä vierailee Tampere-talossa

Ukrainan johtaviin balettitaloihin lukeutuva Kiovan Grand Ballet saapuu jälleen ensi vuoden alussa Suomeen rakastetuimpiin baletteihinsa lukeutuvan Joutsenlammen kanssa. Pjotr Tšaikovskin säveltämä klassikkobaletti on yhä yli vuosisata säveltämisensä jälkeen maailman tanssituin ja monien mielestä kaunein baletti.

Joutsenlampi kertoo tarinan rakkaudesta sekä valon ja pimeyden ikuisesta taistelusta, jota baletin musta ja valkoinen joutsen symboloivat. Joutsenlampi sisältää kaikki 1800-luvun romanttisen baletin rikkaat elementit, ja sitä pidetään klassisen tanssin huippuna, sellaisena kuin sen nykyään tunnemme.

Suomessa Odette-Odilen roolissa vuorottelevat maailman arvostetuimpiin lukeutuvasta Vaganovan balettiakatemiasta valmistunut japanilainen Mie Nagasava sekä New York City Balletinkin ensitanssijana toiminut argentiinalainen Ana Sophia Scheller. Prinssi Siegfridinä nähdään lukuisia kansainvälisiä palkintoja voittanut, maineikkaasta Kiovan State Choreographic -koulusta valmistunut ukrainalainen Viktor Tomashek.

Kiovan Grand Balletin tanssijat hurmaavat hienovaraisella tekniikallaan, musikaalisuudellaan ja tanssin keveydellä. Hienot puvut ja upeat lavasteet viimeistelevät balettinautinnon. Katso pätkä Kiovan Grand Balletin Joutsenlammesta täältä.

”Minulta on kysytty, että onko tänä päivänä sopivaa tanssia Venäjän kuuluisimpia baletteja. Olen sitä mieltä, että kuten Shakespeare, myös Tšaikovski kuuluu koko ihmiskunnalle. Baletti on universaali kieli. Se ei tunne rajoja”, sanoo Kiovan Grand Balletin perustaja ja taiteellinen johtaja Alexander Stoyanov.

Vuodesta 2014 lähtien Kiovan Grand Ballet on ilahduttanut yleisöjä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, kaikkialla Euroopassa ja Skandinaviassa. Suurin osa tanssijoista on ukrainalaisia, vain osa tanssijoista tulee Japanista, USA:sta, Italiasta ja Espanjasta. Suomessa Kiovan Grand Ballet nähtiin viimeksi alkuvuodesta 2024.

Kiovan Grand Ballet: Joutsenlampi

Musiikki: Pjotr Tšaikovski
Koreografia: Marius Petipa ja Lev Ivanov
Libretto: Vladimir Begichev ja Vasily Geltser

Kesto: n. 2 h 10 min sis. väliajan.
Musiikki tulee nauhalta.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja Live Nation

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki
  • Orkesterimusiikki

Puistokonsertti 2024

Tampere Filharmonian, Tampere-talon ja Tampereen Energian suurta ulkoilmakonserttia johtaa Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta.

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Ooppera, operetti

Kokkonen: Viimeiset kiusaukset

Joonas Kokkosen suuren suomalaisen oopperan pääosan laulaa Mika Kares. Ohjauksesta vastaa Mikko Kouki, ja Tampere Filharmoniaa johtaa Ville Matjeveff.

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!