Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-taloon uusi ohjelmapäällikkö Lahdesta – Samppa Rinne aloittaa tehtävässään toukokuussa

18.03.2019

Taidemusiikin rooli vahvistuu, kun Suvi Leinonen nimitetään klassisesta musiikista vastaavaksi ohjelmapäälliköksi

 

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo Oy:n uudeksi ohjelmapäälliköksi on nimitetty Samppa Rinne. Rinne siirtyy Tampereelle Lahdesta, missä hän on työskennellyt viimeksi Sibeliustalon ohjelmapäällikkönä Koko Lahti Oy:ssä ja sitä ennen tuottajana ja teknikkona. Tampere-talo vahvistaa samassa yhteydessä taidemusiikin tuotantojen tulevaisuuden kehitystä nimittämällä Suvi Leinosen klassisen musiikin tuotannosta vastaavaksi ohjelmapäälliköksi. Leinonen on työskennellyt talossa klassisen musiikin ja oopperan tuottajana vuodesta 2008.

Samppa Rinne, 36, vastaa 1. toukokuuta alkaen ohjelmapäällikkönä Tampere-talon tuottamasta ohjelmistosta ja tuottaa kulttuuritapahtumia myös itse. Rinteellä on vahvat näytöt konserttitalon ohjelmapäällikön ja tuottajan tehtävistä sekä konseptien kehittämisestä erilaisten kumppaneiden kanssa. Näiden ohella hän on toiminut vuodesta 2015 promoottorina Kaupungin äänet -festivaalilla Lahdessa. Rinne hallitsee erilaiset musiikkigenret ja tuntee uudet musiikkisuuntaukset.

– Tämä on hieno mahdollisuus päästä tuottamaan ohjelmistoja isossa kaupungissa ja monipuolisessa tapahtumatalossa. Tampere-talon vahva maine ja tulevaisuuden kasvutavoitteet sekä kaupungin vetovoima saivat minut innostumaan uusista haasteista. Minulle on tärkeää tehdä tuotantoja, jotka saavat yleisöt liikkeelle, Samppa Rinne sanoo.

Tavoitteena kasvu monipuolisella kulttuuriohjelmistolla

Tampere-talon tuottamalla taidemusiikin ohjelmistolla on vahva jalansija Pirkanmaalla ja tunnettuus ympäri Suomen. Talossa pitkään tuottajana työskennellyt Suvi Leinonen, 40, vastaa 1. toukokuuta alkaen klassisen musiikin ohjelmapäällikkönä Tampere-talo Oy:n taidemusiikin ohjelmistosta. Leinosen vastuulla ovat jatkossakin mm. Tampereen Oopperan tuotannot, kansainväliset vierailut, tanssi- ja balettituotannot, kamarimusiikki sekä yhteistyö Tampere Filharmonian kanssa. Tampere-talo haluaa nostaa ohjelmistokokonaisuuden profiilia ja strategista roolia entisestään.

– Tampere-talolla on vahva asema taidemusiikin tuottajana ja haluamme panostaa sen laatuun ja monipuolisuuteen myös tulevaisuudessa. Osana Tampere-talo Oy:n kasvua haemme kiinnostavia ja korkeatasoisia tuotantoja niin Suomesta kuin maailmalta. Tavoitteenamme on ylläpitää ja kehittää eri yleisöjä palvelevaa ja valtakunnallisesti tavoittavaa taidemusiikin ohjelmistoa, Suvi Leinonen sanoo.

Tampere-talon strategisena tavoitteena on kasvaa kannattavasti sekä tuottaa entistä monipuolisempaa ohjelmistoa. Yhtiön kulttuuriohjelmisto on jo nyt laaja ja monipuolinen. Se kattaa mm. ulkomaiset eri genrejen artistit, stand up -esitykset, Sorsaklubin, oopperan sekä orkesteri- ja balettivierailut. Talossa oli viime vuonna yli sata oman tuotannon konserttia ja tapahtumaa.

– Panostamme jatkossakin uusiin kulttuuri- ja livekonsepteihin. Kun haemme erilaisia tuotantoja taloon, mietimme entistä tarkemmin myös sitä mahdollisuutta, voiko tuotannon toteuttaa myös talon lisäksi jossain muuallakin Tampere-talo Oy:n toimesta tai tiiviissä yhteistyössä muiden promoottoreiden kanssa, sanoo liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen.