Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Rakastettu La Bohème palaa Tampereen Oopperaan 40 vuoden jälkeen!

26.02.2018

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähdään Giacomo Puccinin La Bohème. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9.2.2019. Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978. Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen. Rooleissa nähdään muun muassa sopraano Helena Juntunen, baritoni Arttu Kataja, baritoni Waltteri Torikka ja sopraano Suvi Väyrynen. Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido.

”La Bohème on oopperataiteen klassisia perustarinoita, ja siinä kuvataan unohtumattomasti traagista rakkautta. Meidän tulkintamme lähtee liikkeelle toiveikkuudesta ja nuoruuden riemukkuudesta. Tarinan nuorukaiset elävät huolettomina itseensä keskittyen ja vastuuta karttaen, kunnes rakastetun äkillinen kuolema paljastaa elämän julman lain. Yhtäkkiä nuoret tulevat tuntemaan elämän haurauden, sen arvon ja todellisen rakkauden syvyyden. Oopperamme käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa”, kertoo ohjaaja Kari Heiskanen. ”Tuomme kauniin tulkintamme 1950–60-luvun taitteen värikkääseen Pariisiin. Tuo ajankohta on samaan aikaan moderni ja eksoottinen, ja vaikka se on monille meistä täysin tunnistettava, siinä on silti menneen maailman kauneutta”, jatkaa Heiskanen.

Ompelijatar Mimin pääroolin Tampereen Oopperan produktiossa laulaa sopraano Helena Juntunen. ”La Bohèmen hienous piilee siinä, että sen tarina ja henkilöt ovat tosia ja aitoja ajasta ja paikasta riippumatta. Kun uskaltaa heittäytyä rakkauteen, ottaa siinä myös ison riskin – se on minulle tämän oopperan ydinsanoma”, kertoo Juntunen. Mimin rooli on keskeinen Juntusen elämässä: hän on esittänyt Mimiä oopperaproduktioissa kolmesti aiemmin ja on nimennyt myös oman tyttärensä Mimiksi.

Oopperan koko miehitys julkistetaan kevään 2018 aikana. Teoksen lavastuksesta vastaa vaikuttavista teatteritöistään tunnettu Janne Siltavuori, pukusuunnittelusta elokuvapuvustukseen erikoistunut Tiina Kaukanen ja valosuunnittelusta Olli Lehtinen. La Bohèmessa nähdään odotetusti myös Tampereen Oopperan kuoro sekä lapsikuoro. Oopperan esityskieli on italia, teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Esitykset Tampereen Oopperassa 2019:
La 9.2. klo 15.00
Ke 13.2. klo 18.30
La 16.2. klo 15.00
Ke 20.2. klo 18.30
La 23.2. klo 15.00
Ke 27.2. klo 18.30

Liput 102/88/68 €
Eläkeläiset 95/83/62 €
Myös opiskelija- ja ryhmälippuja

Lisätiedot ja liput: www.tampere-talo.fi/laboheme