Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Kulttuuri ja liike-elämä rakentavat tulevaisuutta ja yhteistyötä

15.09.2020

Kulttuurin ja liike-elämän vaikuttajat Turusta Marseilleen luovat uutta tulevaisuutta ja voittavaa Tampere 2026 -kulttuuripääkaupunkihakemusta

Pirkanmaan kulttuurin ja liike-elämän asiantuntijat ja vaikuttajat kohtaavat Tampere-talossa maanantaina 28. syyskuuta järjestettävässä Bisnes ja kulttuuri -seminaarissa. Tapahtuma on avoin medialle. Seminaarissa kipinöitä keskusteluun iskevät teknologiayritys Vincitin myyntijohtaja Jarkko Järvenpää, kulttuuri- ja kaupunkikehittämisen asiantuntemusta sekä kokemusta Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta edustava Cay Sévon sekä kiinnostavia kansainvälisiä näkökulmia mukanaan tuova Dr. Ulrich Fuchs. Fucs on toiminut mm. EU:n valitsijaraadin puheenjohtajana Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa (ECoC) ja osallistuu seminaariin etäyhteydellä.

Tapahtuma on yksi ensimmäisistä kulttuurin sekä bisneksen kohtauspaikoista Suomessa sitten koronakriisin alkamisen, ja sen avulla luodaan uutta tulevaisuutta ja toimintatapoja. Seminaari hyödyntää Tampere-talon poikkeuksellisen paljon testattuja turvallisuuskäytäntöjä, ja järjestelyissä on huomioitu vahvasti kaikkien osallistujien turvallisuus. Poikkeuksellisen haastavan vuoden aikana kohtaamisen ja keskustelun tarve on lisääntynyt entisestään, ja sekä liike-elämä että kulttuuri etsivät uusia ratkaisuja selvitäkseen tulevaisuuden haasteista.

Tämän vuoden seminaarin teema on: Kulttuuripääkaupunki – miten sekä yritys että kulttuuri voittavat yhteistyöllä?

Tilaisuus on avoin median edustajille. Toimittajien ilmoittautuminen: marika.luukkanen@tampere-talo.fi

Vuosittainen seminaari on vakiintunut ainutlaatuiseksi ja toimialat yhdistäväksi tapaukseksi, jossa syntyy uudenlaisia ideoita ja energiaa. Seminaarin luonteeseen kuuluu vahva vuorovaikutteisuus, sillä jokaisen puheenvuoron jälkeen vetäydytään pöytäkunnittain keskustelemaan aiheesta lisää. Samalla osallistujat verkostoituvat keskenään sekä kuulevat pöytäkeskustelujen vetäjinä toimivia valtakunnallisia vaikuttajia.

Seminaarin järjestävät Tampere-talo, Tampereen kauppakamari, Tampereen kaupunki, Kulttuurikummit ry sekä Pirkanmaan Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke 2026. Tapahtuman tavoitteena on saattaa bisnes ja kulttuuri yhteisten asioiden äärelle ja löytää keskinäistä synergiaa kaupunkikehityksen sekä alueen elävöittämisen aikaansaamiseksi.

Seminaarin ohjelma

12.00 Tilaisuuden avaus
12.15 MITEN B2B-YRITYS VOI HYÖDYNTÄÄ KULTTUURIPÄÄKAUPUNKIVUOTTA? Jarkko Järvenpää, CSO, Vincit Oyj
12.45 Pöytäkeskustelut, ja 13.15 Keskustelujen purku
14.00 Kahvitauko
13.30 KRIISINKIN KESKELLÄ TEHTIIN YHTEISTYÖTÄ – PARHAAT OPIT TURUN KULTTUURIPÄÄKAUPUNKIVUODESTA 2011
Cay Sévon,VTT, kulttuuri- ja kaupunkikehittämisen konsultti
14.00 Pöytäkeskustelut, ja 14.30 Keskustelujen purku
14.45 Kahvitauko
15.00 CASE MARSEILLE, ECOC:N JA KULTTUURI- JA ELINKEINOELÄMÄN YHTEISTYÖ
Dr. Ulrich Fuchs, prev. Chair of the ECoC jury (etäyhteydellä)
15.20 Pöytäkeskustelu, ja 15.50 Keskustelujen purku
16.05 Tilaisuus päättyy

Seuraa Twitterissä: @Bisneskulttuuri #bisneskulttuuri