Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampereen WOMEX-tapahtuma onnistui hyvin

30.10.2019

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty WOMEX 19 -tapahtuma keräsi yli 2 500 musiikin ammattilaista 83 maasta Tampereelle 23.–27.10.  Globaaliin musiikkiin keskittyvä WOMEX – TheWorld Music Expo – järjestettiin nyt 25. kerran. Tamperelaisjärjestäjät saivat kiitosta onnistuneista ja hyvin toimivista järjestelyistä.

Yli 60 bändin ja sooloartistin showcase-konserteissa esiintyi 260 muusikkoa 47 maasta. Muusikoista naisia oli 45 prosenttia -enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tampereella nähtiin 17 musiikkidokumenttia eri puolilta maailmaa, ja 25 konferenssipaneeliin osallistui 110 puhujaa. Toista kertaa järjestettyyn WOMEX Akatemiaan osallistui 32 nuorta muusikkoa 15 maasta, yhteistyössä oli mukana myös Sibelius-Akatemia.

Tampereen WOMEX 19 oli moniarvoisen, globaalin musiikkitapahtuman pohjoisin pitopaikka, ja se keräsi erityisen paljon osallistujia lähialueilta: Pohjoismaista, Baltian maista ja Venäjältä. Tampereelle saapui ennätysmäärä alkuperäiskansojen edustajia.

Tampere-talon 250 messuosastolla oli mukana 670 näytteilleasettajaa 55 maasta. Ensimmäistä kertaa WOMEX-messujen näyttelyosastoilla esittäytyi musiikkialan yrityksiä myös Kiinasta, Taiwanista ja Japanista.

WOMEX 19:n keskeinen tapahtumapaikkana toimi Tampere-talo, jonne keskittyivät WOMEXin messu- ja konferenssitapahtumat ja osa konserteista. Lisäksi konserttipaikkoina olivat Pakkahuone, Klubi ja Torni-hotellin Paja. Elokuvanäytökset esitettiin ArthouseCinema Niagarassa. Yleisradion taltioimat Tampere-talon konsertit ovat nähtävissä Yle Areenassa.

WOMEX World Music Expoa järjestää saksalainen Piranha ArtsAG. Tapahtuman kotimainen järjestäjä oli tamperelainen Rockadillo Production Oy, ja tapahtuman pääyhteistyökumppanit Tampere-talo, Visit Tampere ja Music Finland. Tampereen kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö, Pirkanmaan Kulttuurirahasto ja Musiikin edistämissäätiö MES tukivat hanketta taloudellisesti.

Lisätiedot:

WOMEX PRESS RELEASE, 29 October 2019