Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Talon kesä: vieraile näyttelyissä, istahda terassille ja yövy hotellissa

02.06.2020

Julkaistu 2.6., uutista päivitetty viimeksi 20.7. 

Tampere-talo, Muumimuseo sekä ravintola Tuhto avautuivat asiakkaille kesäkuun alussa. Marriott-hotelli avasi ovensa 1. heinäkuuta. Talossa voi nauttia kesällä maailmantähtien keikkakuvaajana tunnetun Ralph Larmannin Stars on Stage -valokuvanäyttelystä, joka on esillä Sorsapuistosalissa 18.8. asti. Muumien ystävät pääsevät puolestaan tutustumaan Muumimuseossa Muumit ja Meri -näyttelyyn. Näyttely vie kävijän merelle muumien kanssa.

Muumimuseo, Tampere-talon lipunmyynti ja myymälä ovat auki heinäkuun loppuun asti tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 ja elokuun 1. päivästä alkaen joka päivä laajennetuin aukioloajoin. Katso aukioloajat täältä! Tampere-talossa voi myös järjestää nyt yli 50 henkilön tilaisuuksia ja kokouksia. Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli avautui majoitusta tarvitseville heinäkuun alussa.

Tampere-talo oli suljettuna kaksi ja puoli kuukautta koronatilanteesta johtuvien viranomaismääräysten takia. Tampere-talo, Tampere Filharmonia, Muumimuseo, ravintola Tuhto ja Marriott-hotelli ovat tiiviissä yhteistyössä valmistautuneet vastaanottamaan tapahtuma-, ravintola- ja näyttelykävijät.

– Uskomme, että ihmisillä on suuri tarve päästä nauttimaan kulttuurista ja tapahtumista. Tarjoamme kesän ajan ohjelmaa kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen. Noudatamme terveysviranomaisten sekä Museoliiton ohjeita, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Poikkeustilanteenkin aikana me talon toimijat olemme katsoneet vahvasti tulevaan ja yhteistyömme on tiivistynyt entisestään. Vaikka liiketoiminta on hetkellisesti pysähtynyt, olemme julkaisseet tulevien kausien ohjelmistoa ja suunnitelleet tapahtumia yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa. Meille on tärkeää huolehtia osaltamme Tampereen vetovoiman ja taloudellisen hyvinvoinnin säilymisestä, Ahokas jatkaa.

Ravintola Tuhto ja terassi ovat auki tiistaista perjantaihin kello 11-20 ja lauantaisin klo 12-17. Arkisin on tarjolla suosittu buffet-lounas ja kävijät voivat nauttia nyt myös uudistetusta kesämenusta. Tuhtossa on sata asiakaspaikkaa sisällä ja viitisenkymmentä ulkona. Aurinkoisella terassilla pääsee nauttimaan kaupungin parhaista puistonäkymistä ja ravintolasta voi myös ottaa piknik-eväät mukaan puistoon.

Keikkakuvia maailmantähdistä – lue Ralph Larmannin valokuvanäyttelystä

Tampere-talo avasi ovensa kesäkuun alussa, Marriott-hotelli avautui asiakkaille heinäkuun alussa. Kuvat: Anne Sivula

 

Syksyn ja ensi kevään konsertteja jo julkaistu

Tampere-talo on julkaissut kevään aikana kymmeniä uusia konsertteja syksylle, muiden muassa Eva Dahlgrenin kaksi konserttia lokakuussa. Koronan takia kymmeniä konsertteja siirrettiin syksyyn ja ensi vuodelle. Myös yritystapahtumia ja kongresseja on siirretty tulevaan. Syksyn kalenterissa on paljon tapahtumia kulttuurinnälkään, kurkkaa tarjontaan: tampere-talo.fi/syksy2020

Tampere Filharmonian syyskauden avaus, Puistokonsertti, siirtyi Sorsapuistosta nettiin. Jo toukokuussa tapahtuman järjestäjät vahvistivat muutoksen, että konsertti tulee 8. elokuuta suorana Ylen kanavilla ja Areenassa. Konsertti lähetetään katsojille Tampere-talon Isosta salista. Lähempänä konserttipäivää selviää, voidaanko saliin ottaa yleisöä paikan päälle. Tampere Filharmonia julkaisi kauden 2020-21 ohjelmistonsa toukokuussa. Kausikortit ovat jo myynnissä ja yksittäislippujen myynti alkaa elokuussa.

Muumimuseo tekee kesällä Tamperetta tunnetuksi myös kaupungin ulkopuolella. Pop up Muumimuseo valloittaa Tukholman saariston kruunun, Vaxholmin Kastelletin. Saariston suosituimpiin turistinähtävyyksiin kuuluvassa linnoitussaaressa nähdään Muumien meriseikkailut -kesänäyttely. Syyskuussa Muumimuseo on mukana Habitaressa, jonka 50-vuotisteemana on Taito elää. Teema sopii erinomaisesti muumeihin, ja myös muumien juhlavuoden teemaan, mereen ja sen suojeluun. Muumimuseo tuottaa Habitaren lasten alueen, Habikidsin, jossa viihtyy koko perhe merellisellä seikkailulla tai messuhälinän keskellä rantatuoleissa leväten.

Muumimuseo

Tampere Filharmonian kausi 2020-21

Ravintola Tuhto

Marriott-hotelli

Teksti: Anne Sivula