Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Hip hop -legenda Grandmaster Flash esiintyy Tampereella helmikuussa

08.12.2017

Tampere-talon konserttikevät täydentyy

DJ-pioneeri Grandmaster Flash ja hollantilainen taiderock-yhtye Nits ovat Tampere-talon kevätkauden viimeisimmät kansainväliset tähtivieraat. Tämän lisäksi talon kevään ohjelmisto täydentyy Pentti Hietasen ja Jaakko Ryhäsen tähdittämällä Naistenpäivän hyväntekeväisyyskonsertilla, Herääminen-oopperalla sekä Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin juhlakonsertilla.

DJ-kulttuurin luoja Grandmaster Flash Suomen ainoalle keikalleen Tampere-taloon

Joseph Saddler eli Grandmaster Flash on yksi maailman arvostetuimmista DJ:stä. Hän johti 1970-luvulla legendaarista Grandmaster Flash and the Furious Fivea, joka pääsi ensimmäisenä hip hop -artistina Rock and Roll Hall of Fameen. Vuonna 2016 Grandmaster Flash oli mukana tuottajana ja konsulttina Netflix-sarjassa The Get Down, jossa nähtiin myös fiktiivinen versio itse DJ-legendasta.

Tampere-talon keikalla perjantaina 16.2. Grandmaster Flash tarjoilee huikean katsauksen hip hopin historiaan. ”Luvassa on interaktiivinen ja visuaalinen hip hop -spektaakkeli, joka saa takuulla tanssijalan vipattamaan. Tämä on todellista mannaa niin meille 70-luvun kasvateille kuin nykyiselle hip hop -sukupolvellekin”, kuvailee Tampere-talon ohjelmapäällikkö Timo Suomi.

Kevätohjelmistomme täydentyy taiderockilla, klassisella musiikilla ja lastenkonsertilla

Hollantilainen Nits on ihastuttanut musiikkimaailmaa yli 40 vuoden ajan. Taiderock-yhtye julkaisi syyskuussa Angst-albumin ja saapuu Pieneen saliin torstaina 10.5. esittämään hittejä sekä uudelta konseptilevyltään että menneiltä vuosikymmeniltä. Yhtye tunnetaan suomisympatioistaan, ja se on antanut jopa yhdelle levyistään kotimaansa suomenkielisen nimen Alankomaat.

Tampere-talo järjestää yhdessä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n kanssa Naistenpäivän hyväntekeväisyyskonsertin torstaina 8.3. Konsertilla kerätään varoja Tampereen yliopistollisen sairaalan uudelle lastensairaalalle, tällä kertaa erityisesti lastenpsykiatrian yksikköön tulevalle Aistihuoneelle. Kevyen klassisen musiikin konsertissa esiintyvät muun muassa Pentti Hietanen perheineen, Jaakko Ryhänen ja Marjukka Tepponen.

Tampere-talon lastenkonserttien sarja täydentyy iki-ihanan Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin konsertilla. Pikku Kakkosestakin tuttu yhtye viettää juhlavuottaan ja esittää klassikoksi muodostuneita omia kappaleitaan sekä perinteisiä lastenlauluja Pienen salin konsertissa lauantaina 28.4.

Viimeinen täydennys kevään konserttiohjelmistoon on Maija Ruuskasen säveltämä Herääminen-ooppera solistinaan Jussi Lehtipuu. Sunnuntaina 20.5. esitettävä ajaton ooppera solistille ja saksofonikvartetille kertoo saarnamies Paavo Ruotsalaisen kokemasta henkisestä romahduksesta sekä siitä, mitä on löytää toivo ja uusi suunta elämään.

Lisätiedot ja liput konsertteihin

Grandmaster Flash (pe 16.2.2018, Sorsapuistosali)
www.tampere-talo.fi/grandmaster-flash
Naistenpäivän konsertti (to 8.3.2018, Iso sali)
www.tampere-talo.fi/naistenpaivan-konsertti
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri (la 28.4.2018, Pieni sali)
www.tampere-talo.fi/satu-sopanen-ja-tuttiorkesteri
Nits (to 10.5.2018, Pieni sali)
www.tampere-talo.fi/nits
Herääminen-ooppera (su 20.5.2018, Iso sali)
www.tampere-talo.fi/heraaminen-ooppera

Tampere-talon kevät 2018

Tampere-talon kevätkausi 2018 on todellista oopperan, kevyen ja klassisen musiikin juhlaa. Perjantaina 16.2. saa kantaesityksensä Olli Kortekankaan odotettu Veljeni vartija -ooppera. Kevään muita kohokohtia ovat muun muassa Ismo Alangon musiikille omistettu Talossa Ismo Alanko -festivaali (4.–6.5.), Wienin filharmonikkojen konsertti (28.4.) ja Tero Saarisen ja Kimmo Pohjosen ensimmäisen yhteisteoksen BREATH kotimaan ensi-ilta (12.5.). Kansainvälistä väriä kokonaisuuteen tuovat esimerkiksi David Bowie -tuottaja Tony Viscontin Holy Holy – Ilta David Bowien musiikille! (10.3.) sekä kolminkertainen Euroviisuvoittaja Johnny Logan (21.4.)

Tutustu koko kevään ohjelmaan osoitteessa www.tampere-talo.fi/tapahtumat