Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Juhlavuosi: Tampere-talossa poikkeuksellinen palvelu- ja tapahtumakeskittymä

15.01.2020

Talo on kasvanut 30 vuodessa toimialansa merkittäväksi tapahtumayhtiöksi

Tampereen tapahtuma- ja kulttuuritoimijat viettävät yhteistä juhlavuotta. Tampere-talo täyttää 30 vuotta, Tampere Filharmonia 90 vuotta ja Muumimuseossa on 75-vuotisjuhlat ensimmäisen Muumi-kirjan julkaisun kunniaksi. Juhlavuoden kruunaa Tampere-talon yhteydessä juuri avautunut Suomen ensimmäinen Marriott-hotelliketjun Courtyard Tampere City. Saman katon alla toimivat yhtiöt ja yhteisöt muodostavat nyt poikkeuksellisen laajan palveluiden ja tapahtumien keskittymän. Tampere-talon kävijät voivat kokea saman katon alla nyt tusinan verran erilaisia tapahtumia, elämyksiä ja palveluita. Vastaavaa yhtä laajasti sisältöjä tarjoavaa elämysten kokonaisuutta ei löydy muualta Suomesta. Kansainvälisestikin tarkasteltuna kokonaisuus on poikkeuksellinen.

– Meillä on saman katon alla muiden muassa konserttitalo, kongressi- ja kokouskeskus, täysimittainen sinfoniaorkesteri, ooppera, baletti, museo, musiikkiklubi, ravintola, kahvila, myymälä, messut, hotelli ja puistoalue. Moomins, Meetings, Music ja Marriott on kokonaisuus, joka on kansainvälisesti poikkeuksellisen vahva palvelupaketti ja vahvistaa osaltaan Tampereen hakemusta ja mahdollisuuksia tulla valituksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Markkinaehtoisesti toimiva tapahtumayhtiö

Tampere-talon juhlavuosi käynnistyy taloudenkin näkökulmasta positiivisissa merkeissä. Yhtiön liikevaihdon ja tapahtuma- ja kävijämäärien voimakas kasvu jatkuu jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Tampereen kaupungin 30 vuotta sitten perustama kulttuuri- ja kongressikeskus on tänä päivänä toimialansa merkittävä tapahtumayhtiö sekä kulttuuripalveluiden tarjoaja, jonka liiketoiminta luo ja tuottaa hyvinvointia yhteiskunnassa.

Tampere-talon liikevaihto vuonna 2018 oli 12,1 miljoonaa euroa. Se on yli kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa. Liikevaihtoa ja kasvua vauhdittavat uudet liiketoiminnat ja tapahtumakonseptit sekä tapahtuma- ja kävijämäärien kasvu. Vuonna 2018 talossa vieraili 605 500 kävijää ja järjestettiin tuhat tapahtumaa.

– Tulemme tekemään vuoden 2019 liikevaihdossa ja tapahtuma- ja kävijämäärissä jälleen ennätyksen. Näistä tuloksista kerromme pian lisää, Ahokas sanoo.

Tapahtumayhtiön liiketoimintamme on suurilta osin markkinaehtoista.

– Tuotamme promoottorina tapahtumia myös talon ulkopuolella ja kilpailemme samassa kentässä muiden kaupallisten yhtiöiden kanssa. Tuotamme esimerkiksi SuomiLOVE-konsertin Hartwall Areenalla 29. helmikuuta.

– Samalla toteutamme omistajamme Tampereen kaupungin tahtoa tarjota kaupunkilaisille erilaisia julkisia palveluita, kuten maksuttomia tapahtumia, oopperatuotantoja sekä erilaisia perhetapahtumia. Tähän tehtävään kaupunki antaa meille julkista avustusta, jonka määrä on vain noin kahdeksan prosenttia liikevaihdosta, Paulina Ahokas jatkaa.

Uusia liiketoiminnan avauksia

Vuonna 2019 liiketoiminta kasvoi ja yhtiön strategian mukainen uusi merkittävä avaus oli mm. tapahtumatoimisto Events Tampereen perustaminen. Lisäksi Tampere-talo perusti tapahtuma-alalle uuden yhtiön ja digitaalisen kuluttajapalvelun LiveX Oy:n yhdessä Lippupisteen ja Geniem Oy:n kanssa. Yhteiskuntavastuutaan yhtiö toteutti saavuttamalla toimialallaan ensimmäisenä merkittävän ympäristöteon: Talosta tuli Suomen ensimmäinen energiakäytöltään hiilineutraali kongressikeskus.

– Juhlavuoden ohjelma- ja tapahtumatarjonta vahvistaa rooliamme kulttuuri- ja kongressitalona. Kevään juhlaohjelmistossa on monipuolisesti sisältöjä eri kohderyhmille, muiden muassa Carmen-ooppera, Sorsaklubi-keikat, Intimissimo-konsertit ja Grammy-palkittu Patty Austin. Yritystapahtumissa ja kokouksissa on suuria kotimaisia tapahtumia, kuten Nuori2020, Rata2020 ja Kirjamessut, sanoo yritystapahtumista ja kulttuuriohjelmistosta vastaava liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

– Events Tampere tuottaa asiakkaille heidän tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa räätälöityjä tapahtumia ja kongressipalveluja ympäri Suomen. Täydennämme oivallisesti Tampere-talon tarjoomaa palvelemalla asiakkaita kokonaisvaltaisesti myös talon seinien ulkopuolella, sanoo tapahtumatoimisto Events Tampereen liiketoimintajohtaja Katri Varjos.

Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku – lue satoja syitä tulla Tampereen seudulle

Tampere FIlharmonia

Muumimuseo 

Juhlavuoden kevätohjelmisto 

Events Tampere

Teksti: Anne Sivula
Kuva: Riikka Vaahtera