Hyppää sisältöön

KIERTO FEST kerää yhteen kiertotalouden toimijat

KIERTO FEST-kiertotalousmessut lisää ymmärrystäsi kiertotaloudesta ja inspiroi tekemään arjen ilmastotekoja niin työssä, opinnoissa kuin vapaa-ajalla! Keskiviikkona 8.12. Tampere-talon Sorsapuistosalissa järjestettävä KIERTO FEST juhlistaa KIERTO-hankkeen päättymistä keräämällä yhteen kiertotalouden parissa toimivia yrityksiä, oppilaitoksia ja yhdistyksiä. Messuilla innostetaan ihmisiä tutustumaan kiertotalouteen erityisesti työllisyys-, yrittäjyys-, liiketoiminta- ja uranäkökulmasta. KIERTO FESTin juontajana toimii säteilevä Sointu Borg, Diilistä tuttu Tampereen oma kasvatti. Soinnulle työn merkityksellisyys on tärkeää ja yrittäjänä hän tekee omannäköistä uraa. Hän kannattaa tasa-arvoa ja pitää puolensa työelämässä. Keynote-puheenvuoroissa kuullaan miten kiertotalous ja kestävä kehitys näkyvät työelämässä. Työelämäprofessori, sarjayrittäjä ja tietokirjailija Lauri Järvilehto puhuu tulevaisuuden työstä, jossa vahvana painopisteenä on työn merkityksellisyys. Merkityksellinen työ lisää tuottavuutta ja on jo nyt tämän päivän suuri kilpailuvaltti. Toisena keynote-puhujana kuullaan kiertotalouden pioneeria Seija Lukkalaa, joka on ekodesignyritys Globe Hopen perustaja. Globe Hope on valmistanut hävikki- ja ylijäämätekstiileistä laukkuja ja asusteita jo vuodesta 2003 lähtien. Ekologisuuden lisäksi yritysvastuu on Seijalle liiketoiminnan ydintä.

Vastuullista ja kierrätettyä muotia

Mielenkiintoisten puheenvuorojen lisäksi KIERTO FESTissä on luvassa Tredun opiskelijoiden tuottama muotinäytös, jossa mallit puetaan päästä varpaisiin vastuulliseen ja kierrätettyyn muotiin. Opiskelijat toimivat myös malleina sekä vastaavat meikistä ja kampauksista. Näytöksessä esitellään tuotteita seuraavilta merkeiltä: Oldie, Pure Waste, MEA, Miela, Piece Of Jeans ja Nextiili ry:n vintage & verkkokauppa. Mukana on myös Tredun tekstiili- ja muotialan opiskelijoiden valmistamia kiertotaloustuotteita, joiden materiaalit on saatu Nextiilistä. Lisäksi paikan päällä on tarjolla Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän hyötyhävikkikeittiön makupaloja, osuvia reseptivinkkejä ja vihjeitä ruokahävikin vähentämiseen. Pirkanmaan jätehuolto antaa jäteneuvontaa, ja Nextiili ry:n osastolla kävijät voivat testata kuinka hyvin tunnistavat eri tekstiilimateriaaleja. Messuilla on myös myynnissä näytteilleasettajien kiertotaloustuotteita.

Luonteva valinta tapahtumakumppaniksi

– KIERTO FEST – kiertotalousmessut on Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen koordinoiman KIERTO-hankkeen loppuhuipentuma, kertoo tapahtuman taustoista KIERTO-hankkeen projektipäällikkö Riina Hiipakka-Lahti Tampereen kaupungilta. Toimivien tilojen ohella KIERTO-hanke valitsi tapahtumapaikakseen Tampere-talon myös siksi, että talossa toteutetaan sekä ympäristö- että yhteiskuntavastuullista toimintaa. Tämä sopii KIERTO-hankkeen tavoitteisiin ja kestävän kehityksen arvoihin hienosti – hankkeen missiona on tehdä kiertotaloudesta työelämätaitoa ja kilpailuvaltti. – Tampere-talo toteuttaa kiertotaloutta monella tavalla mm. säästäen energiaa, ruokahävikkiä ja käyttämällä kierrätettäviä messumattoja. Myös messutapahtumastamme oli mahdollista saada helposti hiilineutraali kompensoimalla päästöt lähimetsää istuttamalla, kiittää Riina. Tämä vastuullisuusteko on loistava mahdollisuus kaikille tapahtumien järjestäjille, eikä kustannuksiltaan iso!

Tapahtumaan vapaa pääsy

Tapahtuma on avoinna kello 13 – 18, tutustu koko ohjelmaan KIERTO-hankkeen verkkosivuilla. Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! Tapahtumassa on käytössä koronapassi.