Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Bostonin baletin ja Amerikan balettiteatterin huipputanssijat tähdittävät Kansainvälistä balettigaalaa

05.04.2019

Tampere-talossa 1. syyskuuta toteutettava Kansainvälinen balettigaala tuo Tampereelle poikkeuksellisen määrän klassisen baletin ja nykybaletin kansainvälistä huippuosaamista. Neljättä kertaa järjestettävä gaala on muodostunut yhdeksi Tampere-talon syyskauden kohokohdista. Perinteisen lyhyistä otteista koostuvan gaalaohjelmiston lisäksi talossa nähdään myös kokonaisia huippukoreografien tanssiteoksia. Gaala järjestetään yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Liput tapahtumaan ovat myynnissä nyt täällä.

Yksi gaalan odotetuimmista esiintyjistä on venäläinen huipputanssija Daniil Simkin. Simkin on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun sekä Varnan ja Jacksonin balettikilpailujen voittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Wienin Valtionoopperassa ja tanssii tällä hetkellä Berliinin valtionbaletissaja Amerikan Balettiteatterissa (ABT).

Latvian kansallisbaletti saapuu gaalaan kuuden tanssijan voimin Elza Leimanen teoksella Images of Presence. Brnon kansallisteatterin baletti tuo puolestaan mukanaan koreografi Nacho Duaton teoksen Gnawa, jota ei ole aiemmin esitetty Suomessa. Ryhmä esittää myös kohtauksia balettiklassikosta Romeo ja Julia, jonka uudesta koreografiasta vastaa baletin taiteellinen johtaja Mario Radacovsky. Brnon kansallisteatterin baletin vierailu juhlistaa maailman ensimmäistä Romea ja Julia -balettia, joka esitettiin Brnossa 80 vuotta sitten.

Lavalla nähdään myös suomalaista tanssitaidetta maailman huipulta, kun Bostonin Baletin Maria Baranova esiintyy partnerinaan saman balettitalon ensitanssija Lasha Khozashvili. Amerikan balettiteatterin (ABT) Elina Miettinen lentää puolestaan New Yorkista tuomisinaan koreografi Jorma Elon tuore sooloteos. Näiden lisäksi kotimaista osaamista edustaa myös Brnon baletin ensitanssija Emilia Vuorio.

– On harvinaista herkkua saada nämä lahjakkaat, kansainvälisen uran tehneet suomalaiset taiteilijat samalle näyttämölle, kiittelee Kansainvälisen balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori.

Gaalassa on luvassa myös tämän hetken kysytyimpiin eurooppalaisiin koreografeihin lukeutuvan Marco Goecken duetto Black Swan tulkitsijoinaan Dortmundin Baletin kirkkaimmat nuoret tähdet Amelie Demont ja Duccio Tariello.

Kansainvälisen balettigaalan ohjelmisto täydentyy vielä kevään 2019 aikana.

Tapahtumatiedot ja liput:
www.tampere-talo.fi/balettigaala2019

Osallistu Kansainvälisen balettigaalan Facebook-tapahtumaan täällä.