Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

Tampere näyttävästi esillä Tallinn Music Weekillä

26.08.2020

Tampereen yhdenvertaisuuden tarina ja juhlavuottaan viettävät Tampere-talo ja Muumimuseo ovat saaneet laajaa näkyvyyttä Viron mediassa

Tampere-talo ja Muumimuseo sekä Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku 2026 ovat näkyvästi esillä Virossa käynnissä olevalla Tallinn Music Week -festivaalilla. Tallinn Music Week (TMW) järjestetään nyt yhdettätoista kertaa, ja useat tapahtuma- ja musiikkialan julkaisut pitävät sen turvajärjestelyitä sekä korona-ajan innovaatioita malliesimerkkinä. TMW on toistuvasti valittu maailman kymmenen parhaan festivaalin joukkoon, ja se saa joka vuosi näyttävän näkyvyyden niin eurooppalaisessa valtamediassa kuin musiikki- ja matkailumediassakin. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettävä Tampere-talo sekä Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku toteuttavat tapahtuman avajaiskonsertin torstaina 27. elokuuta valokuvataiteen keskus Fotografiska Tallinnassa. Tampere-talon Shop on tapahtuman kautta myös Tallinnan paraatipaikalla pop-up -myymälällä Fotografiska Tallinnassa 18.-30. elokuuta. Myymälässä on tarjolla uniikkeja Muumimuseon tuotteita, joita ei saa muualta.

Tallinn Music Weekin avauskonsertissa esiintyvät muun muassa Suistamon Sähkö, Jesse Markin, Tapani Rinne Radioton sekä virolainen Anna Kaneelina, joka sai neljä voittoa Estonian Music Awards -kisassa. Tampereen visio kestävästä kehityksestä ja yhdenvertaisuudesta ovat näkyvästi esillä TMW:n konferenssiosiossa. Tapahtumassa puhuvat mm. Tampere 2026 -haun vetäjä Perttu Pesä, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Viron kulttuurministeri Tonis Lukas sekä Suomen Viron suurlähettiläs Timo Kantola.

Tamperelainen nykymusiikkiyhtye Tampere Raw on myös näyttävästi esillä Tallinnassa kahdella konsertilla. Tunnelmallisessa Tallinnan babtistikirkossa kuullaan Cecilia Damströmin sävellyksiä, mm. kahdelle vahvalle ja hyvin erilaiselle suomalaiselle naiselle, Minna Canthille ja Aino Sibeliukselle, omistetut teokset. Toinen konsertti on ulkoilmakonsertti Botik-aukiolla, missä kuullaan suomalaisia säveltäjiä.

Vastuullisuus, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys yhdistävät

Tamperelaisten kumppanuus Tallinn Music Weekillä on saanut runsaasti positiivista huomiota Viron mediassa, ja Tampereen kulttuuripääkaupunkihaun teemat sekä Muumimuseo ovat olleet mm.
Viron tv3:n pääuutislähetyksessä sekä useissa radiolähetyksissä.

– Tallinn Music Week on yksi Euroopan arvostetuimmista tapahtumista, vastuullisuuden ja kestävän kehityksen edelläkävijä. Meille Tampere-talon, Muumimuseon ja Tampere 2026 -hankkeen toimijoille on kunnia-asia saada olla tapahtuman kumppani sen avajaisjuhlallisuuksissa, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Tampereen kulttuuripääkaupunkihaku on valinnut yhdenvertaisuuden pääteemakseen. Teemalla tavoittelemme ihmisten samanarvoisuutta riippumatta sukupuolesta, iästä, kielestä, vammasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai sosiaalisesta statuksesta, toteaa Tampere 2026 kulttuuripääkaupunki -haun johtaja Perttu Pesä.

– Tallinn Music Week on jo vuosikymmenen tehnyt yhteistyötä Tampereella järjestettävän Musiikki & Media -tapahtuman kanssa, ja sen myötä olemme aktiivisesti seuranneet Tampere-talon ja Muumimuseon tinkimätöntä työtä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden asioissa. Kun Tampere vielä valitsi yhdenvertaisuuden kulttuuripääkaupunkihankkeensa teemaksi, oli yhteistyö Tampereen ystäviemme kanssa luonnollinen valinta tänä haasteellisena vuonna. Yhteistyö on juuri se, mitä me kulttuurin ja tapahtuman toimijat nyt tarvitsemme, toteaa Tallinn Music Weekin johtaja Helen Sildna.

Tampere hakee Tallinnassa näkyvyyttä kisaan Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelistä vuodelle 2026. Tampereen kulttuuri- ja tapahtumatarjonta Tallinnassa toteutuu myös Tampere-talon toimijoiden juhlavuoden kunniaksi. Tapahtumayhtiö ja Pohjoismaiden suurin konferenssikeskus Tampere-talo täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Maailman ainoa Muumimuseo sijaitsee Tampere-talossa, ja nyt on kulunut 75 vuotta ensimmäisen Muumi-kirjan ilmestymisestä. Tampere-talossa soittava Tampere Filharmonia täyttää 90 vuotta.

Tallinn Music Week -festivaali siirrettiin maaliskuulta elokuulle koronatilanteen takia. Maaliskuun korkeiden lukujen jälkeen Viron tautitilanne on saatu tehokkaasti hillittyä ja sairastumistilastot ovat olleet jatkuvasti Euroopan alhaisimpia. Viroon matkustavat eivät joudu karanteeniin ainakaan tämän tapahtuman aikana, sillä jos Viron tautitilanne muuttuisi, tulevat muutokset voimaan aikaisintaan tapahtuman jälkeen.

Tallinn Music Week

www.tampereregion2026.fi