Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Kansallisbaletin muumibaletti ja juhlagaala, fuusiojazzari Stanley Clarke ja muita uusia konserttijulkistuksia!

28.11.2018

Tampere-talon kevätkauden uusissa julkistuksissa muun muassa Kansallisbaletin tähtihetkiä -vierailu, fuusiojazzin mestari Stanley Clarke ja Jorma Hynnisen ja Jaakko Ryhäsen ensimmäinen yhteiskonsertti. Uusien esitysten liput ovat nyt saatavilla Tampere-talon lipunmyynnissä ja Lippu.fi-palvelussa.

Suomen kansallisbaletti vierailee Tampere-talossa 25.–26.5. Kansallisbaletin tähtihetkiä -esitykset alkavat koko perheen tanssiteoksella Muumipeikko ja taikurin hattu. Väliajan jälkeen ohjelmassa on Kansallisbaletin kevätkauden huipentava juhlagaala.

Hittibaleteistaan tunnettujen koreografi Kenneth Greven ja säveltäjä Tuomas Kantelisen Muumipeikko ja taikurin hattu pohjautuu Tove Janssonin romaaniin. Japanin, Helsingin ja Oulun loppuunmyydyt katsomot hurmannut teos seuraa tuttua tarinaa salaperäisestä taikurin hatusta.

Juhlagaalan ohjelmassa nähdään puolestaan monipuolinen kattaus klassista balettia ja nykytanssia. Luvassa on katkelmia klassisista baleteista, kuten Javier Torresin Prinsessa Ruususesta, Alexei Ratmanskyn Anna Kareninasta ja Kenneth Greven Lumikuningattaresta. Mukana gaalassa on myös kiinnostavaa uuden polven nykytanssia, joka on tehty varta vasten balettitanssijoille.

– On tärkeää, että ooppera ja baletti näkyvät myös Helsingin ulkopuolella. Olen innoissani, kun saan tuoda Kansallisbaletin Tampereelle. Tampere-talo tarjoaa hyvät, toimivat puitteet balettiryhmän vierailulle, kertoo Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne.

Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokkaan mukaan maailman ainoan Muumimuseon kotitalo sopii erinomaisesti huippusuositun muumibaletin näyttämöksi:

– Iso salimme on rakennettu juuri tällaisia suurvierailuja varten. Kolmeneljäsosaa suomalaisista asuu alle kahden tunnin matkan päässä Tampereelta. Olemme erittäin iloisia, että voimme tehdä kansallisen oopperatalomme tuotantoa entistä saavutettavammaksi kotimaiselle yleisölle, kommentoi Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kansallisbaletti on vieraillut Tampere-talossa viimeksi vuonna 2010 Kenneth Greven Joutsenlampi-baletilla. Muumipeikko ja taikurin hattu -baletti toteutetaan Agency Northin ja Moomin Charactersin luvalla.

Muumihahmot © Moomin Characters™

Jorma Hynninen ja Jaakko Ryhänen ensimmäisessä yhteiskonsertissaan

Jorma Hynninen ja Jaakko Ryhänen laulavat 27. huhtikuuta Tampere-talossa Ystävien ilta -yhteiskonsertissa, jossa juhlistetaan oopperatähtien puoli vuosisataa kestänyttä ystävyyttä ja työtoveruutta. Konsertin pianistina on Jukka Nykänen. Hynninen ja Ryhänen esiintyivät yhdessä oopperanäyttämöllä viimeksi vuonna 2010, jolloin he tähdittivät Tampereen Oopperan Taikahuilua Tampere-talossa.

– Konserttimme ohjelma kulkee kansanlaulusta Merikannon kautta musikaaliin ja oopperaan, kertoo Jaakko Ryhänen.

24. maaliskuuta talossa on puolestaan luvassa Minna Canth – Naisen muotokuva -juhlakonsertti, jossa kunnioitetaan yhdenvertaisuuden esitaistelijan Minna Canthin elämäntyötä Canthin 175-vuotisjuhlan hengessä. Cecilia Damströmin, Lotta Wennäkosken ja Minna Leinosen sävellyksiä tulkitsee TampereRaw kapellimestarinaan Maria Itkonen. Wennäkosken Hele-teos saa samalla Suomen kantaesityksensä.

– Haluamme ravistella pinttyneitä konserttiperinteitä, avata konserttilavojen ovet naisille sekä tehdä osamme siitä työstä, jonka voimme tasa-arvon edistämiseksi musiikin alalla tehdä, kuvailee konsertin kapellimestari Maria Itkonen.

Muihin kevään klassisen musiikin kärkiin lukeutuvat muun muassa Tampere Chamber Music 2019 -festivaalin päätöskonsertti, jossa kuullaan kotimaisia ja kansainvälisiä huippumuusikoita sellisti Robert Cohenista klarinetisti Christoffer Sundqvistiin, Kylässä Kaija Saariaho -tapahtumakokonaisuus sekä Kari Heiskasen ohjaama oopperaklassikko La Bohème.

Minna Canth – Naisen muotokuva

Basistilegenda Stanley Clarke ihastuttaa fuusiojazzillaan

Chick Corean Return to Forever -yhtyeestä 1970-luvulla ponnistanut Stanley Clarke on yksi bassonsoiton suurimmista vaikuttajahahmoista. Nelinkertainen Grammy-voittaja ja kolminkertainen Emmy-ehdokas Clarke tunnetaan yhteistyöstään mm. Jeff Beckin, Stewart Copelandin (The Police) ja Keith Richardsin (The Rolling Stones) kanssa. Clarke tuo nuorista jazzin superlahjakkuuksista kootun bändinsä Tampere-taloon 16. huhtikuuta.

Nordic Blues Puls -illassa 22. maaliskuuta kohtaavat puolestaan blueslähettiläs Wentus Blues Band, norjalaiskitaristi Knut Reiersrud ja ruotsalaislaulaja Lisa Lystam. Lisäksi rockabillyn elvyttäjäksi kutsuttu ja 1970-luvulla maailmanmaineeseen noussut Robert Gordon tekee Tampere-talossa upean paluun parrasvaloihin 13. huhtikuuta. Gordonin huippuyhtyeessä soittaa muun muassa Jeff Beckin ja Imelda Mayn kanssa musisoinut kitaristi Darrel Higham.

Stanley Clarke Band photo Raj Naik

Tampere-talon uudet konserttijulkistukset 28.11.2018:
La 12.1. Mölyapinat
Ti 22.1. – To 24.1. Asennoitumishoitumiskysymys
Su 27.1. Tampere Chamber Music 2019 – Päätöskonsertti
Pe 22.3. Nordic Blues Puls (Wentus Blues Band, Knut Reiersrud, Lisa Lystam)
Su 24.3. Minna Canth – Naisen muotokuva
La 13.4. Robert Gordon (USA) with Darrel Higham (UK)
Ti 16.4. Stanley Clarke (USA)
La 27.4. Jorma Hynninen & Jaakko Ryhänen – Ystävien ilta
La 25.5. – Su 26.5. Kansallisbaletin tähtihetkiä