Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talolle, Tampere Filharmonialle ja Muumimuseolle yhteinen brändi

09.05.2017

Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talosta tulee kesäkuussa kolmen tamperelaisen kulttuuritoimijan koti, kun Muumimuseo avautuu talossa 17. kesäkuuta. Kolmikon toimiminen saman katon alla tekee talosta entistä merkittävämmän kulttuuri- ja matkailukohteen niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Uudistusten myötä Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo ovat yhtenäistäneet brändi-ilmeensä. Uusi ilme on alkanut näkyä kevään aikana digitaalisessa ja painetussa markkinointiviestinnässä. Tampere-talon julkisivulle on nostettu mm. valokyltti, ja uudet verkkosivustot avataan kesään mennessä. Yhteisen ilmeen lisäksi kolmikolla on omat logo- ja värimaailmansa.

Tampere-talon brändi-ilmeen siniset sävyt on haettu talolle tunnusomaisista Kimmo Kaivannon taideteoksista. Tampere Filharmonian värimaailma on puolestaan otettu vaskisoittimien kullasta ja jousisoittimien puisesta pinnasta. Tampere-talon ja orkesterin logoissa sekä koko kolmikon yhteisessä brändi-ilmeessä esiintyvä T-kirjain saa muotonsa viidestä viivasta, eli nuottiviivastosta. Muumimuseon omassa ilmeessä komeilee Muumipeikko, ja vihreä väri on poimittu Tove Janssonin alkuperäisteoksista.

Kolmen toimijan brändikokonaisuuden lähtökohtana on avoimuus: Tampere-talossa tehdään kulttuuria kaikille, oman kaupungin väkeä unohtamatta. Muumimuseo kutsuu luokseen muumien ja kuvataiteen ystäviä ympäri maailman ja Tampere-talo ja Tampere Filharmonia tuottavat kulttuuritapahtumia intohimoisesti ja vastuuntuntoisesti moneen makuun. Kansainvälinen kulttuurin keskus on kuitenkin samalla myös ylpeästi tamperelainen – manselaisuus pysyy osana Tampere-taloa jatkossakin. Historia on vahvasti läsnä visuaalisessa ilmeessä ja tapahtumissa samalla, kun kolmikko mukautuu muuttuvaan maailmaan etsien jatkuvasti uusia, kiinnostavia sisältöjä.

Brändi-ilme on suunniteltu yhteistyössä mainostoimisto 358:n kanssa.

Mittava uudistushanke huipentuu kesällä

Tampere-talo on toteuttanut mittavan toiminnallisen uudistushankkeen vuosina 2015‒2017. Uudistusten pohjana on Tampereen taidemuseon hallinnoiman Muumilaakson muutto Tampere-taloon. Muuton yhteydessä museon nimi muuttuu Muumimuseoksi. Sen avajaisia vietetään suuren kansanjuhlan merkeissä 17. kesäkuuta.

Ainutlaatuinen Tove Janssonin alkuperäisteoksista koostuva kokoelma esittäytyy elämyksellisesti ja moniaistisesti taianomaisisissa arkkitehti Taina Väisäsen suunnittelemissa tiloissa.

‒ Muumimuseo on oma maailmansa, jossa Tove Janssonin kirjat ja kuvat sekä Tuulikki Pietilän kuvaelmat nousevat esiin ennennäkemättömällä tavalla, uutta tekniikkaa ja mahdollisuuksia hyväksi käyttäen, kertoo museonjohtaja Taina Myllyharju.

Museon lisäksi taloon on avattu uusia kokous- ja tapahtumatiloja palvelemaan kansainvälisiä ja kotimaisia asiakkaita. Lisäksi taloon on saatu à la carte -ravintola Tuhto sekä myymälä. Uudistunutta Tampere-taloa ja Muumimuseota juhlitaan Suuren avajaisjuhlakonsertin merkeissä 9. elokuuta.

‒ Olemme innoissamme siitä, että Muumimuseo tulee kanssamme saman katon alle. Museon kävijät otetaan Tampere-talossa vastaan upeilla uusilla palveluilla, iloitsee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talossa kotiaan pitää myös sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, jolle talo ja sen konserttisalit ovat jo varsin tuttuja.

‒ Tampere-talo on ollut Filharmonian koti jo miltei 27 vuotta. Talon Isolla salilla on valtava merkitys siinä, miten orkesteri on kehittynyt vuosien varrella. On hienoa saada Tampere-taloon nyt myös taidemuseo, joka rikastuttaa kulttuurielämää. Näen kolmen toimijan yhteistyön luonnollisena kehityksenä, toteaa Tampere Filharmonian intendentti Helena Hiilivirta.