Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Mainio naapuri ja yhteistyökumppani

15.05.2019

Tampere-talo sijaitsee Kalevantien toisella puolella Tampereen yliopistolta katsottuna. Markkinointitehtävissä yliopistolla toimiva Kyösti Koskela kertoo historiansa talon kanssa juurtuvan pitkälle. Kun Tampere-taloa rakennettiin, ensiksi ilmestyi monttu ja kyltti. Koskela oli kävelemässä paikan kohdalla 80-luvun lopulla, kun yhtäkkiä Aamulehden kuvaaja pysäytti hänet. Koskela pääsi kuvaan ”Tähän rakentuu Tampere-talo” -kyltin kanssa, joten hän mainitseekin leikkimielisesti olevansa ensimmäinen mannekiini talon historiassa.

Pitkä yhteistyö takana

Tampere-talon asiakkuuspäällikkö Mira Mäkelä myöntää, että Koskela on tehnyt pidempään tapahtumia talolla kuin hän. Erääksi esimerkiksi mainitaan Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaali. Koskela avaa Kupliin tarinaa

– Kuplii aloitettiin vuonna 2007 Finlaysonin alueella, silloin kävi 1000 ihmistä. Taloon festari siirtyi vuonna 2016. Tänä vuonna viiden päivän jättiläiseksi kasvaneeseen tapahtumaan osallistui reilu 17 000 kävijää. Merkittävää kasvua on siis havaittu, enkä usko että se on aina ohjelma joka houkuttelee, vaan se fiilis. Hauska yhdessäolo.

Lisäksi Koskela on osallistunut Tieteen päivien, Valoa pimeyteen -tiedetapahtuman, Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle -opintomessujen järjestelyihin ja ollut näytteilleasettajana anime- ja cosplaytapahtuma Traconissa. Nämä ovat vuosittaisia, jo perinteiksi muodostuneita tapahtumia.

Tapahtumien lisäksi yhteistä taivalta kaksikolta löytyy muualtakin. Mäkelä kertoo Koskelan toimineen markkinoinnin amanuenssina yliopistolla, kun hän opiskeli kauppatieteiden maisteriksi.

Koskela tähdentää lisäksi olevansa varsinainen kulttuurin moniottelija ja käy Tampere-talossa myös konserteissa.

– Tämä on ihan mainio talo. Jos miettii ohjelmatarjontaa, olen kyllä kasvanut siihen kiinni sekä myös lapseni! Tämä tuntuu minusta jo puolittain olohuoneelta, tänne tulee kuin kotiinsa.

Yhteistyökumppanin näkökulmasta Koskela on kokenut Tampere-talon toimivana ja laadukkaana yhteistyökumppanina.

– Olen tehnyt yhteistyötä myös muiden tapahtumapaikkojen kanssa, mutta palvelun taso Tampere-talossa on ihan eri sfääreissä kuin muualla.

Mäkelä täydentää yhteistyökokemuksia omalta osaltaan

– Tampereen yliopiston ja Koskelan kanssa yhteistyö sujuu kuin tanssi. Hänen kanssaan on todella mukava tehdä yhteistyötä. Onhan ammattilaisten kanssa kiva aina tehdä upeita juttuja. Kupliin osalta on ollut antoisaa seurata sen kasvua ja kehitystä.

Hauskojen muistojen siivittäminä kohti tulevaa

Kaksikko intoutuu miettimään yhteistyönsä hauskimpia muistoja. Mäkelä kertoo kaksi vuotta sitten tapahtuneesta kulttuurien yhteentörmäyksestä

– Tampere Kuplii -tapahtumassa lauantaipäivä on ollut yleensä aina cosplay-väen, mutta silloin samaan aikaan talossa oli Suomen Lions-liitto ry:n Punainen Sulka -keräyksen käynnistämistilaisuus. Vähän mietittiin tulisiko ihmettelyä osapuolten välillä, mutta lopputulos oli hauska. Saimme kerrassaan hyvän palautteen lionseilta, jotka kyseisessä tilaisuudessaan keräsivät rahaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tehtävälle työlle. Juhlapukuiset herrat ja daamit ottivat yhteiskuvia cosplayporukan kanssa ja tunnelma oli hyvä puolin ja toisin.

Opintomessut pidettiin Tampere-talossa toukokuussa 2019 ja Tampereen yliopiston avajaiset tulevat syksyllä 2019. Koskela miettii lähitulevaisuuden näkymiä Tampere-talon kanssa.

– Kyllä me keksitään jotain muutakin, talo on niin hyvä paikka käyttää tässä naapurissa, hän kiteyttää.

***

Tapahtuma tulossa? Tutustu Tampere-talon tiloihin