Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Lumikuningatar-jääshow’n kansainväliset luistelutähdet ja eturivin tanssijakaarti julkaistu – katso ensikuvat rooliasuissa

15.12.2021

H.C. Andersenin Lumikuningatar-satuun perustuva jääshow saa ensi-iltansa uudenvuodenpäivänä Tampereen Nokia Arenalla. Taitoluistelija Kiira Korven tähdittämää esitystä on valmisteltu ahkerasti, ja kaikki esiintyjät roolihahmoineen on nyt julkaistu. Kotimainen Lumikuningatar on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellinen kulttuurituotanto, joka yhdistää taitoluistelua, tanssi- ja näyttämötaidetta sekä jääkiekkoa.

Maailmanluokan tuotanto Lumikuningatar on tuonut Suomeen suuren joukon kansainvälisiä luistelutähtiä. Kain roolin luistelee espanjalainen Felipe Montoya, ja Kertun roolissa nähdään Kanadassa asuva Silja Dos Reis, joka puhuu suomalaisten sukujuuriensa johdosta sujuvaa suomea.

”On uskomaton fiilis päästä tekemään tämän tason taideteosta elävän yleisön eteen, etenkin tällaisessa maailmantilanteessa. Meistä esiintyjistä on tullut harjoitusviikkojen aikana tiivis joukko, ja toivonkin, että kaikki se hauskanpito, keskinäinen kunnioitus ja kunnianhimo välittyy myös katsomoon asti”, Dos Reis iloitsee.

Lemmi-kärppänä viilettää ranskalainen freestyle-luistelija Julien Dulière, joka on tunnettu huimista hypyistään ja näyttävistä breakdance-tanssiliikkeistään. Poron roolin esittää venäläinen luistelupari Daria Perminova ja Evgenii Belianin. Kaksikko on hionut huimia nostoja ja tiimityötä luisteltuaan yhdessä jo yli 20 vuotta.

Jäällä nähdään myös showluistelun maailmantähdet Hjørdis Lee Kanadasta ja Zabato Bebe Itävallasta, joista jälkimmäinen luistelee ja tanssii MC Pipolätkän roolin. Venäläinen taitoluistelija Dmitry Semykin nähdään herkullisessa tuplaroolissa sekä kovaonnisena Peikkona että kirottuna Korppina.

”Lumikuningatar on Venäjällä erittäin suosittu satu ja itse asiassa minun suosikkisatuni lapsuudesta, joten on hienoa päästä herättämään tarina eloon ensimmäistä kertaa jäällä. Olen luistellut erilaisissa tuotannoissa ympäri maailman, mutta tämä show on vertaansa vailla, kun huippuammattilaiset niin luistelun kuin näyttämötaiteen saralta puhaltavat yhteen hiileen luodakseen jotain täysin uniikkia ja ennennäkemätöntä”, Semykin kertoo.

Näyttävä joukko tunnettuja tanssijoita ja nuoria lupauksia

Lumikuningatar-jääshow’ssa on monia kohtauksia, joissa jäällä nähdään yhtä aikaa kymmeniä ihmisiä. Jääshow’n tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet esitykseen nimekkäiden luistelutähtien lisäksi kokeneen joukon tanssijoita, joista osa nähdään luistimilla ja osa ilman.

Ryöväritytön roolissa esiintyy mm. tv-ohjelma Dancessa menestynyt Mia-Mari Sinkkonen. Mukana ovat myös monissa areenatuotannoissa tanssinut ja luistellut Lasse Lipponen, showtanssin maailmanmestari Antton Laine, Euroviisulavoillakin tanssineet Kiira Kilpiö ja Etel Röhr, katutanssilajeihin erikoistunut Jasmir Vesander, tanssija ja koreografi Jere Jääskeläinen,tanssija ja tanssinopettaja Sini Parkkinen,street-tanssija Yasmin Janatuinen,afrotanssilajeihin erikoistunut Godwin Otieno,eri tanssilajeja yhdistelevä Aino Päivike, Suomen Kansallisbaletin kasvatti Sofia Ruija sekä vain 11-vuotias tanssin, voimistelun ja taitoluistelun nuori lupaus Melina Ylitalo.

Harjoitukset jatkuvat tiiviisti

Lumikuningatar-jääshow’n harjoitteluperiodi Lohjan Kisakalliossa on täydessä vauhdissa, kun ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Reija Wäre valmentaa suurtuotannon esiintyjiä kohti tammikuussa koittavaa ensi-iltaa. Visualisti ja valotaiteilija Mikki Kuntun suunnittelema lavastus on rakennettu väliaikaisesti harjoitusareenalle.

Käynnissä on myös esityksen pukusuunnittelun ja naamioinnin suunnittelun viimeistely sovitusten ja maskeerausten ja kampausten testaamisen myötä. Tuotannon naamioinnin suunnittelusta vastaa Minna Pilvinen, joka on suunnitellut naamioinnin myös Turun kaupunginteatterin vaikuttavaan Hobittiin.

Jääshow’n puvut tuotannon 53 esiintyjälle ja heidän esittämilleen hahmoille on suunnittelut kansainvälisesti arvostettu pukusuunnittelija Erika Turunen, jonka upeita luomuksia on nähty mm. Kansallisoopperan ja -baletin sekä Tampereen Oopperan tuotannoissa. Esityksen puvut valmistetaan Tampereella Työhuone Hengarissa kymmenen ja Helsingissä Ateljee Hurmassa 2–3 ompelijan voimin.

”Minähän voin piirrellä mitä tahansa, mutta puvut vaativat myös toimivan toteutuksen. Tällaiset esitykset syntyvät ylipäätään vain taitavien tekijöiden yhteisponnistuksin”, Turunen korostaa.

Lumikuningatar Nokia Arenalla:

Lauantai 1.1.2022 klo 19 (maailmanensi-ilta)

Sunnuntai 2.1.2022 klo 14 (ruotsinkielinen kertojaääni)

Sunnuntai 2.1.2022 klo 19

Maanantai 3.1.2022 klo 14

Maanantai 3.1.2022 klo 19

Lumikuningatar on Tampere-talon ja Kantelinen Companyn yhteistuotanto.

Lisätiedot: https://lumikuningatar.fi

Linkki kuvapankkiin

Esiintyjät

Lumikuningatar – Kiira Korpi
Kerttu – Silja Dos Reis
Kai – Felipe Montoya
Korppi/Peikko– Dmitry Semykin
Lemmi-kärppä – Julien Dulière
Ryövärityttö – Mia-Mari Sinkkonen
MC Pipolätkä – Zabato Bebe
Poro – Daria Perminova ja Evgenii Belianin
Revontulivelhot – Susanna Rahkamo ja Petri Kokko
Kevät – Laura Lepistö
Lumikuningattaren neuvonantaja – Mila Kajas

Korpin nukettajat – Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya

Lumihiutalesotilaat

Marigold IceUnity: Charlotta Demasör, Annemarie Ervasti, Emi Iizuka, Sofia Kajala, Heidi Karhumäki, Lotta Kerokoski, Sani Kerttula, Ella Kilpeläinen, Jasmine Kuusla, Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Jessica Oksanen, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Annika Schemeikka, Tessa Tamminen, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Lotta Uusitalo, Karoliina Vauhkonen

Lumikuningattaren entourage

Zabato Bebe, Evgenii Belianin, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Daria Perminova, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Ruusut

Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Ryövärit

Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander

Pipolätkäpelaajat

Pekka Saravo, Niklas Hagman, Jenni Hiirikoski, Marko Anttila, Max Lorentz, Toivo Rannikko, Jaakko Heinonen, Elsa Sitari

Kyläläiset

Julien Dulière, Zabato Bebe, Yasmin Janatuinen, Jere Jääskeläinen, Kiira Kilpiö, Antton Laine, Hjørdis Lee, Lasse Lipponen, Godwin Otieno, Sini Parkkinen, Aino Päivike, Sofia Ruija, Etel Röhr, Mia-Mari Sinkkonen, Jasmir Vesander, Melina Ylitalo

Marigold IceUnity: Charlotta Demasör, Annemarie Ervasti, Emi Iizuka, Sofia Kajala, Heidi Karhumäki, Lotta Kerokoski, Sani Kerttula, Ella Kilpeläinen, Jasmine Kuusla, Amanda Laaksola, Lotta Mäkelä, Jessica Oksanen, Aino Palosuo, Ella Pitkälä, Maria Prosyanaya, Veera Rissanen, Vilma Rissanen, Annika Schemeikka, Tessa Tamminen, Heta Torkkeli, Sanna Tuomisto, Lotta Uusitalo, Karoliina Vauhkonen

Taiteellinen työryhmä

Musiikki – Tuomas Kantelinen
Ohjaus ja koreografia – Reija Wäre
Visualisointi – Mikki Kunttu
Käsikirjoitus – Melissa A. Thompson
Pukusuunnittelu – Erika Turunen
Naamioinnin suunnittelu – Minna Pilvinen
Muodostelmaluistelukoreografia – Anu Oksanen

Kiira Korpi, roolihahmo: Lumikuningatar, kuva: Heidi Mäenpää

Silja Dos Reis, roolihahmo: Kerttu, kuva: Heidi Mäenpää

Felipe Montoya, roolihahmo: Kai, kuva: Heidi Mäenpää

Dmitry Semykin, roolihahmo: Korppi/Peikko, kuva: Heidi Mäenpää

Susanna Rahkamo ja Petri Kokko, roolihahmot: Revontulivelhot, kuva: Heidi Mäenpää

Revontulivelhot, pukusuunnittelija Erika Turusen luonnoskuva

Lumikuningattaren neuvonantaja ja Kerttu, pukusuunnittelija Erika Turusen luonnoskuva

Korppi, pukusuunnittelija Erika Turusen luonnoskuva

Lemmi-kärppä, pukusuunnittelija Erika Turusen luonnoskuva