Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Suuri kansainvälinen balettigaala täydentää tarjontaansa

18.07.2017

Tampere-talon Suuri kansainvälinen balettigaala tarjoilee huippukattauksen tanssin taituruutta maanantaina 28.8. klo 19. Gaala järjestetään tänä vuonna toista kertaa yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Suuren kansainvälisen balettigaalan uusimpina ohjelmalisäyksinä nähdään Radioheadin musiikkia Romea ja Julia -tulkintaan yhdistelevä Radio & Juliet, Englannin Kansallisbaletin nuoret sensaatiot Katja Khaniukova ja Cesar Corrales Le Corsairen Grand pas de deux -numeronsa kanssa sekä Veronan Balettikilpailun modernin sarjan voittaja Sofia Cappelli kilpailukoreografiallaan Poison.

Myös saksalaista taituruutta esittelevän Krefeldin ja Mönchengladbachin teatterin baletin ohjelmistoon on tullut lisäyksiä. Balettitaloa luotsaava amerikkalainen Robert North tuo Death and the Maiden (Tyttö ja Kuolema) -koreografiansa lisäksi balettigaalaan pariisilaisiin tunnelmiin ja 1900-luvun vaihteeseen kuljettavan Danse Apachen, jonka tulkitsevat soolotanssijat Victoria Hay ja Alessandro Borghesani. Myös Helsingin kansainvälisen balettikilpailun 2005 kultamitalisti István Simon ja hänen partnerinsa Svetlana Gileva täydentävät ohjelmistoaan. Nuoren Wertherin kärsimyksiin perustuvan Werther-baletin loppukohtauksen lisäksi Simon ja Gileva esittävät Satanellan Grand pas de deux’n, jota kutsutaan myös Venetsian karnevaaliksi.

Romanian kansallisbaletin tulkitsema Radio & Juliet on yksi illan odotetuimmista ohjelmanumeroista ja hittiteos, jota on esitetty ympäri maailmaa. Esityksen koreografi Edward Clug oli tänä vuonna ehdolla Baletin Oscariksi kutsutun Benois de la Danse -palkinnon saajaksi, joten gaalassa on takuulla luvassa maailmanluokan balettia huippusuositun Radioheadin musiikin siivittämänä. Ikimuistoisen elämyksen tarjoavat myös gaalassa vieraileva Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve ja tähtitanssija Tiina Myllymäki, jotka tulkitsevat dueton baletista Scheherazade. Myllymäki korvaa duetossa aiemmin Greven tanssipariksi nimetyn Tšekin kansallisbaletin Alina Nanun.

Aiemmin julkaistuista esiintyjistä mainittakoon vielä illan päävieraaksi saapuva Tšekin kansallisbaletti, joka esittää koosteen palkitun israelilaiskoreografin Ohad Naharin tunnetusta nykytanssiteoksesta Decadance. Naharia pidetään yhtenä tanssimaailman parhaista tarinankertojista, joka yhdistää kekseliäitä koreografioita nerokkaisiin musikaalisiin valintoihin. Tampereella hänen luomustaan tulkitsee 20 tanssijan ryhmä Tšekin kansallisbaletista.

”Tällaisen maailmanluokan ohjelmiston tuominen Tampereelle on huippujuttu. Siksi halusimme tarjota myös edullisen 25 euron lipun lapsille ja opiskelijoille. Ohjelmistossa nähdään sekä perinteistä että rohkeaa baletti- ja tanssitaidetta. Kokonaisuudessa on jotain jokaiselle”, kuvailee Tampere-talon ohjelmapäällikkö Timo Suomi.

Lue lisää täältä!

Liput 68/58/42/25 €
Opiskelijat, työttömät, lapset 25 €