Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Kansainväliset kulttuuri- ja tapahtumatalot loistavat vihreän sävyssä - tuo toivoa pandemian keskelle

09.04.2020

Uutinen julkaistu 9.4. ja päivitetty 22.4. 

Tampere-talo valaisee yhdessä lukuisten kulttuuri- ja tapahtumatalojen kanssa julkisivunsa vihreäksi. Tampere-talon huhtikuun alussa käynnistämään #lightitupgreen-kampanjaan lähti ensi vaiheessa mukaan neljä eurooppalaista kulttuuritoimijaa. Haaste lähti leviämään ja nyt mukana on jo kaikkiaan kymmenen kulttuuritoimijaa. Vihreä sävy viestii toivosta, jota talot haluavat tuoda pandemian keskelle maailmanlaajuisesti. 

Ensi vaiheessa mukaan lähtivät Eestin Kansallisooppera ja -baletti, Eestin Vanemuine-teatteri sekä Reykjavikissa sijaitseva konsertti- ja kongressikeskus Harpa. Joukko täydentyi, kun Liettuan kansallisooppera ja -baletti sekä virolaiset Ugalan teatteri, Viron draamateatteri, Eduard Vilde -museo, Anton Hansen Tammsaaren museo sekä Haapsalun kulttuurikeskus ottavat osaa #lightitupgreen-kampanjaan.

Talot haluavat valaistuksella luoda uskoa tulevaan ja osoittaa tukea kaikille arjen sankareille koronapandemian aikana: hoito- ja pelastushenkilökunnalle, kotonaan lapsia opettaville ja hoitaville vanhemmille, muita ihmisiä auttaville vapaaehtoisille, yksinäisyyttä vastaan taisteleville, sairauden kanssa kamppaileville, karanteenissa pysyville vanhuksille, toimentulonsa puolesta pelkääville ja kaikille, joita kriisi koskettaa.

Talot loistavat vihreän sävyssä toistaiseksi: iltahämärän tullen aina aamyöhön saakka.

– Vaikka maailmanlaajuisesti käyttöön otetut rajoitukset estävät fyysisen läheisyyden, on tärkeämpää kuin koskaan, että me ihmiset emme yritä taistella yksin. Olen hyvin kiitollinen kaikille niin kotimaisille kuin kansainvälisille ystävillemme kulttuurin ja tapahtumien saralla jatkuvasta yhteistyöstä ja tuesta, sekä parhaiden käytäntöjen sekä innovaatioiden anteliaasta jakamisesta, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Haluamme tällä eleellä tuoda valoa ja toivoa jokaisen sydämeen. Haluamme myös kertoa kaikille maailman ihmisille, että kun kriisi on ohi, kaikki me kulttuurin saralla toimivat toivotamme jälleen yleisömme tervetulleiksi avoimin sydämin, sanoo johtaja Aivar Mäe Eestin Kansallisoopperasta ja -baletista.

Kulttuuritalot haluavat haastaa kaikki mukaan kampanjaan.

– Meillä kulttuurin, taiteen ja tapahtumien parissa työskentelevillä on velvollisuus tuoda toivoa ihmisten elämään ja tarjota musiikkielämyksiä, vaikka talojemme ovet ovat suljettuina. Tehtävämme on muistuttaa kulttuurin tärkeydestä varsinkin kriisiaikoina. Kun vaikeat ajat ovat ohi, kohtaamme jälleen juhliaksemme ihmisyyttä ja kriiseistä selviytymistä, ennen kaikkea toisiamme tukien, korostaa Islannin Harpan toimitusjohtaja Svanhildur Konráðsdóttir.

Vihreä väri edustaa toivoa ja harmoniaa, ja sitä toivomme tässä tilanteessa kaikille maailman ihmisille. Vihreä on myös muutoksen symboli. Kriisiaika on jo nyt vaatinut kaikilta luovuutta, ja uskomme, että taide ja kulttuuri tarjoavat työkaluja, tekijöitä sekä kykyä vastata yhteiskuntiemme uusiin haasteisiin, toteaa Kristiina Alliksaar, Eestin Vanemuine-teatterin johtaja.

 

Valokuvat

https://tamperetalo.kuvat.fi/kuvat/MEDIALLE+-+PRESS/Toivon+valaistus/

Yhteystiedot

Tampere-talo, toimitusjohtaja Paulina Ahokas, 040 551 1551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Eestin Kansallisooppera ja -baletti, johtaja Aivar Mäe, +372 509 0283, aivar.mae@opera.ee

Harpa, toimitusjohtaja Svanhildur Konráðsdóttir, +354 528 5000, svanhildur@harpa.is

Vanemuine, johtaja Kristiina Alliksaar, +372 7440 100 / +372 5221 825, kristiina@vanemuine.ee

Tampere-talo www.tampere-talo.fi

 • Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Tampere-talo on ainutlaatuinen toimija alallaan. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressitalo ja Suomen vetovoimaisin tapahtumayhtiö
 • Tampere-talon yli tuhannessa tapahtumassa käy vuosittain noin 700 000 kävijää. Talon 17 tapahtumatilaa ja yli 1900 hengen Iso sali on valittu 7 kertaa peräkkäin vuoden parhaaksi tapahtumataloksi. Tampere-talon Events Tampere tarjoaa tapahtumapalveluita kaupungille, yrityksille ja kongresseille. eventstampere.fi
 • Tampere-talossa kävijöitä ilahduttaa myös maailman ainoa Muumimuseo. Tove Janssonin 2000 alkuperäistyöstä koostuva kokoelma on Tampereen Taidemuseon omistuksessa. Tänä vuonna museo juhlii muumien 75. juhlavuotta. muumimuseo.fi
 • Tampere Filharmonia, joka myös toimii Tampere-talossa, viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhliaan. Orkesteri on ainoa täysimittainen sinfoniaorkesteri pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Sen monipuolinen ohjelmisto kattaa sinfoniakonserttien lisäksi mm. kamarimusiikkia, balettia ja oopperaa ja tarjontaan kuuluu myös laaja yleisökasvatusohjelma. tamperefilharmonia.fi
 • Tampere-talon virtuaalitarjontaa talon ollessa suljettuna: https://www.tampere-talo.fi/live/

Harpa www.harpa.is, #harpareykjavik @harpareykjavik

 • Reykjavikin tunnetuin maamerkki, Harpan kongressikeskus, on useasti palkittu nimekkäillä arkkitehtuuripalkinnoilla. Tanskalaisen arkkitehtitoimiston ja islantilais-tanskalaisen arkkitehdin suunnittelema kulttuurikeskus sijaitsee kaupungin keskustassa Pohjois-Atlantin rannalla.
 • Harpassa toimivat Islannin sinfoniaorkesteri, Islannin ooppera sekä Reykjavik Big Band ja siellä järjestetään vuosittain noin 1400 tapahtumaa.
 • Harpa on Islannissa vierailevien turistien tärkeimpiä kohteita. Siellä onkin käynyt perustamisvuoden 2011 jälkeen 12 miljoonaa vierailijaa.

Eestin Kansallisooppera ja -baletti www.opera.ee/en/

 • Ahkerasti Eestissä ja ulkomailla kiertävän Eestin Kansallisoopperan ja -baletin ohjelmisto koostuu yli 275 esityksestä vuosittain. Vuonna 1865 perustettu laitos on historiansa aikana kulkenut monella eri nimellä, nykyiset nimet vakiintuivat vuosina 1998 (Eestin Kansallisooppera) ja 2010 (Eestin Kansallisbaletti).
 • Rakennus, jossa Kansallisooppera ja -baletti on toiminut vuodesta 1913 lähtien, on yksi Eestin merkittävimpiä julkisia rakennuksia.
 • Huhtikuussa Eestin Kansallisooppera ja -baletti lähettää esityksiään Facebook-sivuillaan lauantaisin klo 19.00. facebook.com/Rahvusooper/live/

Vanemuine-teatteri www.vanemuine.ee/en/

 • Vuonna 1870 perustettu Vanemuine on Eestin vanhin teatteri. Se on alueensa ainoa musiikkiteatteria, tanssiteatteria ja draamaa tarjoava talo.
 • Teatterilla on kolme rakennusta, joissa työskentelee noin 400 henkeä. Vanemuinella on joka kaudella nelisenkymmentä eri teatterilajeja edustavaa tuotantoa, mukaan lukien 15 ensi-iltaa.
 • Tänä vuonna Vanemuine juhlii 150. kauttaan.