Hyppää sisältöön

Seminaari – ”Jos ei ole tarjontaa, ei ole tulevaisuutta”

Suomalaisen oopperataiteen tulevaisuudesta keskustelevat Katri Santtila, Kaisa Rönkkö, Sampo Terho ja Suvi Leinonen.

Aika 18.09.2024 17.30

TilaTampere-talo, Maestro

Tietoa tapahtumasta

Seminaari – ”Jos ei ole tarjontaa, ei ole tulevaisuutta”: Esittävän taiteen ja oopperatoiminnan tulevaisuus ja kehittäminen Suomessa

Ke 18.9.2024 klo 17:30
Maestro, Tampere-talo

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kesto n. 1 tunti. Ilmoittauduthan ennakkoon varmistaaksesi paikkasi. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen tämän linkin kautta.

Miten vahvistaa oopperataiteen alueellista saavutettavuutta? Miltä näyttää elinvoimainen esittävän taiteen kenttä Suomessa vuonna 2035? Miten oopperatoiminnan vaikuttavuutta voidaan tukea ja mitä investointeja se vaatii? 

Ympärivuotinen oopperatoiminta on tärkeä kulmakivi elinvoimaisen esittävän taiteen kentän vahvistamisessa. Oopperatuotannot keräävät yleisöjä kansallisesti ja kansainvälisesti, työllistävät laajasti näyttämötaiteen ammattilaisia ja tarjoavat alustan tulevaisuuden tekijöille. Myös Tampereen oopperan toimintaa ja tarjontaa kehitetään. Seminaari Tampere-talossa keskiviikkona 18.9.2024 tuo yhteen taidealan asiantuntijoita keskustelemaan esittävän taiteen ja oopperatoiminnan tulevaisuudesta.

Keskustelijoina Katri Santtila (kulttuuriasiainneuvos, Opetus- ja kulttuuriministeriö) Kaisa Rönkkö (johtaja, Taiteen edistämiskeskus), Sampo Terho (kulttuurijohtaja, Tampereen kaupunki) ja Suvi Leinonen (taiteellinen johtaja, Tampere-talo Oy

Tuotanto Tampere-talo Oy

Tulevat tapahtumat

/
  • Tampere-talo
  • Orkesterimusiikki
  • Sirkus
  • Teatteri

Taru Sormusten herrasta

Tervetuloa elämäsi seikkailuun, kun J. R. R. Tolkienin rakastettu klassikko muuntuu näyttämölle täysin ennennäkemättömällä tavalla.

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Ooppera, operetti
  • Orkesterimusiikki

Beethoven: Fidelio-oopperan konserttiversio

Beethovenin menestysoopperan konserttiversion johtaa Susanna Mälkki. Solisteina loistavat suomalaiset tähtilaulajat, kuorona laulaa Tampereen Oopperan kuoro ja orkesterina soittaa Tampere Filharmonia.