Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo sai tunnustusta ekologisen ajattelun ja vihreiden tekojen edistämisestä

12.03.2019

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut Tampere-talo Oy:lle kunniamaininnan aktiivisesta ja pitkäaikaisesta työstä talon ympäristövastuullisen toiminnan kehittämisessä.

– Tampere-talo Oy on tehnyt aktiivista työtä ekologisen ajattelun ja vihreiden tekojen edistämiseksi omassa toiminnassaan. Tavoitteena on ollut mm. ilmastonmuutoksen hillitseminen ja kestävän kulutuksen edistäminen. Konkreettisina esimerkkeinä Tampere-talon ympäristöteoista mainittakoon talolle vuonna 2014 myönnetty joutsenmerkki ja sen myötä käyttöön omaksutut toimintatavat, omassa kattopuutarhassa viljeltävä lähiruoka, aurinkopaneeleiden käyttö energiantuotannossa sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä huolehtiminen, toteaa kehittämispäällikkö ja palkintoraadin puheenjohtaja Elina Viitanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Tampere-talon kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto on ilahtunut talon saamasta tunnustuksesta.

– Ympäristövastuullisuus on yksi tärkeimmistä toimintaamme ohjaavista arvoista. Talollamme on ollut oma ympäristöohjelma jo 1990-luvun alkupuolelta ja haluamme olla toimialallamme vihreiden tekojen edelläkävijä.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2018 Lehtovuori Oy:lle

Tampere-talon saama kunniamainita julkaistiin keskiviikkona 12. maaliskuuta Tampereella. Tilaisuudessa ylöjärveläiselle Lehtovuori Oy:lle myönnettiin Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2018. Yritys on kehittänyt lajittelevia keräilyastioita ja hyödyntänyt aurinkoenergiaa keräyskapasiteetin lisäämisessä. Vuoden 2018 uutta innovaatiota yhtiön tuotteissa edustaa aurinkosähköllä toimiva keräysastia.

– Lehtovuori on kehittänyt jäteastian kanteen täyttöasteen tunnistavaa tekniikkaa sekä aurinkovoimalla toimivan puristimen. Jäteaineksen tiivistäminen astiassa ja tyhjennystarpeesta ilmoittava järjestelmä vähentävät tarvittavien tyhjennyskertojen määrää ja siten myös kuljetuspäästöjä ja -kustannuksia. Lehtovuori Oy:n älyroskis on yksi tekijä kohti vähähiilisempää ympäristöä, sanoo Elina Viitanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien

Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998–2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen Hämeen ympäristökeskus luovutti vuosien 1994–1997 ympäristöpalkinnon ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987–1993.

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluivat Pirkanmaan ELY-keskuksesta kehittämispäällikkö Elina Viitanen (palkintoraadin puheenjohtaja), johtaja Olli Madekivi, ympäristöasiantuntija Johannes Järvinen, ympäristöasiantuntija Emmi Lehkonen, maaseudun kehittämisen asiantuntija Anne Värilä sekä viestintäasiantuntija Mari Peltonen.

Kuvassa vasemmalta Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi, viestintäpäällikkö Anne Sivula ja kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto. Kuva: Mari Peltonen