Hyppää sisältöön

Onnellinen tuokio -taidenäyttely

Milloin viimeksi istahdit taideteokseen? Näyttelyn teoksissa maalausten pohjina on erilaisia tuoleja, jakkaroita ja penkkejä.

Aika 10.05.2024 09.00 - 02.06.2024 17.00

TilaTampere-talo, sisääntuloaula

Onnellinen tuokio -taidenäyttelyn markkinointikuva, paljon värejä lähikuvassa.
Kuva: Jan Huhtanen

Tietoa tapahtumasta

Onnellinen nojatuoli taidekokoelmasta Onnellinen tuokio.
Onnellinen nojatuoli. Kuva: Middle of Nowhere-taidepuisto.

Onnellinen tuokio -taidenäyttely Tampere-talon sisääntuloaulassa 10.5. – 2.6.2024 talon aukioloaikoina.

Näyttely on kaikille avoin ja maksuton.

Milloin viimeksi istahdit taideteokseen?

Onnellinen tuokio -näyttelyn teoksissa maalausten pohjina on erilaisia tuoleja, jakkaroita ja penkkejä. Teosten lähtökohtana on ajatus rohkeasti ja ujostelematta – värillä on väriä. Teosten värit, tuolien muodot ja pintamateriaalien ominaislaadut ovat olleet lähtökohtana materian ja taiteilijan luovan prosessin suhteelle. Taiteilijan oivallukset ja taideteosten ideoiden kohtaamiset ovat esteettisesti kiinnostavia ja suurta yleisöä innostavia. Korumaisessa kokonaisuudessa valoa heijastava maalauspinta näyttäytyy monipuolisesti eri materiaaleissa. Näyttelyn teokset ovat taideteoksina käyttöesineitä. Ne on toteutettu kestämään käyttöä, istumista ja kulutusta.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Pirkanmaan Kulttuurirahasto.

Taiteilija

Taiteilija Paula Huhtanen.
Paula Huhtanen. Kuva Kisu Huuskonen.

Paula Huhtanen
s. 1965
ITE-taiteilija

Taiteilijan kotisivu

Taiteilijan blogi

“Koen, että värit ovat energiaa, joilla voimme vaikuttaa moniin asioihin. Luon teoksia, jotka ovat fyysisesti nähtävissä ja energioina aistittavissa. Taiteeni viesti on selkeä: kaikki on hyvin ja kaikki järjestyy!”

Paula Huhtanen sai Pirkanmaan Kulttuurirahaston apurahan vuonna 2023.

Paula Huhtanen on Nokian Sarkolassa toimiva ITE-taiteilija, joka toteuttaa taiteilijuuttaan maalaishenkisessä ympäristössä, värikylläisen paletin koko kirjolla. Hänen taiteessaan tavoitteita ovat rauha, sovinnollisuus ja kokemukset onnesta.

Huhtanen luo teoksensa väreillä ja välineillä, joita on kehittänyt koko uransa ajan tutkiessaan kysymystä mitä kaikkea väri voikaan olla. Elämäniloa ja toiveikkuutta viestivällä taiteellaan Huhtanen on luonut oman tyylinsä ja isminsä, iloismin. Iloismin aapiskirja -blogissaan hän jakaakin työnsä vaiheita ja menetelmiään luovan toiminnan ja ajattelun kehittämiseksi.

Teosten kantaaottavuus syntyy ilosta ja positiivisuudesta. Kriisienkin keskellä maailma on kaunis. Huhtanen käyttää monenlaisia asioita ja esineitä ja luo niille uusia yhteyksiä ja merkityksiä taideteoksina. Maalausprosessit toteutuvat synergiassa kulloinkin käytössä olevien materiaalien kanssa.

Paula Huhtanen on toiminut monipuolisesti taide- ja kulttuurialan työtehtävissä sekä taiteen vapaan kentän työryhmissä yli 30 vuoden ajan. Vuonna 2020 Huhtanen nimettiin vuoden ITE-taiteilijaksi. Valinta tehtiin tuolloin ITE-taiteen historiassa ensimmäistä kertaa. Huhtasen teoksia on kaikissa Suomen yli kolmessasadassa kuntakokoelmassa.

tulevia tapahtumia