Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Ministeriön koronatuki varmistaa Tampere-talon syksyn kulttuuritapahtumien toteutumisen

23.06.2020

Tampere-talo sai juhannusviikolla hyviä uutisia, kun opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tapahtumayhtiölle 500 000 euron avustuksen koronapandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseen. Tuen ansiosta Tampere-talo pystyy kutsumaan kokonaan takaisin töihin kulttuuri- ja ohjelmistotuotannon sekä viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijat sekä varmistamaan syksyn kulttuuritapahtumien toteutumisen. Ministeriön avustus on yhtiön taloudelle ja monipuolisen kulttuuriohjelmiston tarjoamiselle elintärkeä, sillä toisin kuin muut kulttuurilaitokset, Tampere-talon liiketoiminta on lähes kokonaan tulorahoitteinen. Vaikka yhtiö teki kevään aikana merkittäviä sopeuttamistoimia, koronarajoituksilla ja talon sulkemisella 2,5 kuukaudeksi oli silti isot ja välittömät vaikutukset markkinaehtoisesti toimivan yrityksen liiketoimintaan.

– Olimme kevään aikana sopeuttaneet toimintaa ja taloutta voimakkaasti ja hakeneet kaikki mahdolliset säästötoimenpiteet. Osana sopeuttamista kävimme maaliskuussa myös yhteistoimintaneuvottelut ja jouduimme lomauttamaan henkilöstön osittain tai kokonaan. Näistäkin huolimatta tämän vuoden tappiomme näytti vielä ennen ministeriön tukea yli miljoonaa euroa, sanoo toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Tuki varmistaa myös sen, että meidän on mahdollista jatkaa yhteiskuntavastuullisen tehtävämme toteuttamista tarjoamalla monipuolista kulttuuriohjelmistoa erilaisille kohderyhmille myös näin poikkeusaikana. Tämä vuosi on 30-vuotisjuhlavuotemme ja saamme syksyllä tarjota yleisölle upean kulttuuriohjelman, joka on turvallinen, vastuullinen, ja juhlavuotemme arvoinen, Paulina Ahokas kertoo.

Myöntämällä tuen ministeriö osoitti Ahokkaan mielestä huomioineensa sen tosiasian, että Tampere-talo on Suomen suurin, käytännössä lähes täysin tulorahoitteinen kulttuuritoimija vain noin 7 prosentin julkisella avustuksella.

– Käytännössä kaikki muut oopperaa, balettia, orkesterivierailuita, ilmais- ja perhetapahtumia toteuttavat kaltaisemme toimijat ovat niin Suomessa kuin kansainvälisestikin vähintään 60 prosentin julkisella tuella toimivia laitoksia, Paulina Ahokas muistuttaa.

Kesällä näyttely ja drive in -festarit, syksylle virtuaalitapahtumia

Tampere-talo avasi ovensa rajoitusten purkamisen jälkeen kesäkuun alussa. Muumimuseo ja ravintola Tuhto ovat auki ja yritystilaisuuksia voi järjestää rajatulle osallistujamäärälle. Maailmantähtien keikkakuvia esittelevä Ralph Larmannin kesänäytttely, Stars on stage, on auki 30.6.-18.8. Tampere-talo toteuttaa lisäksi yhteistyössä Akun Tehtaan kanssa neljä drive in -konserttia 1.-4.7. Teivon raviradalla Ylöjärvellä.

– Kesän tapahtumatarjontamme on lähes normaalin kesän mukainen. Olemme myös suunnitelleet syksyä luottavaisin mielin, sillä kevään aikana konsertteja ja tapahtumia on julkaistu tilanteeseen nähden runsaasti, kertoo liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Yhtiö varautuu kuitenkin siihen, että osittaiset kokoontumis- ja tapahtumarajoitukset pysyvät voimassa vielä syksylläkin.

– Tästä johtuen suunnittelemme mahdollisuuksia seurata tapahtumia ja konsertteja syksyllä myös virtuaalisesti. Syksyn ohjelmisto on linjamme mukaisesti monipuolinen ja sopii eri kohderyhmille. On mittavaa suurtuotantoa, erikoisohjelmaa, lapsille, perheille ja senioreille, Mika Nevalainen jatkaa.