Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Helena Hiilivirralle elämäntyöpalkinto Industry Awards -gaalassa

08.10.2019

Tampere Filharmonian intendenttinä vuosina 2013-2019 työskennellyt Helena Hiilivirta on saanut tunnustuksen työstään musiikkialan hyväksi. Hänet palkittiin elämäntyöpalkinnolla perjantaina 4. lokakuuta pidetyssä Industry Awards -gaalassa, joka järjestettiin Musiikki & Media -tapahtuman yhteydessä.

Hiilivirran meriittilista on merkittävä. Hän on toiminut mm. sellistinä ja orkesterimuusikkona, festivaalinjohtajana ja useiden merkittävien orkestereiden intendenttinä, Yleisradion musiikkitoimittajana ja musiikin osaamiskeskuksen päällikkönä. Hänen ansiokseen voidaan lukea se, että Helsingissä päätettiin aikoinaan investoida uuteen, upeaan Musiikkitaloon. Uransa huipentumana Hiilivirta on tukenut merkittävästi kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin uraa maailman huipulle.

Rouvali ojensi palkinnon gaalassa Hiilivirralle, joka on hiljattain siirtynyt eläkkeelle orkesterin intendentin tehtävästään.

Tampere-talo onnittelee Helenaa ja kiittää yhteistyöstä vuosien aikana!

Industry Awards -gaala on vuosittainen musiikkialan sisäinen palkintogaala, joka juhlistaa kuluneen vuoden onnistumisia. Palkinto on arvostettu kiitos omalta yhteisöltä, Suomen musiikkialan ammattilaisilta. Industry Awards -palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 24. kerran.

Musiikki & Media on Suomen suurin musiikkialan ammattilaistapahtuma, joka on järjestetty Tampereella vuodesta 1989. Tampereelle kerääntyy vuosittain yli tuhat osallistujaa musiikki- ja media-alalta. Paikalla ovat lähes koko Suomen musiikkialan lisäksi tärkeimmät toimijat myös Pohjois-Euroopasta ja muualta maailmalta. Tämänvuotinen tapahtuma oli 30-vuotisjuhlavuosi ja seminaarit pidettiin Tampere-talossa. 

Teksti: Anne Sivula
Kuvat: Miikka Varila