Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo valaisee julkisivun lasten hyvinvointia tukevissa kampanjoissa marraskuussa

14.11.2019

Tampere-talo osallistuu marraskuussa kahteen maailmanlaajuiseen kampanjaan, jotka tukevat ja nostavat esiin lasten hyvinvointia. Maailman keskoslasten päivää vietetään sunnuntaina 17. marraskuuta. Talon julkisivu valaistaan silloin kampanjan mukaisesti violetiksi. Keskiviikkona 20. marraskuuta juhlistetaan Lapsen oikeuksien päivää, jolloin talo verhoutuu sinisen sävyyn.

– Talomme on säännöllisesti mukana yhdistysten ja yhteisöjen kampanjoissa. Vastuullisuustyömme periaatteena on tukea yhteiskunnallisesti merkittäviä teemoja eri tavoin, viestiä niistä ja ottaa osaa keskusteluun. Marraskuussa keskiössä ovat lapset – heissä on tulevaisuus ja haluammekin osaltamme kiinnittää huomiota molempien kampanjoiden tärkeisiin tavoitteisiin, sanoo toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tampere-talossa on ensi vuonna juhlavuosi. Talo täyttää 30 vuotta, Muumipeikko 75 vuotta ja Tampere Filharmonia 90 vuotta. Lisäksi talon yhteyteen avautuu hotelli, Courtyard by Marriott Tampere City.

– Juhlintaan yhdistyy halumme tehdä hyvää. Aiommenkin toteuttaa juhlavuotena sosiaalisen vastuun kampanjan, josta kerromme pian lisää, Ahokas jatkaa.

Joka kymmenes syntyy keskosena

Maailman keskoslasten päivä kiinnittää huomiota siihen, että maailmassa joka kymmenes lapsi syntyy keskosena. Keskonen on lapsi, joka on syntynyt ennen kuin 37 raskausviikkoa on täyttynyt tai jonka syntymäpaino on alle 2500 grammaa. Suomessa vuosittain 3 400 lasta eli noin kuusi prosenttia lapsista syntyy keskosena.

Suomessa Keskosperheiden yhdistys Kevyt edistää keskosperheiden hyvinvointia sekä edesauttaa laadukkaan keskoshoidon ja -seurannan toteuttamista tasa-arvoisesti koko Suomessa.

Valaistustempauksen väri on violetti, joka viestii toivoa, herkkyyttä ja ainutlaatuisuutta. Euroopan, Afrikan ja Yhdysvaltojen kattojärjestöt valitsivat violetin kampanjan teemaväriksi jo vuonna 2009.

Lue lisää Keskoslasten päivästä

Lapsen oikeuksien sopimus 30 vuotta

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään keskiviikkona 20. marraskuuta. Tänä vuonna lapsen oikeuksia on erityinen syy juhlia, sillä YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 30 vuotta.
Tampere-talo valaistaan teeman mukaisesti siniseksi.

Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. Päivä saatiin nimettyä lapsen oikeuksien päiväksi suomalaisiin kalentereihin vuonna 2002 Suomen UNICEFin aloitteesta.

Lue lisää Lapsen oikeuksien päivän saavutuksista

Teksti: Anne Sivula
Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere