Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo perustaa uuden tapahtumayksikön ja ostaa kongressipalveluiden liiketoiminnan

06.03.2019

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo Oy laajentaa liiketoimintaansa perustamalla tapahtumayksikkö Events Tampereen. Uusi yksikkö tuottaa yritys- ja kaupunkitapahtumia sekä kongressi- ja kokouspalveluita. Osana uuden liiketoiminnan perustamista Tampere-talo Oy on ostanut Tampereen Messut Oy:ltä kongressitoimisto Tavicon Oy:n liiketoiminnan. Events Tampere tuottaa tapahtumia sekä Tampere-talossa että talon ulkopuolella. Yksikkö aloittaa toimintansa 1. huhtikuuta 2019. Yksikön perustamisella Tampere-talo Oy haluaa vahvistaa asemaansa tapahtuma-alan kärjessä ja vastata asiakkaidensa tarpeisiin.

Events Tampere tuottaa tapahtumapalveluita yrityksille ja yhteisöille. Niitä ovat esimerkiksi erilaiset kaupunkitapahtumat, yritystapahtumat ja -juhlat, asiakastilaisuudet, seminaarit, näyttelyt, messut ja lanseeraukset. Yksikön kongressi- ja kokouspalveluista vastaa puolestaan Tavicon Oy:n liiketoiminnan ostossa siirtyvä neljän ammattilaisen kongressitiimi. Tekijät ovat erikoistuneet kansainvälisten ja kotimaisten kongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen.

Ensimmäinen yleisölle maksuton kaupunkitapahtuma, jonka Events Tampere tuottaa, on Muumimuseon Puutarhajuhla elokuussa. Tapahtuman tuotanto siirtyy Events Tampereelle kaupungin matkailuyhtiö Visit Tampere Oy:ltä.

Digitaalisuus, uudet tapahtumakonseptit ja markkinoille tulevat erilaiset toimijat muuttavat tapahtuma-alaa nyt voimakkaasti. Samalla niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaiden ostokäyttäytyminen ja tarpeet ovat muuttuneet. Tapahtumayksikön perustaminen vastaa markkinamuutosten vaatimuksiin.

– Yritysasiakkaamme odottavat entistä kokonaisvaltaisempaa ja asioinnin helpottavaa palvelua. Asiakkaiden mieltymykset ja valinnat muuttuvat nopeasti. Tampere-talo Oy:n tavoitteena on jatkaa vahvaa kasvua ja siksi panostamme uuden liiketoiminnan aloittamiseen. Merkittävä tekijä tapahtumayksikön perustamiseen on myös Tampereen vahvan kasvun ja vetovoimaisuuden hyödyntäminen, sanoo Tampere-talon hallituksen puheenjohtaja Martti Silvennoinen.

Seitsemän asiantuntijan kokenut tiimi

Events Tampereen kaupunkitapahtumien tuottajana toimii Saara Saarteinen (ylhäällä kuvassa keskellä), joka on tehnyt isoja kaupunkitapahtumia jo yli kymmenen vuoden ajan ensin Tampereen kaupungin ja myöhemmin Visit Tampereen palveluksessa. Yritystapahtumien tuottajana toimii Jukka Tallgren (kuvassa oikealla), joka on työskennellyt Tampere-talossa vuodesta 2018. Hänellä on pitkä kokemus tapahtuma- ja ohjelmatuottamisesta. Kongressipalveluiden tuotanto jatkuu Taviconin brändillä osana Events Tamperetta. Neljän hengen tiimin vetäjänä jatkaa Tavicon Oy:tä luotsannut Karoliina Sunell (kuvassa vasemmalla). Kaikkiaan seitsemän asiantuntijan tapahtumayksikköä vetää Tampere-talon liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen.

– Ensimmäisen kaupunkitapahtuman eli Muumimuseon puutarhajuhlan valmistelu on jo hyvässä vauhdissa. Haluan rakentaa kaupunkitapahtumia kuten tähänkin asti vahvasti yhteisöllisesti ja saada koko kaupungin mukaan. Tapahtumaan mukaan haluavat kumppanit voivat olla minuun jo nyt yhteydessä, sanoo kaupunkitapahtumien päällikkö Saara Saarteinen.

– Events Tampereen perustaminen on luonnollinen kehitysaskel Tampere-talon liiketoiminnan laajentamisessa. Yritystapahtumat ovat olleet alusta saakka yksi talon toiminnan kivijaloista. Olemme rakentaneet moniosaajatiimimme kanssa elämyksellisiä ratkaisuja yrityksille. Uusi tapahtumayksikkö vastaa asiakkaidemme pyyntöön tuottaa heille palveluita myös talon ulkopuolella, sanoo liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen.

– Taviconin toimiminen osana Events Tamperetta palvelee kokous- ja kongressiasiakkaitamme entistä paremmin. Taviconin tiimi toimii jatkossakin valtakunnallisesti, mutta nyt myös Tampere-talon asiakkailla on entistä parempi mahdollisuus käyttää palveluitamme. Talossa järjestetään vuosittain isoja kansallisia sekä kansainvälisiä kongresseja ja pystymme nyt tekemään yhteistyötä talon kanssa entistä tiiviimmin, sanoo Karoliina Sunell Taviconista.

Lisätietoja

Liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen p. 040 0882 024
Viestintäpäällikkö Anne Sivula, p. 040 717 4873
Hallituksen puheenjohtajan ja yksikön asiantuntijoiden haastattelupyynnöt viestintäpäällikön kautta
etunimi.sukunimi@tampere-talo.fi

Faktaa

Events Tampere
www.eventstampere.fi
– Tampere-talon uusi tapahtumayksikkö 1.4.2019 alkaen, seitsemän asiantuntijaa
– Toimipiste Tampere-talossa, mutta tuottaa tapahtumia ympäri Suomen

Tavicon
www.tavicon.fi
– Erikoistunut sekä kansainvälisten että kotimaisten tieteellisten kongressien, konferenssien, kokousten ja seminaarien järjestämiseen. Toimistolla 30 vuoden kokemus alalta.
– Liikevaihto vuonna 2018 oli noin 0,5 miljoonaa euroa.
– Tampere-talo Oy on ostanut liiketoiminnan Tampereen Messut Oy:ltä ja Tavicon-tiimi liittyy osaksi Events Tamperetta 1.4.2019 alkaen.

Tampere-talo Oy
www.tampere-talo.fi
– Vuoden 2018 liikevaihto 12,1 miljoonaa euroa, kokonaisliikevaihto ja muut tuotot yhteensä 18,9 miljoonaa. Liikevaihto on yli kaksinkertaistunut kuudessa vuodessa.
– Yli 600 000 kävijää ja yli tuhat tapahtumaa vuonna 2018. Talon toiminnan talousvaikutus alueellaan 47 miljoonaa euroa.
– Talossa toimivat lisäksi Tampere Filharmonia, à la carte ravintola Tuhto sekä maailman ainoa Muumimuseo.
– Talo on perustettu vuonna 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö.