Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
 • englanti
 • Suomi

Turvallisia elämyksiä Tampere-talossa

Sivua päivitetty viimeksi 23.11.2021

Tälle sivulle on koottu Tampere-talon turvallisuuskäytännöt. Noudatamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja huolehdimme yleisön, artistien sekä työntekijöiden turvallisuudesta.

Koronapassi käyttöön Tampere-talossa 17.11.2021 alkaen

Hallitus on päättänyt alueellisista ravintolarajoituksista Pirkanmaalle, ja Tampere-talo siirtyy toistaiseksi käyttämään koronapassia vaihtoehtona 17.11.2021 alkaville alueellisille ravintolarajoituksille.

Koronapassin käyttö mahdollistaa tapahtumien järjestämisen ilman kapasiteettirajoituksia sekä turvallisen ja vastuullisen toiminnan Tampere-talossa myös jatkossa.

Tapahtumiin, konsertteihin, ravintolaan ja Muumimuseoon tarkastetaan koronapassi Tampere-talon aulassa. Edellytämme koronapassia kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

Voit edelleen asioida Tampere-talon aulan lipunmyyntipisteessä ja Tampere-talo Shopissa ilman koronapassia. Tervetuloa vierailulle turvallisin mielin.

Mikä on koronapassi?

Koronapassina käytetään EU:n koronatodistusta, jonka saa sähköisestä Omakanta-palvelusta. Jos et voi käyttää Omakantaa, voit saada todistuksen paperisena tulosteena terveydenhuollosta. 

EU:n koronatodistus sisältää todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen koronatestituloksesta tai todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Koronapassina toimii mikä tahansa näistä kolmesta todistuksesta.  

Koronapassia voidaan kysyä sisäänpääsyn yhteydessä eri tilaisuuksissa tai tapahtumissa, jolloin passi toimii vaihtoehtona koronarajoituksille. Käytännössä koronapassissa on kyse tulosteena tai mobiililaitteen ruudulta näytettävästä todistuksesta. 

Koronapassi näytetään Tampere-talon aulassa tulosteena tai kuvanäkymänä mobiililaitteesta. Suosittelemme tulostamaan tai tallentamaan koronapassin puhelimeen helposti esitettäväksi asioinnin nopeuttamiseksi. Koronapassin lukijasovellus ei kerää tai tallenna kävijöiden terveystietoja.

Katso myös usein kysyttyä koronapassista (kanta.fi).

Toimi näin:

 1. Lataa koronapassi Omakanta-palvelusta.
 2. Valmistaudu esittämään koronapassin QR-koodi Tampere-taloon saavuttaessa tulosteena tai mobiililaitteelta. Kuvallinen henkilöllisyystodistus esitetään pyydettäessä.
 3. Koronapassi tarkastetaan Tampere-talon aulassa. Olethan ajoissa paikalla, jotta koronapassin tarkastamiseen jää aikaa.
 4. Muistathan, että Tampere-talossa on edelleen voimassa vahva maskisuositus.

Kysyttävää?

Tampere-talo on sitoutunut noudattamaan voimassa olevaa lainsäädäntöä tartuntataudin torjumisessa. Ostamalla lipun tapahtumaan asiakas sitoutuu esittämään voimassa olevan koronapassin, mikäli Tampere-talo sitä kyseiseen tapahtumaan osallistumiseksi edellyttää.

Jos sinulla on kysyttävää lipuistasi tai sinulla ei ole koronapassia, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse: liput@tampere-talo.fi

Ohjeita tapahtumajärjestäjille

Oletko järjestämässä tapahtuman Tampere-talossa? Muistathan, että tapahtumajärjestäjien tulee viestiä oman tapahtumansa osallistujille, esiintyjille ja näytteilleasettajille voimassa olevasta koronapassikäytännöstä.

Yleistietoa

Isossa osassa tapahtumia on vielä käytössä numeroimattomat paikat, koska osa tapahtumista ovat olleet myynnissä jo pidemmän aikaa ja niitä on jouduttu siirtämään eteenpäin. Henkilökuntamme auttaa paikan valinnassa.

Tutustu tuleviin kulttuuritapahtumiin.

Katso siirretyt ja peruuntuneet konsertit.

Ravintola Tuhto on avoinna, katso aukioloajat. Tutustu lounaslistaan täältä.

Tampere Filharmonian kausi 2021–2022 on julkaistu, lisätietoa täältä.

Muumimuseo on avoinna, katso aukioloajat.

Courtyard by Marriott Tampere City on avoinna, täydennä vierailusi yöpymisellä saman katon alla!
Varaa hotellihuone kumppanihintaan tästä!

Käytä kasvomaskia

Tampere-talossa on voimassa vahva maskisuositus. Myös henkilökuntamme käyttää kasvovisiiriä tai -maskia. Maskeja on myynnissä Tampere-talo Shopissa.

Huolehdi hygieniasta

Muistathan käsi- ja yskimishygienia ja suosit korttimaksua. Jos yskit tapahtumassa toistuvasti, poistuthan salista. Henkilökuntamme voi myös kohteliaasti ohjata sinut ulos.

Talon tilat ja kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla pitkävaikutteisella pinnoitteella. Siivousta on tehostettu ja käsidesi- ja käsienpesupisteitä on talossa runsaasti.

Ethän tule tapahtumiin, jos tunnet itsesi sairaaksi, olet palannut ulkomailta 10 vuorokauden aikana tai olet altistumisen vuoksi karanteenissa.

Pidä turvavälit

Muista riittävä turvaväli muihin ja vältä lähikontaktia. Kiinnitä huomiota etäisyyksiin erityisesti jonottaessasi.

Iso talo ja avarat aula- ja tapahtumatilat mahdollistavat riittävät turvavälit sekä yleisön kulun porrastamisen.

Käytännöt konserteissa

 • Avaamme ovet viimeistään puoli tuntia ennen konsertin alkua.
 • Ohjaamme yleisön istumaan omille paikoilleen.
 • Varaathan riittävästi aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Isoon saliin kuljetaan kaikista salin ovista. Konsertin päätyttyä odota paikallasi ja seuraa ohjeitamme.
 • Suosi lippuostoksia lippu.fi verkkokaupassa. Yli kuuden hengen ryhmät voivat kysyä tarjousta ryhmamyynti@tampere-talo.fi.
 • Turvallisuuskäytännöt koskevat myös Tampere Filharmonian konsertteja. Tutustu orkesterin omiiin käytäntöihin.

Käytännöt yritystapahtumissa ja kokouksissa

 • Tampere-talon avarat tilat ja iso kiinteistö mahdollistavat turvalliset järjestelyt ja eri kokoiset tapahtumat riittävin turvavälein.
 • Tapahtumajärjestäjien vastuulla on myös itse tiedottaa osallistujia turvajärjestelyistä jo ennen tapahtumaa. Tapahtumajärjestäjällä on oltava tiedot osallistujista.
 • Tulevia tapahtumia voit varata ja suunnitella yhdessä myyjiemme kanssa: myyntipalvelu@tampere-talo.fi, p. 03 243 4800.

Terveysturvallisuussuunnitelma

Tampere-talo noudattaa ja seuraa viranomaisten antamia yleisiä hygienia- ja turvallisuuskäytäntöjä. Huolehdimme asiakkaiden, artistien, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuudesta. Lisäksi yhtiömme noudattaa oma-aloitteisesti laatimaamme erillistä terveysturvallisuussuunnitelmaa, joka linjaa turvallisuudesta mm. ulkomaisten artistien kohdalla. Suunnitelma on viranomaisten hyväksymä.

Väliaikatarjoilut

 • Varaa tarjoilut ennen konsertin alkua tai väliajalle jo ennakkoon verkosta. Tee varaus viimeistään konserttia edeltävänä päivänä.
 • Ennakkotilauksissa laajempi valikoima. Konsertin aikana ostetuissa tarjoiluissa on rajoitettu valikoima.
 • Väliaikatarjoilun mahdollistamiseksi olemme ottaneet käyttöön lisää tilaa, jossa yleisö voi nauttia väliaikatarjoilusta.

Vaatesäilytys

 • Narikka palvelee tapahtumissa. Salista purku tapahtuu hallitusti niin ettei narikkaan synny jonoja.

Marriott-hotelli

 • Tampere-talon yhteydessä toimiva Courtyard by Marriott Tampere City noudattaa Marriott-hotelliketjun Commitment to Clean -ohjelmaa asiakkaiden turvallisen yöpymisen varmistamiseksi myös koronapandemian aikana.