Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Pirte ja Tampere-talo - hyvinvoinnin asialla

18.12.2019

Elinvoimainen nainen -ryhmän tavoitteena on löytää keinoja hyvinvoinnin edistämiseksi ja tehdä arjesta mielekkäämpää. Usein hyvinvointi mielletään vain fyysiseksi kehonhuolloksi, vaikka oikeastaan siihen kuuluu paljon muutakin – esimerkiksi pysähtymistä, palautumista ja kulttuurielämyksiä.

Pirte (entinen Tullinkulman Työterveys) lääkärikeskuksen ja hyvinvointipalveluiden ylilääkäri Marja-Leena Hyypiä lähestyi Tampere-talon yritysmyynnin asiakkuuspäällikköä Hanna-Leena Laszkaa mielenkiintoisella idealla. Pirte ehdotti innovatiivista yhteistyötä kulttuurin, terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa. Pirte käynnisti syksyllä 2019 Elinvoimainen nainen -hyvinvointiryhmän, jossa on mukana 11 työssäkäyvää naista, jotka ovat iältään 40-55-vuotiaita. Ryhmän jäseniä yhdisti tilanne, jossa hektinen elämäntilanne pakotti pysähtymään hetkeksi oman hyvinvoinnin äärelle. Haku ryhmään käynnistettiin Pirten omissa kanavissa ja mukaan päässeet osallistujat valittiin hakemusten perusteella. Ryhmän alkutaipaleella naiset pääsivät muun muassa Energiatestiin, jossa selvitettiin, kuinka monta energistä tuntia kullakin osallistujalla oli käytettävissään päivän aikana.

Tampere-talo lähti mielellään mukaan yhteistyöhön, sillä asiakkaiden hyvinvoinnin lisääminen on yksi taloa ohjaavista arvoista. Elämysten talo tarjoaa monipuolisella ohjelmasisällöllään sekä viihtyisällä toimintaympäristöllään hengähdystaukoa kävijöilleen arjen kiireistä. Myös kokousasiakkaiden hyvinvointia ja jaksamista on ajateltu kehittämällä tiloja virkkeellisemmäksi. Esimerkiksi talon Sonaatti-tiloihin tuotiin jumppapalloilla ja keinuilla vaihtoehtoisia tapoja istumiselle. Kokouspäivän voi myös kruunata jonkin aistielämyksen parissa, vaikkapa rauhoittumalla taianomaisessa Muumimuseossa tai hemmottelemalla makunystyröitään olohuonemaisessa Tuhto-ravintolassa. Tampere-talo haluaa tuottaa kävijöilleen iloa arkeen ja tarjota hemmottelua eri aisteille.

Elämäniloiset rytmit rentouttivat työpäivän jälkeen

Pirte kiinnostui Tampere-talosta yhteistyökumppanina muun muassa laajan kulttuuritarjonnan, elämyksellisten konserttien ja voimaannuttavan ympäristön vuoksi. Ryhmän kulttuurielämykseksi valikoitui suosittu Take 6 -lauluyhtye Yhdysvalloista. Yhtye itse oli yhtä eläväinen ja iloa pulppuava kuin ryhmän jäsenet, ja valintaa kiiteltiinkin jälkikäteen erittäin osuvaksi. Kahdella ryhmän jäsenellä oli konsertin ajan kokeilussa stressitasoa mittaavat Moodmetric-sormukset. Naiset saapuivat Tampere-taloon heti työpäiviensä jälkeen. Ryhmän otti Tampere-talon puolesta vastaan Laszka, joka vei naiset kokemuspolkukierrokselle karttojen kanssa. Ryhmä kuuli kierroksella ensimmäistä kertaa esimerkiksi talon läpi kulkevasta Sinisestä suorasta, taideteoksesta, joka alkaa jo Helsingin rautatieaseman laiturilta numero 7. Kierroksella ikuistettiin myös hauskoja ryhmäkuvia Muumimuseon pienissä veneissä. Ryhmä pääsi nauttimaan pientä suolaista, pipareita ja glögiä Riffi-tilan aulaan, aivan Kaarina Kaikkosen takkiteoksen ”Olen osa tätä laulua” eteen. Take 6 ei ollut entuudestaan tuttu kaikille, mutta rytmikäs esiintyminen vei ryhmän mukanaan. Moodmetric-testaajien stressitaso oli selvästi alhaisempi elämyksellisen illan jälkeen Tampere-talossa. Kulttuurista nauttiminen todella lisää hyvinvointia ja jaksamista.

Yksinkertaisimmillaan hyvinvointi voi olla pysähtymistä ja oman olonsa havainnoimista kiireen keskellä. Seuraa Elinvoimaisen naisen ja Pirten kuulumisia Facebookissa, Instagramissa tai LinkedInissä.

***

Varaa elämyksellinen kokouspäivä Tampere-talossa tai kurkkaa kevään keikkakalenteriin

Teksti: Anni Toiva, Tampere-talo
Kuvat: Suvi Stengård, Pirte