Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Konsertti- ja kongressikeskuksen matka tuhansien elämysten taloksi

18.09.2017

Tampere-talon ohjelmapäällikkö Timo Suomi kirjoitti SuomiViihteen uusimpaan julkaisuun (03/2017) Tampere-talon matkasta kohti tuhansien elämyksien taloa. Lue Timon teksti (alla) ja tutustu koko lehteen osoitteessa http://www.lehtiluukku.fi/lue/suomiviihde-03-2017/158569.html

On alkusyksyn maanantai Tampere-talossa, ja aula ammottaa tyhjyyttään. Tuntuupa oudolta, suorastaan luonnottomalta! Sitten havahdun: tosiaan, nythän on maanantai, ja Muumimuseo on tänään tapansa mukaan kiinni. Ravintola Tuhtokaan ei ole vielä avautunut lounasasiakkaille. Huokaisen helpotuksesta – eivät ne ihmiset ole meitä unohtaneet!

Onhan Tampere-talo historiansa aikana ehtinyt hiljaisuuteenkin tottua: viime vuosikymmenet olivat täynnä typötyhjiä kesälomakuukausia, ja vuosia talo saattoi olla osalle kaupunkilaisista vain tuttu ohikävelykohde – kuka sinne nyt sisään rohkenisi mennä? Nykyään on tilanne kuitenkin aivan toinen: Muumimuseo ja lukukirjastomme houkuttelevat satoja lapsiperheitä Tampere-taloon päivittäin, à la carte -ravintola Tuhto terasseineen palvelee nälkäisiä ja janoisia aamupäivästä myöhään iltaan, Tampere Filharmonia täyttää salit kerrasta toiseen, ja yritysmyyntimme palvelee tuhansia kongressiasiakkaita vuoden ympäri. Näiden päälle Tampere-talossa toteutetaan vielä noin 300 kulttuurituotantoa vuosittain. Ei siis ihme, että tyhjä aula maanantaiaamuna tuntuu nykyään jotenkin luonnottomalta.

Olemme juuri saaneet valmiiksi valtavan uudistushankkeemme, jonka päätavoite on ollut muuntautua pelkästä konsertti- ja kongressikeskuksesta tuhansien elämysten taloksi, johon ihmisten on hyvä tulla viettämään aikaa vuorokauden ja vuoden ympäri. Muumimuseon ja uuden ravintolan ja myymälän avaamisen lisäksi olemme muun muassa rakentaneet uusia kokous- ja monitoimitiloja, uudistaneet aulatilat ja -palvelumme ja lanseeranneet ilmaisohjelmaa kaupunkilaisille tarjoavan Aulaklubin. Olemme halunneet avata taloamme kaikille ja muuntautua paikaksi, joka on täynnä elämää. Hyvästä menestyksestä kertovat viime vuoden ennätykselliset 371 000 kävijää, ja Muumimuseon avautumisen myötä tavoitteenamme on kasvattaa kävijämäärämme vähintään 420 000 vierailijaan vuodessa.

Väittäisin, että konserttitalo ei tänä päivänä voi enää olla pelkkä tyhjä halli, joka aukeaa tuntia ennen tapahtumaa vain rahastaakseen lipun hinnan kävijöiltään. Kokonaiselämykseen tarvitaan paljon muutakin kuin pelkkä ydintapahtuma. Konserttikävijämme voivat esimerkiksi ruokailla talossa tai käväistä Muumimuseossa ennen illan päätapahtumaa ja jäädä vielä jälkipuimaan viinilasillisen ääressä konsertin jälkeen. Yritysasiakkaamme puolestaan voivat luottaa palveluihimme aina ohjelmasuunnittelusta ravintolapalveluihin ja tekniseen tuotantoon. Monenlaisen oheistarjonnan ja palvelukonseptin laajuuden lisäksi on tärkeää huomioida, että hyvä asiakaspalvelukokemus on kaiken alku- ja päätepiste.

Kun katselen tyhjää myymäläämme ja autioita käytäviä maanantaina aamukymmeneltä ja hämmästelen tätä hiljaisuutta, ymmärrän kuinka suuren muutoksen olemme saaneet yhdessä aikaan: Tampere-talo on nyt todellakin täynnä elämää!

Timo Suomi, ohjelmapäällikkö, Tampere-talo