Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Robotit ja tuhatpäinen konferenssiväki valtaavat Tampere-talon maaliskuussa

19.02.2018

Tiesitkö, että Tampereen teknillisen yliopiston liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus ovat huippuluokkaa? Toivotamme tervetulleeksi European Robotics Forumin (ERF2018) 13.–15.3.2018 Tampere-taloon. ERF-konferenssisarja on robotiikka-alan suurin ammattilaisten, tutkijoiden ja yritysten vuosittainen kohtaamispaikka Euroopassa. Tärkeän konferenssin saaminen Tampereelle on upea mahdollisuus markkinoida osaamista ja luoda ratkaisevan tärkeitä yhteistyösuhteita. Tilaisuus kiertää eri Euroopan maissa vuosittain, nyt on Suomen ja erityisesti Tampereen vuoro loistaa.

ERF on kasvanut tällä vuosikymmenellä jo tuhannen osallistujan kokoluokkaan. Foorumissa käsitellään kolmen päivän aikana ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja teknisiä robotiikkaan liittyviä teemoja, joista päällimmäisiä ovat juuri nyt ihmisen ja robotin välisen yhteistyön turvallisuus ja robotiikan mahdollisuudet uudistaa teollisuuden tuotantokykyä ja erilaisia palvelutehtäviä. EU:n Horizon 2020 -tutkimusohjelman suunnitteilla olevat kehitysprojektit ovat tapaamisten keskiössä. Tilaisuuteen osallistuu laajasti myös EU:n virkamiehistöä. Kotimaiset alan yritykset kokevat ERF 2018-näyttelytoiminnan tarjoavan ainutlaatuisen näyteikkunan osaamiseen Euroopan kehittyville alan markkinoille. ERF-konferenssisarjaa hallinnoi Belgiasta käsin euRobotics -yhteisö.

– Tampereen teknillisen yliopiston materiaalia käsittelevien, liikkuvien, lentävien ja uivien robottien tutkimus ja opetus laajuudessaan on Suomen merkittävin, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston professori Minna Lanz kone- ja tuotantotekniikan laboratoriosta. TTY aloitti uuden robotiikan pääainekokonaisuuden 2017–2018.

Teknisten tieteiden tiedekunnan dekaani Pauli Kuosmanen toteaa robotiikan kehityksen olevan yhteiskuntaamme suuresti muokkaava muutosvoima.
– Haluamme vahvan tutkimuksen ja opetuksen kautta olla edelläkävijöitä robotiikassa, tärkeän konferenssin saaminen Tampereelle on meille merkittävä mahdollisuus markkinoida osaamistamme ja luoda elintärkeitä yhteistyösuhteita. Tutkimustulokset eivät hyödytä kuin tekijäänsä väitöskirjojen ja julkaisujen muodossa, jos niitä ei siirretä elinkeinoelämän käyttöön. Tämä on tiedekuntamme missio ja ERF 2018 on mission toteuttamisessa erittäin tärkeä tapaaminen. Toivon Tampere-talon täyttyvän alan toimijoista, eikä vain tutkijoista.

Suomen Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano näkee foorumin tarjoavan erinomaisen kokoontumismahdollisuuden suomalaisen robotiikan ja liitännäisten teknologioiden kehittäjille sekä käyttäjille ja nostaa samalla alan tunnettavuutta ja yleistä hyväksyntää. Tapahtuman avoin ja yhteisöllinen luonne mahdollistaa samalla verkostoitumisen myös alan huippujen kanssa ympäri maailman.
– Toivon, että suomalainen robotiikkayhteisö ja julkishallinto hyödyntävät tämän ainutkertaisen mahdollisuuden esitellä sekä suomalaista osaamista, että robotiikan yleistymistä mahdollistavaa säädösympäristöä alan toimijoille ympäri maailman. Nyt jos koskaan on aika nostaa suomalainen osaaminen maailman kartalle myös robotiikassa. Tähän tarjoaa hyvän mahdollisuuden tapahtuman robotiikkanäyttely ja vierailijoille järjestetyt teollisuusvierailut.

Suuri robotiikkakonferenssi vaatii paljon tapahtumapaikalta

Asiakkuuspäällikkö Mira Mäkelän mukaan tampere-talolaiset tarttuvat vankalla kokemuksellaan mielellään haasteeseen.

– Tällainen tapahtuma tarvitsee onnistuakseen monipuolisia, toimivia tiloja sekä tapahtumapaikan välittömään yhteyteen oheispalveluita kuten hotelleja, ravintoloita sekä kauppoja. Tampere-talolta kaikki löytyy kävelyetäisyydellä. Konferenssiin valjastetaan myös meidän ammattitaitoinen ja kielitaitoinen henkilökuntamme, jolla on erityisen paljon kokemusta kongressien järjestelyistä sekä kansainvälisten vieraiden vastaanottamisesta ja kohtaamisesta.

ERFiin on varauduttu huolellisella suunnittelulla ja asioiden läpikäynnillä. Robotiikkaan ja teknologiseen huippuosaamiseen liittyvän konferenssin täytyy vakuuttaa vieraat. Tekniikan ja kaiken muunkin tulee toimia moitteettomasti. Suomalaisella ja erityisesti tamperelaisella osaamisella on näytönpaikka.

– Tapahtumaa on suunniteltu ja valmisteltu pitkään järjestäjän kanssa. Tällä hetkellä tapahtuman yksityiskohtia käydään läpi teknisen osaston, aulapalvelu- ja ravintolahenkilökunnan kanssa. Järjestäjän kanssa tarkennetaan vielä monia käytännön yksityiskohtia. Luvassa on mielenkiintoisia kohtaamisia kansainvälisten vieraiden kanssa. Tavoitteenamme on ylittää järjestäjän odotukset sekä tilojen että tapahtuman toteutuksen osalta ja edesauttaa näin konferenssin onnistumista.

Lisätietoa: www.roboyhd.fi, www.erf2018.eu

Seuraa tapahtumaa somessa: #ERF2018 @Roboyhdistys @eu_Robotics

Tapahtuma tulossa? Varaa tila Tampere-talosta!