Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Helpotus tuoda koulutuksia tunnettuun maamerkkiin

15.10.2018

Tampereen kesäyliopistolla ja Tampere-talolla on ollut jo pitkään koulutuksiin liittyvää tila- ja tapahtumayhteistyötä erityisesti kokouspakettien osalta. Kesäyliopisto järjestää vuosittain yli 500 kurssia. Osaan koulutuksista he tilaavat Tampere-talolta kokouspaketteja, joihin sisältyy tila, aula- ja naulakkopalvelu, tilaisuuden tekninen käynnistys ja päivystys sekä ruoka- ja ravintolapalvelu.

Mikko Mattila on ollut tehtävässään Tampereen kesäyliopiston projektipäällikkönä 12 vuotta ja yhteistyössä talon kanssa 10 vuotta.

– Tampere-talo on maamerkki, jonka kaikki tietävät. Olen valinnut Tampere-talon koulutuspaikaksi kokouspakettien hyvän ja lyömättömän sisällön vuoksi. Kokouspaketit ovat laadukkaita, luotettavia ja helppoja. Peilaan asiaa oman työtehtäväni ja sen mukana tulevan vastuun kautta. Voin luottaa täysin Tampere-talon palveluun, jolloin oma kuormitus helpottuu. Minulla on useita projekteja päällekkäin, siispä yksi syy tulla tänne on järjestelyjen sujuvuus. Täältä löytyy erikokoisia tiloja, salitekniikka toimii ja ruoka on hyvää.

Osallistujilta hyvää palautetta

Mattila kertoo saaneensa lähtökohtaisesti pelkkää positiivista palautetta Tampere-talosta. Koulutettavan porukan saapumista helpottavat hyvät opasteet ja osallistujat otetaan aulassa iloisesti vastaan. Opastuksia on vuosien varrella terävöitetty, eli kehitystä ja uudistusta tapahtuu palautteiden perusteella.

– Parasta on se, että täällä järjestettävistä koulutuksista syntyy jokaiselle kokonaisvaltainen kokemus ja oma elämys. Toki koulutuksen sisällön on oltava timanttista, mutta hyvään kokonaiskokemukseen liittyy vahvasti myös ruoka, palvelu ja puitteet. Jos tulee jotain ongelmia, henkilökunta on aina auttamassa.

Tampere-talon kokouskoordinaattori Mari Lehtovaara komppaa Mattilaa.

– Meillä on onneksi paljonkin tilannetajua, olemme asemissa ja varmistamme, että kaikki sujuu.

Mattila nyökkää vieressä.

– Täällä todella panostetaan siihen, että asiakkaalla on kaikki hyvin. Harmi, ettei suomalaiseen kulttuuriin usein kuulu ongelmahetkessä annettava selkeä palaute. Usein kun kysytään, että miten on mennyt, vastaus on ”ihan hyvä”. Tällöin asiakaspalvelijoille ei anneta mahdollisuutta kehittyä. Tampere-talon ilmapiiriin kuitenkin kuuluu keskustelu, ja että henkilöstö on läsnä. Apua voi aina pyytää.

Inhimillistä ja mukavan rentoa yhteistyötä

On Lehtovaaran vuoro kuvailla Mattilaa asiakkaana. Hänen työhistoriaansa mahtuu monien asiakkaiden kohtaamista. Usein tapahtumien järjestelyt ovat ilahduttavan ennalta mietittyjä, tällöin yhteinen suunta on helppo hahmottaa. Toki talo tarjoaa tapahtuman suunnitteluun mieluusti apua ja ratkaisuehdotuksiakin.

– Kesäyliopistosta sanoisin heti, että he tietävät mitä haluavat ja tarvitsevat. He antavat kaiken tarpeellisen infon hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Koulutusten käytännön suunnittelu etenee sujuvasti, selvästi olemme samalla aaltopituudella. Pidän kovasti yhteistyömme jouhevasta, helposta ja rennosta tunnelmasta. Kun uusi koulutus alkaa, on aina mukava kohdata tämä asiakas.

Lehtovaara jää pohtimaan onko sana helppous oikea kuvaamaan yhteistä taivalta, ettei se vaikuttaisi liian vähättelevältä. Mattila vielä tarkentaa mitä helppous tässä suhteessa hänelle tarkoittaa.

– Jos yhdellä lauseella kuvailisin meidän ja talon välistä yhteistyötä, niin nostaisin palvelun kaiken kattavuuden: se mitä talo tarjoaa, helpottaa työni tekemistä.

Mattila painottaa vielä, että hänen tekemänsä työ on verkostotyötä. Keskiössä ovat ihmiset sekä yhteistyön organisointi eri tahojen välillä. Asioiden täytyy sujua, vaikkei hän olisi paikalla. Lehtovaara nyökkää lopuksi leikkimielisesti Mattilan suuntaan ja lisää vielä

– Propsit myös teidän suuntaan, hienosti hoidatte duuninne!

Selvästi nämä yhteistyökumppanit tuntevat toisensa hyvin. Hyväntuulinen kaksikko heittää vielä järjestelyihin liittyvän sisäpiirivitsin ja jää vielä jatkamaan keskustelua tulevista tilaisuuksista.

***

Lue lisää Tampereen kesäyliopistosta – kurkkaa alkaviin kursseihin

Lue lisää Tampere-talon helpoista ja kustannustehokkaista kokouspaketeista