Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli avautui Tampere-talon yhteydessä - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli avautui Tampere-talon yhteydessä

07.01.2020
Courtyard by Marriott Tampere City hotel is directly connected to the Tampere Hall, congress and concert center

Kansainvälisen tason hotelli Courtyard by Marriott Tampere City on avautunut. Hotelli on Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -brändin hotelli sekä globaalin Marriott-hotelliketjun ensimmäinen täysin uusi hotellirakennus Suomessa. Courtyard on 37-vuotias hotellibrändi, jonka ytimessä on luoda inspiroiva hotelliympäristö sekä korkeatasoinen palvelukokemus. Courtyard Tampere Citystä on suora yhteys kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-taloon. Hotellissa on 11 kerrosta ja 229 huonetta, joista yksi on junior-sviitti.

Courtyard Tampere City on maailman suurimman hotelliketjun Marriott Internationalin ensimmäinen Courtyard-hotelli Suomessa. Courtyard on dynaaminen, moderni hotelli, joka teknologiaa, tyyliä ja mukavuutta yhdistäen auttaa vieraitaan hyödyntämään aikansa mahdollisimman hyvin. Maailman ensimmäinen Courtyard avattiin vuonna 1983 Atlantassa, Yhdysvalloissa. Courtyard on osa Marriott Bonvoy -kanta-asiakasohjelmaa, jolla on globaalisti 135 miljoonaa jäsentä.

– Avaamme Tampereelle Suomen ensimmäisen, ensiluokkaisesta palvelusta tunnetun Courtyard-hotellin, joka asettaa uuden tason tämän hintaluokan hotelleille. Courtyard Tampere City tuo vilkkaan ja kehittyvän tapahtumakaupungin ytimeen 458 uutta vuodepaikkaa sekä ravintolan ja cocktailbaarin niin vieraidemme, muiden kaupungin matkailijoiden kuin kaupunkilaistenkin iloksi, kertoo Courtyard by Marriott Tampere Cityn hotellinjohtaja Ville Virkki.

Hotellin Kitchen & Bar tarjoilee kansainvälisiä klassikkoruokalajeja ja modernin keittiön herkullisia makuja sekä hotellissa majoittuville että pistäytyjille. Ravintola tarjoilee päivittäin runsaan hotelliaamiaisen sekä päivällisaikaan à la carte -menun antimia. Àla carte -listaan kuuluu erillinen grillimenu, jolta voi koostaa mieleisensä annoksen. Lounasmenu on ihanteellinen vaikkapa kiireettömälle business-lounaalle.

Ravintolakokonaisuuden viihtyisässä miljöössä voi rentoutua niin klassikkococktailien, modernien juomasekoitusten, mocktailien kuin laadukkaiden erikoiskahvien siivittämänä. Cocktailbaaria luotsaa ravintolapäällikkö Aleksi Hell, joka kouluttaa maailmanlaajuisesti baarihenkilöstöä.

– Courtyard Tampere City sopii erinomaisesti liikematkailijoille. Palvelukokonaisuutemme sekä ainutlaatuinen sijaintimme ovat omiaan ryhmille sekä yritysasiakkaille, jotka arvostavat kansainvälistä laadukkuutta, sanoo Courtyard by Marriott Tampere Cityn myyntipäällikkö Kiki Koskinen.

Courtyard Tampere City sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Tampere-talon pääsisäänkäynnin vieressä rautatieaseman, Tampereen yliopiston sekä Tullin alueen toimistokeskittymien läheisyydessä. Hotellin ja Tampere-talon yhdyskäytävä vie vierailijat suoraan kongressi- ja kulttuurikeskuksen sisäänkäynnille. Hotelli avautuu nyt tapahtumatalon suurena juhlavuotena, kun Tampere-talo viettää 30-vuotisjuhlavuottaan sekä Tampere Filharmonia 90-vuotisjuhlavuottaan ja Muumimuseossa juhlitaan Muumipeikon 75-vuotisjuhlavuotta.

– Hotellin saaminen Tampere-talon vierelle on 30-vuotinen unelma, joka nyt toteutuu. Meille, Tampereelle ja koko Suomelle on fantastista, että hotelli on nimenomaan osa maailmanlaajuisesti arvostettua Marriott-hotelliketjua. Tampere-talo on valittu seitsemän kertaa Suomen parhaaksi tapahtumataloksi. Hotelli lisää vetovoimaamme entisestään, kun jatkossa oopperan, baletin, viihdekonsertin, museovierailun ja kongressien yhteydessä voi majoittua kansainvälisen tason huippuhotellissa, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Kuvassa vasemmalta: Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Marriott-hotellin myyntipäällikkö Kiki Koskinen sekä hotellinjohtaja Ville Virkki, hotellioperaattorin Odyssey Hotel Groupin edustajat Rutger van Erp, Christian Beckman ja Päivi Hagedoorn. 

Hotellin sisustus henkii modernia mannermaista ja selkeälinjaista tyylikkyyttä. Aulatilan sisustuksen viimeistelevät kansainväliset, skandinaaviset sekä kotimaiset design-kalusteet ja -esineet. Hotellivieras voi havaita hienovaraisissa yksityiskohdissa vaikkapa Hanna Ugglan maalauksia, kotimaisen Innoluxin ja Harri Koskisen valaisimia, tanskalaisen GUBI:n Bat Lounge -nojatuoleja ja Coco Bar Chair-baarituoleja sekä saksalaisen Thonetin Robert Stadlerin suunnittelemia No. 107 -tuoleja.

Courtyard Tampere Cityn rakentaminen käynnistyi toukokuussa 2018. Sen bruttopinta-ala on yli 8 000 neliötä. Hotellin suunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennustöistä SRV Rakennus Oy. Hotellikiinteistö on Suomen ensimmäinen hiilineutraali kansainvälisen hotelliketjun hotelli. Courtyard Tampere City hyödyntää Tampere-talon tavoin kokonaisuudessaan uusiutuvia energianlähteitä.