Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Stars on Stage -valokuvanäyttely tuo maailmantähdet kesäksi Tampereelle

02.06.2020
Ralph Larmann on valokuvannut mm. Cheekin päätöskeikan Lahdessa.

Vaikka keikkaelämä on vasta heräävässä tilassa, 30-vuotiaassa Tampere-talossa päästään kesällä 2020 valokuvien kautta mukaan noin 60 megatähden keikalle ja tapahtumaan ympäri maailman. Maailmantähtien keikkakuvaajana tunnetun Ralph Larmannin Stars on Stage -näyttely toteutetaan Sorsapuistosalissa 30.6.-18.8.2020.

– Emme osanneet Ralph Larmannin näyttelyä buukatessamme arvioida, että siitä tulisi ajankohtaisempi kuin koskaan. Tästä kesästä tulee hyvin erilainen kuin aiemmin ilman festareita ja kaikkia suuria, yhteisiä elämyksiä. Ihmisten kaipuu keikoille on kova, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas miettii.

Tätä kaipuuta tulee nyt helpottamaan maailman parhaimmaksi konserttikuvaajaksi tituleerattu Ralph Larmann, jonka valokuvissa välittyy konserttielämyksen tunnelma ja hohto. Larmannin upea konsertti- ja keikkanäyttely yhdessä Muumimuseon sekä yhden Suomen kauneimman puiston eli Sorsapuiston sekä sieltä löytyvien terassien sekä ravintolapalveluiden kanssa tarjoaa suomalaisille yhden tämän poikkeuksellisen kesän hienoimmista kesälomakohteista.

– Larmannin kuvien kautta meillä kaikilla on mahdollisuus päästä myös monille sellaisille keikoille, joihin emme välttämättä ole edes päässeet. Jokainen löytää Larmannin kuvista omia suosikkejaan, sillä hänen makunsa ja kattauksensa on todella laaja U2:n suurimmista maailmankiertueista Kansallisoopperan Ring-tuotantoon. Yhteistä Larmannin kuvaamissa keikoissa on todella vahva visuaalisuus. Se kuvista todella välittyy, Ahokas toteaa.

Loistava esityskuvaaja Ralph Larmann

Vuonna 1962 syntynyt Ralph Larmann kutsuu itseään esityskuvaajaksi. Hänen uransa käynnistyi 1980-luvun lopulla. Sen jälkeen hän on valokuvannut muun muassa AC/DC:tä, Metallicaa, U2-yhtyettä, Justin Timberlakea, Michael Jacksonia, Ed Sheerania, Pinkiä, Robert Plantia, Princeä sekä Kaija Koota, Cheekiä ja Sunrise Avenueta.

Larmann on julkaissut omat kuvakirjat Stage Design ja Stage Design Emotions. Lisäksi hänellä on tärkeä rooli yli 20 kuvateoksessa. Niistä tärkeimmät ovat AC/DC:n Rock Or Bust sekä U2:n U2 360° – From the Ground Up.

Ralph Larmann kuvaa yhä aktiivisesti isoja bändejä ja merkittäviä tapahtumia: myös Suomessa hänen kykynsä maailmanluokan tapahtumien ikuistajana on huomattu useita kertoja.

Larmannin tallentamat Stars on Stage -hetket hehkuvat tarkkoina ja kirkkaina: kuvissa ollaan niin lähellä suurtapahtuman tunnelmaa kuin mahdollista. Megastarojen keikkailmeet ja kiertueiden massiivisuus välittyvät kuvista valokuvaajansa filosofian mukaisesti. Larmann haluaa välittää jokaisessa kuvassaan tietyn vangitsemansa hetken maailmantähden konsertista.

– Näyttely Tampere-talossa tulee toimimaan majakkana tänä kummallisena kesänä. Kokonaisuus hehkuu eläviä hetkiä, jollaisia haluamme kokea uudelleen mahdollisimman pian, Larmann maalailee.
Rockin ja popin supertähtien lisäksi Larmann on tallentanut muidenkin musiikinlajien konsertteja. Stars on Stage -näyttelyssä Tampere-talon Sorsapuistosalissa on mukana otoksia myös Suomen Kansallisoopperasta ja Tanskan kansallisbaletista. Näyttäviä kuvia yhdistää suomalainen visualisti, Larmannin hyvä ystävä Mikki Kunttu, jonka taidokkaat näkemykset hehkuvat esityskuvaajan teoksissa, Ralph Larmann kertoo

Turvallista keikkatunnelmaa

Tampere-talon ohjelmapäällikkö Samppa Rinne lupaa näyttelyssä vieraileville ihmisille turvallisen annoksen aitoa tunnelmaa. Tampere-talo toteuttaa näyttelyt viranomaisten turvaohjeistusten mukaisesti.

– Haluamme tarjota niin tamperelaisille kuin muualtakin tuleville turisteille kiinnostavan ja turvallisen kesäkohteen. Toteutamme Stars on Stage -näyttelyn viranomaisohjeiden mukaisesti ja otamme näyttelyyn kerrallaan aina sallitun määrän yleisöä, Rinne toteaa.

Kokonaisuuden esillepanosta vastaa arkkitehti Taina Väisänen, joka on aiemmin suunnitellut mm. Tampere-talon Muumimuseon näyttelyn sekä kesällä 2019 lähes 17 000 kävijää houkutelleen Andy Warhol Posters (1928-1987) -näyttelyn Tampere-talossa.

– Näyttelyyn luodaan aito keikkatunnelma musiikilla ja valoilla, Rinne lisää.

Aiemmin Sorsapuistosaliin ilmoitettu Keith Haring -näyttely siirtyy kesälle 2021.

Pääsyliput

  • Liput 12 e
  • Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 10 e
  • Museokortilla 9 e
  • Perhelippu 40 e (2 aik. + max. 4 lasta)
  • Yhteislippu Stars on Stage & Muumimuseo 20 e

Pressikuvia

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi
Ohjelmapäällikkö Samppa Rinne, 046 9234 402, samppa.rinne@tampere-talo.fi

Medialla vapaa pääsy näyttelyyn

Toimittajat pääsevät näyttelyyn pressikortilla. Lippu lunastetaan korttia näyttämällä Tampere-talon pääaulan lipunmyynnistä. Lehdistölippuja ei varata ennakkoon. Näyttelyssä saa valokuvata. Lisätietoja: viestintäpäällikkö Anne Sivula, 040 717 4873, anne.sivula@tampere-talo.fi

tampere-talo.fi/starsonstage
www.larmann.com/performance_photography
www.tampere-talo.fi