Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talon Ismo Alanko -festivaali tarjoaa konserttien ohella Taiteilijaelämää-näyttelyn sekä keskusteluita Alangon urasta ja taiteesta

18.04.2018

Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestävät toukokuussa Talossa Ismo Alanko -festivaalin. Tapahtuman pääohjelmistossa 4.–6.5. nähdään Ismo Alangon loppuunvaratut konsertit Tampere Filharmonian solistina, yksin sekä oman yhtyeensä kanssa. Tampere-talo tarjoaa festivaaliviikolla myös runsaasti maksutonta oheisohjelmaa taiteilijan tuotannon ystäville. Luvassa on Ismo Alangon uraa kartoittava taidenäyttely, keskustelutilaisuuksia Alangon taiteesta sekä taiteilijan katalogin ja oheistuotannon ympärille rakentuvat myynti- ja lainauspisteet.

Tampere-talon maksuttomassa Taiteilijaelämää-näyttelyssä 2.–6.5. on esillä taidetta, soittimia ja kiertuerekvisiittaa Ismo Alangon uran varrelta vuosilta 1975–2018. Tampere-talon aulaan ja ravintola Tuhtoon rakentuvan näyttelyn on koonnut Alangon pitkäaikainen graafikko Kari Lahtinen. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan Tampere-talossa keskiviikkona 2.5. klo 17.

– Näyttelyssä on esillä mm. Ismon soittimia ja esiintymisasuja, kiertueiden taustalakanoita sekä hänen tuotantoonsa liittyviä maalauksia. Mukaan tulee paljon levyn kansiin ja julisteisiin liittyvää graafista materiaalia, käsin piirrettyjä originaaleja, asemointiohjeita, valokuvia, toteutumattomia vaihtoehtoja ja niin edelleen. Vanhin näyttelyyn tuleva esine on Ismon ensimmäisen yhtyeen Sightin keikkajuliste vuodelta 1975, paljastaa näyttelyn kuraattori Lahtinen.

Tampere-talon Aulaklubilla järjestetään jokaisen konsertin yhteydessä maksuton keskustelutilaisuus. Perjantaina 4.5. klo 18 Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta keskustelee säveltäjä Timo Hietalan kanssa Alangon kappaleiden sovittamisesta sinfoniaorkesterille. Lauantaina 5.5. klo 18.30 Tampere-talon viestintäpäällikkö Jaani Haapasalo käsittelee Alangon lyriikoita ja laulunkirjoittamista yhdessä kirjailija-kustantaja Timo Ernamon sekä kitaristi-tuottaja Riku Mattilan kanssa. Sunnuntaina 6.5. klo 16.45 Tampere-talon toimitusjohtajan Paulina Ahokkaan haastateltavana ovat puolestaan Alangon uraa lähietäisyydeltä seuranneet levy-yhtiöyrittäjä Epe Helenius, Music Finlandin Niko Kangas sekä Alangon luottograafikko Kari Lahtinen.

Levykauppa Äx tuo viikonlopun 4.–6.5. ajaksi Tampere-taloon myyntipisteen, jossa konserttikävijä voi ostaa Alangon yhtyeiden levyjä ja oheistuotteita. Myynnissä on myös uusi festivaaleille suunniteltu Taiteilijaelämää-paita.

– Taiteilijaelämää-paidan suunnitteli Vilunki 3000, ja siitä tuli ihan törkeän hieno! Me julkaistaan lisäksi festareilla uudelleen Sielun Veljien Musta Laatikko -cd-boksi, joka ei ole ollut saatavilla kymmeneen vuoteen, kertoo Levykauppa Äxän perustaja Jyri Lipponen.

Tapahtuman kävijöillä on lisäksi mahdollisuus lainata Ismo Alangon laajaa diskografiaa Tampereen kaupunginkirjaston Liikkuvasta kirjastosta, joka on paikalla Tampere-talossa perjantain 4.5. konsertin yhteydessä. Tampereen pääkirjasto Metsoon taiteilija Alanko saapuu puolestaan haastateltavaksi festivaalien alla torstaina 3.5. klo 16.30. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Tampere-talon kanssa.

ESIINTYJÄKUVAT:
https://tamperetalo.kuvat.fi/kuvat/Esiintyj%C3%A4kuvat+-+Performers/4.-6.5.2018+TALOSSA+-+Ismo+Alanko/

Talossa Ismo Alanko 2.–6.5.
2.5.–6.5. Taiteilijaelämää – taidetta, soittimia ja kiertuerekvisiittaa 1975–2018 -näyttely
Pe 4.5.2018 Ismo Alanko & Tampere Filharmonia: Kullankaivajat
La 5.5.2018. Ismo Alanko Yksin
Su 6.5.2018. Ismo Alanko: Parhaat Palat