Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo lähtee mukaan Tampereen Valoviikkoihin

26.10.2017

Valoviikot järjestetään 27.10.2017–11.3.2018. Kulttuuri- ja kongressitalo on juuri saanut valmiiksi uuden ulkovalaistuksensa ja juhlistaa Valoviikkoja ja itsenäisyyden juhlavuotta erilaisilla teemavalaistuksilla sekä varttitunnin välein ulkoseiniä koristavalla vaihtuvalla valotaiteella. Tampere-talon mittava ulkovalaistusinvestointi sisältää 60 väriä vaihtavaa valaisinta, jotka saavat talon elämään aivan uudella tavalla. Elävää valaistusta tarjotaan kaupunkilaisille koko loppuvuoden ajan, ja kokonaisuus huipentuu uudenvuoden valoinstallaatioon 31.12.2017.

Tampere-taloa valaistaan loppuvuoden ajan neljällä erilaisella muuntuvalla valaistuselementillä. Installaatiot toteutetaan tasatunnein ja aina 15 minuutin välein pimeänä vuorokaudenaikana. Yhden installaation kesto on noin 2-3 minuuttia. Luvassa on muun muassa valotaidetta, jossa talon ulkoseinät muuntuvat moniväriseksi mosaiikiksi, sekä erilaisia taloa kiertäviä valoaaltoja. Valaistuskokonaisuudet suunnittelevat valotaiteilijat Jussi Kamunen, Ville Syrjä, Veli-Pekka Niemi ja Olli Lehtinen. Talon brändivärinä tunnettu ultramariinin sininen toimii edelleen ulkovalaistuksen perusvärinä läpi talven. ”Toivomme vaihtuvien valaistusten ilahduttavan niin kaupunkilaisia kuin kaupungissamme vierailevia kotimaisia ja kansainvälisiä turisteja. Suomalainen valosuunnittelu on kansainvälisesti korkeatasoista ja kiinnostavaa ja pystymme näin tarjoamaan iloa ja elämyksiä kaikille ihmisille. Tampere-talo on elävä kokonaisuus paitsi sisältä, myös ulkoa.”, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Elävän valotaiteen lisäksi kulttuuri- ja kongressikeskus valaistaan muun muassa kokonaan punaiseksi Nenäpäivänä 10.11., violetiksi kansainvälisenä keskoslasten päivänä 17.11. ja sinivalkoiseen huntuun itsenäisyyspäivänä 6.12. Loppuvuoden elävän valon tempaus huipentuu uudenvuoden valoinstallaatioon 31.12.2017. Tampere-talon pimeän vuorokaudenajan valaistus jatkuu valoviikkojen päättymiseen 11.3.2018 saakka.