Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Hotellista on haaveiltu vuosikymmeniä – Marriott viimein harjakorkeudessa

24.05.2019

Tampere-talon vieressä kohoava Marriott-hotelli on saavuttanut harjakorkeuden toukokuun 2019 lopulla. Rakentaminen etenee aikataulussa ja hotelli avautuu asiakkaille loppuvuodesta.

Voi sanoa, että Tampere-talon yhteyteen tuleva hotelli on vuosikymmenten haave ja pitkän suunnittelun tulos. Ensimmäiset ajatukset omasta hotellista lausuttiin ääneen jo silloin, kun Tampere-talo osakeyhtiö perustettiin vuonna 1987 ja Carl Öhman tuli toimitusjohtajaksi.

Tuolloin todettiin, että kaupungin osakeyhtiöksi perustettavalla kongressi- ja kulttuurikeskuksella pitäisi olla näyttelytilaa – ja sen välittömässä yhteydessä oma hotelli.

Ensimmäinen konkreettinen askel kohti hotellin rakentamista otettiin vuonna 2013. Tampere-talon korttelin kaava muutettiin ja Tampereen kaupunki pääsi viemään eteenpäin tavoitteitaan ydinkeskustan täydennysrakentamisessa.

Tontinluovutuskilpailun yhteydessä vuonna 2014 voittajiksi ja hotellin toteuttajakumppaneiksi valittiin rakennusyhtiö SRV ja arkkitehtitoimisto ALA sekä hotellioperaattoriksi Marriott International. Kun sitten vuonna 2017 Keva saatiin hotellin kiinteistösijoittajaksi, rakentaminen saattoi viimein alkaa.

– Niin kuin kaikki merkittävät hankkeet, on tämäkin hotelli ollut välillä myötä- ja välillä vastatuulessa. On hienoa nähdä, että hotelli on nyt harjakorkeudessa, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Vuodenvaihteessa maailman suurin hotelliketju Marriott avaa ensimmäisen uutena rakennettavan hotelli Suomessa. Kyseessä on ensimmäinen Courtyard-brändin hotelli maassamme. Hotelli palvelee laajaa kävijäkuntaa turisteista liikematkustajiin.

– Tampere-talon tulovaikutus alueellaan 47 miljoonaa euroa. Hotelli tulee nostamaan tätä vaikutusta edelleen merkittävästi ja lisää yhdessä Talomme kanssa koko kaupungin ja seutukunnan vetovoimaa. Kansainväliset kongressi- ja tapahtuma-asiakkaamme arvostavat lisäksi taloon yhdyskäytävällä kytkeytyvää hotellia, Ahokas kertoo.

Marriott-hotellin avajaisia vietetään alkuvuodesta 2020. Vuosi on monella tapaa juhlavuosi. Tampere-talon perustamisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta, Tampere Filharmonia juhlii 90-vuotisjuhlavuottaan ja Muumipeikko täyttää 70 vuotta.

Harjannostajaisissa puhuneen Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntin mukaan kaupungissa on aina osattu puhaltaa yhteen hiileen tärkeissä hankkeissa.

– Tampere antaa dynaamisen kuvan itsestään ja osaa investoida isoihin hankkeisiin. On hienoa saada Marriottin kaltainen kansainvälisesti vetovoimainen hotellibrändi kaupunkiin.

Lue lisää Marriottista

Teksti ja kuvat: Anne Sivula

 

Tampere Filharmonian soittajista koostuva vaskikvintetti viihdytti vieraita Tampereen Marriott-hotellin harjannostajaisissa.

Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti puhui harjannostajaisissa.