Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talon toimijat ovat yhdessä kehittäneet koronavapaan soittoasun

01.04.2020

Muumisoittoasu mahdollistaa isojen soittoryhmien yhteisesiintymiset ja voi olla hyödynnettävissä tulevaisuudessa myös yleisöille.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Muumimuseo ovat yhdessä onnistuneet kehittämään koronavapaan muumisoittoasun, joka estää käyttäjäänsä tartuttamasta tai altistumasta koronalle tai muille virustaudeille. 

Soittoasut ovat erikoistekstiilistä valmistettuja muumipukuja, joita Muumimuseolla ja Tampereen kaupungilla on jo käytössään muutamia kappaleita. Muumipukujen suojaavuus perustuu sekä kankaan kirurgisiin suojaominaisuuksiin, että erityisesti niiden kokoon, joka estää soittajia tulemasta liian lähelle toisiaan. 

Suojaavuus havaittiin, kun puvut olivat Tampere Filharmonian soittajista koostuvan kvartettikokoonpanon päällä Muumimuseon tulevia virtuaalimuseon kuvauksia varten. Tämän jälkeen ne lähetettiin testattavaksi laboratorioon, jossa vahvistettiin niiden suojavuus veri- ja eriteroiskeilta esimerkiksi soittotoimenpiteiden yhteydessä.

“Tämä on pieni askel intendentille, mutta suuri askel Tampere Filharmonialle”, iloitsee Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen, ja jatkaa: “Käynnistämme joukkorahoituskampanjan, jotta saamme hankittua suojaavat muumisoittoasut koko 97 soittajan orkesterillemme. Yleisö pääsee osallistumaan äänestykseen, jossa valitaan, mikä muumihahmo tulee ylikapellimestarimme Santtu-Matias Rouvalin päälle.”

Tampereen taidemuseon ja Muumimuseon johtaja Taina Myllyharju toteaa Muumimuseon koko henkilökunnan iloitsevan löydöksestä: “Hienoa, että Muumimuseo voi näin olla avuksi samassa talossa työskentelevälle orkesterille. Jonne Valtonen sävelsi Muumimuseon virallisiiin avajaisiin Tampere Filharmonialle Näkymätön lapsi -teokseen pohjautuvan teoksen, jonka tulevat esitykset voivat näin saada aivan uusia ulottuvuuksia.” 

“Tampere-talon täyttäessä tänä vuonna 30 vuotta, Tampere Filharmonian 90 vuotta ja Muumimuseossa juhlittavan, 75 vuotta täyttävän Muumipeikon kunniaksi tämä on jälleen kerran hieno yhteistyön osoitus talotoimijoiden yhteistyön voimasta. Jos tästä tulee hitti, voimme lähteä kehittämään ratkaisuja kaupallistaa tämä myös yleisöille yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa”, säestää Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.