Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Ladysmith Black Mambazo konsertoi huhtikuussa Tampere-talossa!

07.11.2018

Paul Simonin Graceland-albumilta maailmanmaineeseen noussut eteläafrikkalaisen kuoromusiikin lähettiläs Ladysmith Black Mambazo konsertoi 28.4. Tampere-talossa. Säestyksetöntä mbube-musiikkia esittävä mieskuoro on laulanut vuosikymmenten ajan tasavertaisuuden puolesta ja valloittanut koko maailman ainutlaatuisella soundillaan. Lipunmyynti konserttiin alkaa perjantaina 9.11. Konsertin omat tapahtumasivut löydät täältä.

Joseph Shabalala perusti Ladysmith Black Mambazo -kuoron Etelä-Afrikassa vuonna 1964. Zulu-heimon musiikkiperinteestä kumpuava kuorolaulu on äärimmäisen harmonista ja pehmeää, mutta sanomaltaan vahvaa. Tiukimman apartheid-politiikan aikaan syntynyt ryhmä toi lauluillaan toivoa Etelä-Afrikan sorretulle kansanosalle.

Ladysmith Black Mambazon rakkaudellisen lämmin soundi nousi maailman tietoisuuteen viimeistään Paul Simonin Graceland-albumin myötä vuonna 1986. Sen jälkeen eteläafrikkalainen a cappella -ryhmä on saavuttanut laajaa kansainvälistä huomiota ja voittanut viisi Grammy-palkintoa. Viimeisin Grammy osui kohdalle vuonna 2017, kun Shaka Zulu Revisited -albumi noteerattiin tittelillä Best World Music Album.

Ladysmith Black Mambazon musiikki antoi voimia myös vapaustaistelija Nelson Mandelalle hänen pitkinä vankilavuosinaan. Kun Mandela sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1993, juhlissa esiintyi Ladysmith Black Mambazo. Vuotta myöhemmin kuoro lauloi juhlallisuuksissa, jotka järjestettiin Mandelan Etelä-Afrikan presidentiksi valitsemisen kunniaksi.

Ryhmän johtajana ja ykköslaulajana toimii nykyisin Joseph Shabalalan poika Thamsanqa Shabalala, joka säilyttää kuoron sen yli 50 vuotta kestäneen tyylin. Huhtikuun konsertissa on luvassa täyteläinen annos rauhaa, rakkautta ja tasapainoa; laulua ja tanssia, kuten vain Ladysmith Black Mambazo osaa.

HUOM! Konsertin lipunmyynti alkaa perjantaina 9.11. klo 9. Konsertin omat tapahtumasivut löydät täältä.