Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Historiallista tohtoripromootiota juhlittiin Tampere-talolla

23.08.2018

Yliopistojen tohtoripromootio on korkein ja arvokkain akateeminen juhla, jolla on vahvat perinteet. Tampereen yliopiston promootio järjestettiin 16.–18.8.2018 ja se oli koko yliopiston yhteinen; promotoitavia tohtoreita ja kunniatohtoreita tuli jokaisesta tiedekunnasta.

Elokuussa järjestetty tohtoripromootio oli nykymuotoisen Tampereen yliopiston viimeinen. Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi vuonna 2019. Promootiojuhlallisuuksiin kuului kolmen päivän aikana useita tapahtumia, osassa niistä myös Tampere-talo sai kunnian olla mukana. Kysyimme järjestäjältä, promootiotoimikunnan puheenjohtaja Päivi Åstedt-Kurjelta, miten tapahtuma sujui ja millaiset muistot Tampereen yliopiston viimeisestä suurpromootiosta jää.

– Tampereen yliopiston tohtoripromootion 2018 järjesti yliopiston rehtorin asettama osaava asiantuntijaryhmä, jossa oli edustus jokaisesta tiedekunnasta hyvien yhteistyökumppaneiden tukemana. Promootio korkeimpana akateemisena juhlana sisälsi perinteeseen kuuluvat tapahtumat kolmena päivänä: miekanhiojaiset, seppeleenlaskun sankarihaudalle, promootioaktin Tampere-talon Isossa salissa, kulkueen tuomiokirkkoon, promootiojumalanpalveluksen, promootioillalliset Tampere-talon Sorsapuisto-salissa, tanssiaiset Raatihuoneella sekä promootiopurjehduksen. Tapahtuma sujui erinomaisesti. Myös kaunis loppukesän sää suosi meitä. Muistoiksi jää kiitollisuus ja kunnioitus yliopistoa ja siellä tekemäämme työtä kohtaan sekä iloinen mieli upeasta tapahtumasta.

Mitä juhlallisuuksien pitäminen Tampere-talossa on merkinnyt järjestäjälle ja itse tapahtumalle?

– Tampereen yliopisto on tehnyt pitkään yhteistyötä Tampere-talon kanssa erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Aiempi koko yliopiston tohtoripromootio järjestettiin Tampere-talossa vuonna 2000. Talo on ollut yliopistolle erinomainen yhteistyökumppani, johon on voinut aina luottaa ja jonka kanssa kaikki on sujunut mallikkaasti. Tampere-talo tarjoaa erittäin tyylikkäät ja toimivat tilat, esteettisen ympäristön, huipputekniikan ja –palvelut ja suuruudestaan huolimatta ystävällisen ja lämpimän ilmapiirin.

Tampere-talo onnittelee kaikkia tohtoreiksi ja kunniatohtoreiksi vihittyjä. Haluamme kiittää yliopistoa näistä vuosista, on ollut upeaa päästä osaksi tärkeää promootioperinnettä.

Tapahtuma tulossa? Varaa Tampere-talosta tilat!

Kuvat: Jonne Renvall, TaY