Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Kaksi aurinkovoimalaa tuottaa uusiutuvaa energiaa talon katolla

23.05.2019

Tampere-talon katolla on nyt kaksi aurinkovoimalaa. Kesällä 2017 asennetun 184 aurinkopaneelin ja 1180 neliömetrin kokoisen voimalan rinnalle on saatu toinen voimala toukokuun lopulla. Sen koko on noin puolet ensimmäisen voimalan kapasiteetista.

– Uusiutuvaa, ekologista energiaa tuottavia aurinkopaneeleja on nyt kaikkiaan noin 270. Tällä määrällä Tampere-taloon riittäisi laskennallisesti energiaa reiluksi pariksi viikoksi, sanoo kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto.

Viime vuonna 184 paneelin aurinkovoimala tuotti 32,9 MWh sähköä. Tällä määrällä 9W led-lamppua tai kannettavaa tietokonetta käyttää vuosikymmeniä. Kulttuuri- ja kongressikeskus on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ympäristöasioissa. Aurinkovoimalan hyödyntäminen sen energiantuotannossa on yksi keskeisistä vastuullisuuden toiminnan ratkaisuista ja tukee kestävän liiketoiminnan kehitystä.

– Hyödynnämme aurinkovoimalan tuottamaa energiaa myös talon kattopuutarhalla ja lämmitämme kasvihuonetta kevään ja syksyn viileämmillä keleillä. Rakennamme sinne järjestelmää uuden aurinkovoiman ohessa, Koivisto kertoo.

Tampere-talon kaikki sähköenergia on uusitutuvaa. Aurinkopaneelien lisäksi talo saa energiaa Tammerkosken kuohuista. Talon käyttämä sähköenergia on sertifioitua vesisähköä.

Kuva: Tampere-talon aurinkovoimalan tuotanto torstaina 23. toukokuuta iltapäivällä. 

Katso video aurinkovoimalasta


Teksti: Anne Sivula