Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Ruotsalaistähti Eva Dahlgrenin kaksi konserttia syksyllä Tampere-talossa

20.05.2020

Lokakuussa Tampere-talossa on luvassa kaksi Eva Dahlgrenin konserttia: ainutlaatuinen yhteisesiintyminen Tampere Filharmonian kanssa perjantaina 9.10. sekä pop-konsertti oman yhtyeensä kanssa lauantaina 10.10. Tampere-talon ja Tampere Filharmonian yhdessä järjestämän Talossa Eva Dahlgren -tapahtuman liput tulevat myyntiin keskiviikkona 20.5.2020.

Lähes 30 vuotta En blekt blondins hjärta -albumin jättimenestyksen jälkeen Eva Dahlgren jaksaa yhä yllättää ja uudistaa ilmaisuaan. Suosittu ruotsalaistaiteilija esiintyy viikonlopun aikana Tampere-talon Isossa salissa kahtena iltana – perjantaina Tampere Filharmonian kanssa kapellimestari Hans Ekin johtamana, ja lauantaina oman yhtyeensä kanssa.

Talossa Eva Dahlgren -festivaalin aikana yleisö pääsee nauttimaan ruotsalaistähden hiteistä ja harvemmin kuulluista kappaleista ainutlaatuisen konserttikokonaisuuden muodossa. Viikonlopun aikana liikutaan mahtipontisista konserttisovituksista herkkiin akustisempiin tulkintoihin.

– Haluan tarjota yleisölle ikimuistoisen ja villin musiikkielämyksen. Vuosien varrella olen kirjoittanut niin paljon lauluja, joista osaa on esitetty vain harvakseltaan. Nyt pääsen vihdoin kaivamaan esiin myös vanhoja helmiä, joille saan antaa loistoa aivan uudenlaisessa ympäristössä. Näen jo mielessäni, kuinka yleisö haltioituu niistä ja pääsee niiden siivellä kanssani upealle, yhteiselle musiikkimatkalle, Eva Dahlgren kertoo.

Talossa Eva Dahlgren -viikonlopun ympärille rakentuva muu oheisohjelma julkistetaan lähempänä tapahtumaa.

Talossa-festivaali saa jatkoa

Edellisen kerran vastaavanlainen Talossa -festivaali järjestettiin Tampere-talossa vuonna 2018, jolloin viikonlopun musiikista vastasi rokin kreivi Ismo Alanko. Kaksi konserttia myytiin nopeasti loppuun.

– Eva on konsertoinut talossamme edellisen kerran vuonna 2016. On kerrassaan upeaa, että saamme nyt kuulla hänen musiikkiesityksiään Tampereella kahdessa toisistaan erilaisessa konsertissa ja että saamme jälleen tarjota hänen esiintymisilleen ainutlaatuisen konserttiympäristön. Meille on kunnia päästä jatkamaan Talossa-konseptiamme juuri Evan kanssa, toteaa Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Myös Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen iloitsee Dahlgrenin tulevista esiintymisistä.

– Tutustuin aikanaan Eva Dahlgrenin musiikkiin 1995 ilmestyneen Jag vill se min älskade komma från det vilda -albumin myötä. Ihastuin levyyn ja solistin sekä orkesterin väliseen yhteistyöhön suuresti. Siitä lähtien olenkin seurannut mielenkiinnolla Eva Dahlgrenin uraa ja musiikkia. Erityisen hienoa on saada Eva Dahlgren Tampere Filharmonian solistiksi kapellimestari ja sovittaja Hans Ekin kanssa. Ek kirjoittaa poikkeuksellisen hyvin sinfoniaorkesterille ja osaa huomioida ne valtavat mahdollisuudet, jotka sinfoniaorkesteri antaa kevyen musiikin esiintyjien kappaleisiin.

Talossa Eva Dahlgren -festivaali täynnä säihkyviä musiikkihelmiä:
pe 9.10. klo 19.00 Iso sali, SINFONEVA: Eva Dahlgren & Tampere Filharmonia
la 10.10. klo 19.00 Iso sali, EVALUTION: Eva Dahlgren & band