Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Syyskausi alkaa Tampere-talossa vilkkaan näyttely- ja tapahtumakesän jälkeen

19.08.2020

Tampere-talo on ollut auki koko kesän. Talo ja sen toimijat ovat omaksuneet turvalliset tapahtumakäytännöt ja katsovat luottavaisesti syksyyn. Kesä-heinäkuussa Talossa on vieraillut 25 000 kävijää. Turvavälit, kasvomaskit ja hygieniatoimet ovat tärkeimmät turvallisuuskäytännöt.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo valmistautuvat syyskauteen noudattamalla jo kesän aikana omaksuttuja turvallisuuskäytäntöjä. Konsertteihin, kokouksiin, tapahtumiin, museoon ja ravintolaan saapuvia asiakkaita ohjeistetaan edelleen turvaväleistä ja hygieniasta. Uuden suosituksen mukaan henkilökunta käyttää kasvovisiiriä tai -maskia, ja sitä suositellaan myös kävijöille. Iso kiinteistö ja avarat tilat, tapahtumien porrastaminen ja yleisön ohjaaminen talossa mahdollistavat riittävät turvavälit. Tapahtumatilojen enimmäiskapasiteettia on laskettu ja syksyn konsertteihin myydään rajoitettu määrä numeroimattomia lippuja. Tampere-talo on käsitelty kesäkuussa pitkävaikutteisella, bakteereja ja viruksia tuhoavalla katalyysipinnoitteella.

– Kesä-heinäkuu oli tilanteeseen nähden vilkas. Kaikkiaan 25 000 kävijää vieraili Stars on Stage -valokuvanäyttelyssä, Muumimuseossa ja ravintola Tuhtossa sekä osallistui yritystapahtumiin ja kokouksiin. Jo kesän ajan olemme noudattaneet talon toimijoiden yhdessä laatimia käytäntöjä tapahtumien turvallisesta toteuttamisesta. Asiakkaat ovat osanneet toimia uudessa tilanteessa hienosti. Katsomme luottavaisesti tulevaan. Tampere-talon tapahtumista ei ole raportoitu yhtään koronatapausta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talo ja sen toimijat noudattavat ja seuraavat tarkasti viranomaisohjeita -ja suosituksia. Iso kiinteistö ja avarat tilat mahdollistavat niin konserttien kuin yritystapahtumienkin toteuttamisen.

– Asetamme asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden ja terveyden etusijalle. Huolellisuutta ja toistemme huomiointia vaaditaan, kun kohtaamme tapahtumissa ja osallistumme tilaisuuksiin. Tampere-taloon voi tulla luottavaisin mielin, kun noudattaa turva- ja hygieniaohjeita. Näin voimme nauttia kulttuurista ja tapahtumista tulevaisuudessakin, Ahokas toteaa.

Tampere-talossa noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin suositusta kasvomaskin käytöstä konserteissa ja tapahtumissa.

– Henkilökunta käyttää kasvovisiiriä tai -maskia asiakaskohtaamisissa ja palvelutilanteissa. Suosittelemme, että myös asiakkaamme käyttävät kasvomaskia, Ahokas sanoo.

Myös Tampere Filharmonian konsertit ja harjoitukset järjestetään turvallisuusohjeet huomioiden. Muusikot käyttävät kasvomaskia tai -visiiriä mahdollisuuksien mukaan.

– Huolehdimme yleisön ja muusikoidemme turvallisuudesta kaikin tavoin. Tampere Filharmonian konserteissa myös lava on rakennettu turvavälit huomioiden. Toivomme konserttivieraidenkin noudattavan maskisuositusta, jotta sekä yleisö että orkesteri pääsisivät nauttimaan yhteisistä kohtaamisista koko syksyn, Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen pohtii.

Kuva: Tampere Filharmonian soittajat harjoittelevat turvavälein pienryhmässä.  Henkilökunta käyttää kasvovisiiriä, myös asiakkaille suositellaan kasvomaskia.

Isot ja avarat tilat auttavat pitämään turvavälit

Tampere-talon tilat ja kosketuspinnat on käsitelty bakteereja ja viruksia tuhoavalla pitkävaikutteisella katalyysipinnoitteella. Kesäkuussa koko kiinteistöön suihkutettu Nanoksin pinnoite on perinteistä desinfiointia merkittävästi tehokkaampi. Siivousta on tehostettu ja käsidesi- ja käsienpesupisteitä on talossa runsaasti. Tapahtumatiloissa ja auloissa on hygienia- ja turvaohjeita ja turvaetäisyyksistä muistuttavia tarroja.

– Ison talon ja avarien aula- ja tapahtumatilojen ansiosta pystymme huolehtimaan turvaväleistä ja porrastamaan yleisön kulkua. Tapahtumatilojen enimmäiskapasiteettia on laskettu turvavälien varmistamiseksi. Henkilökuntamme seuraa turvavälien toteutumista, sanoo Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Tampere-talon yhteydessä toimiva Courtyard by Marriott Tampere City noudattaa turvallisuudessa yhtiön globaalia Commitment to clean -ohjelmaa.

Konserteissa numeroimattomat paikat, salien enimmäiskapasiteettia laskettu

Tampere-talossa on syksyllä lähes sata konserttia. Määrä sisältää Tampere-talon omat ja ulkopuolisten tuottajien konsertit, joista osa on keväältä siirtyneitä, sekä Tampere Filharmonian konsertit.

– Tampere-talon konsertit toteutetaan rajoitetulla yleisömäärällä, turvavälein ja numeroimattomin paikoin. Isoon saliin otamme enintään 800 katsojaa, kun sen maksimikapasiteetti on 2000. Pienen salin 500 katsojan enimmäiskapasiteetti on puolitettu, sanoo liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Tampere Filharmonian konserteissa on lisäksi omia erityisjärjestelyitä.

– Syyskuun konsertit toteutetaan tuplana siten, että kello 17 alkaviin konsertteihin on myynnissä 500 numeroimatonta lippua. Kello 19 alkavat konsertit on varattu kausikorttilaisille Ison salin 800 katsojan enimmäiskapasiteetin mukaan. Mikäli yleisörajoitukset jatkuvat syksyllä, teemme uusia järjestelyjä ja tiedotamme niistä luonnollisesti asiakkaitamme ensi tilassa, kertoo Juha Ahonen.

Yritystapahtumissa ja kokouksissa näkyvät hybriditapahtumat, joissa osa osallistujista tai vain tapahtuman järjestäjät ja puhujat ovat paikan päällä, ja tilaisuutta seurataan kokonaan tai osittain striimin välityksellä.

– Tampere-talon isoille ja avarille tapahtumatiloille on kysyntää, kun asiakkaat haluavat toteuttaa tilaisuudet tavallista väljemmin ja huolehtimalla turvaväleistä, sanoo liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen.

Tampere-talon tapahtumatoimisto Events Tampere tuottaa yritystapahtumia ja kongresseja ympäri Suomen turvallisuusjärjestelyt edellä. Toimiston tapahtumissa näkyy myös virtuaalitapahtumien kysynnän kasvu.

– Autamme mielellemme luomaan niin fyysisiä kuin virtuaalisiakin tapahtumia, jotka täyttävät asiakkaiden odotukset sekä tavoitteiden että turvallisuudenkin suhteen, sanoo liiketoimintajohtaja Katri Varjos.

Konserttikausi käynnistyy Tampere Filharmonian kauden avauksella torstaina 27.8. Tampere-talon konsertit alkavat elokuun viimeisenä viikonloppuna Mimmit Musiikki yhdistää -lastenkonsertilla ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhlakonsertilla. Yritystapahtuma- ja kokouskauden aloittaa SDP:n puoluekokous 22.-24.8.

Lue lisää

Kolumni: Tapahtumajärjestäjät asettavat turvallisuuden etusijalle