Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Pienteollisuustalo: tilaa ihmisille ja yrityksille jo 60 vuoden ajan

27.11.2017

1950-luvun Tampereella ei osattu vielä arvostaa rohkeita pienyrittäjiä. Tuolloin tarjolla ei ollut kunnon tiloja toiminnan aloittamiseksi  – puhumattakaan toiminnan kehittämisestä tai laajentamisesta. Tampereen Käsityö- ja teollisuusyhdistys päätti tarttua ongelmaan ja yhdistää yrittäjät. Ratkaisu löytyi lopulta yhteistyöstä. Vuonna 1957 alkoi Tampereen Pienteollisuustalo Oy:n rakennustyö Kalevantien ja Tammelan Puistokadun, nykyisen Yliopistonkadun, kulmauksessa. Tänä vuonna yhtiö täyttää 60 vuotta.

Nyt jo lähes 60 000 neliömetriä ja seitsemän eri rakennusta käsittäväksi kiinteistöyhtiöksi kasvanut Tampereen Pienteollisuustalo Oy elävöitti syntyessään tamperelaisen teollisuuden julkista kuvaa. Sen tiloissa oli yhtä aikaa esimerkiksi neljä kenkätehdasta. Koko talossa oli enimmillään töissä yhtä paljon väkeä kuin suuressa tamperelaistehtaassa. Kunnioitettavan 60-vuotisen historian aikana yhtiön tiloissa on ehtinyt toimia jo tuhansia yrityksiä ja yhteisöjä. Kun tänä päivänä tarkastelee yhtiön tiloissa parinsadan yrityksen ja yhteisön sekä yli 85 omistajan nimiluetteloa ja toimialoja, havaitsee selvästi yhteiskunnassa tapahtuneen muutoksen. Pienteollisuustalo elää ja hengittää tässä ajassa.

Juhlan paikka

Tampereen Pienteollisuustalon toimitusjohtaja Olli Hirvimäki valitsi Tampere-talon juhlapaikaksi. Eräs syy oli tietysti oiva sijainti, talo sijaitsee aivan kiinteistön naapurissa. “Maestro ja sen lämpiö olivat nappivalinta 130 hengen vierasjoukolle. Tila on toimiva ja tunnelmallinen esitystä ja tämän jälkeen pidettyä cocktail-tilaisuutta varten. Hieno näkymä Sorsapuistoon sopi myös juhlan teemaan erittäin hyvin.”

Tunnelma oli Hirvimäen mukaan tilaisuudelle sopiva ja osallistujien palautteen perusteella juhlat onnistuivat hienosti. “Tarkoitus oli viettää rennot sekä hauskat juhlat ja tässä todellakin onnistuttiin. Tampere-talon järjestelyt toimivat mutkattomasti ja tarjoilut ja niiden järjestelyt olivat erinomaiset.”

Illan kohokohta oli Pienteollisuustalon tilaama Matti Wacklinin esikirjoittama ja Heikki Salon käsikirjoittama sekä ohjaama reilun tunnin pituinen “Henkseleistä Hightechiin – Tampereen Pienteollisuustalo” -spektaakkeli.

“Heikki Salo, Ilkka A ”Hönttä” Jokinen, oman kiinteistömme yhdessä studiossa treenaava Uusi Päivä -televisiosarjan taidokas bändi sekä vuosien takaa tutut biisit yhdistettynä oman talomme historiaan toimivat erinomaisesti yhteen. Todistimme, että 60-vuotisjuhlillakin voi olla todella hauskaa. Jatkopaikaksi oli valittu laidassa sijaitseva Ravintola Sasor, jossa iso osa juhlijoista jatkoi yhdessäoloa. Yliopistonkatu ja muu lähiympäristö ovat elävöityneet kiitettävästi. On hienoa, että Tampere-talon ympäristöstäkin löytyy nykyään useitakin laadukkaita ravintoloita.”

Onnea Tampereen Pienteollisuustalo! Lue lisää kiinteistön taipaleesta.

Onko yritykselläsi juhlavuosi tulossa tai onko sinulla suunnitteilla jokin muu yritystapahtuma? Muun muassa vaikuttava Maestro-tilamme sopii hyvin kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Ota yhteyttä!