Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Ravintola Tuhto juhlii Kilpipäivää Paistinkääntäjien menulla!

21.04.2018

Maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön la Chaîne des Rôtisseursin (Suomessa Paistinkääntäjät) kilpiyritykset viettävät Kilpipäivää 21.4. Päivän kunniaksi Tuhtossa tarjoillaan keittiömestari Heikki Kärkkäisen käsialaa oleva Paistinkääntäjien menu. Menu on kolmen ruokalajin kunnianosoitus hyvälle ruoalle.

– Alkuruoaksi on uppopaistettua turskankieltä, kiinakaali-fenkolisalaattia ja piparjuurella maustettua hollandaisekastiketta ja pääruoaksi mokka-voissa paistettua kokonaista naudan sisäfileetä, perunapyreetä ja portviinikastiketta. Jälkiruoaksi loihdimme virallisen Paistinkääntäjä-leivoksen, jossa yhdistyvät kirsikka ja suklaa, kertoo Kärkkäinen.

Kaikilla kilpiravintoloilla on Kilpipäivän kunniaksi tarjolla omanlaisensa erikoismenu. Kärkkäinen halusi Tuhton menun kunnioittavan niin konserttiasiakasta, Tuhtossa herkuttelijaa kuin myös kilpikonseptia.– Nauta valittiin pääruokaan koska sitä myydään meillä paljon ja se sopii myös konseptiin. Kokonainen sisäfilee on murea ja annoksessa kaunis. Alkuruoan turskan kieli puolestaan on kevyt ja tuo raikkautta. Konserttiasiakkaat voivat nauttia jälkiruokaleivoksesta myös ilman menua, sillä leivos kuuluu reilun viikon ajan normaaliin väliaikatarjoiluvalikoimaamme.

Menun painikkeeksi Tuhtosta löytyy myös erityisesti näille makuyhdistelmille valittu viinipaketti.

Paistinkääntäjien menu on tarjolla Tuhtossa 21.-29.4. a la cartelistan ohella (ei lounasaikaan). Menun hinta on 46 euroa.

Tutustu Tuhton Paistinkääntäjien menuun täällä ja saavu herkuttelemaan!

Kilpipäivä kehittää kotimaista ravintolakulttuuria

Kilpipäivä on maailman vanhimman ja suurimman gastronomisen järjestön la Chaîne des Rôtisseurs (Suomessa Paistinkääntäjät) -kilpiyritysten suurelle yleisölle avoin kansainvälinen tapahtumapäivä, jota juhlitaan tänä vuonna lauantaina 21.4.

Kilpipäivän tarkoituksena on korostaa kilpiravintoloiden ja -myymälöiden korkealuokkaista osaamista ja raaka-aineiden käyttöä sekä madaltaa ravintolaan lähtemisen kynnystä. Lisäksi päivän tavoitteena on nostaa tietoisuutta itse Chaîne des Rôtisseurs -järjestöstä. Kilpipäivällä on myös merkittävä rooli Suomen Paistinkääntäjien missiossa kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan ammattilaisten ja harrastajien, jäsentensä, kilpimyymälöidensä ja -ravintoloidensa sekä muiden yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tampere-talolla eniten Chaîne des Rôtisseurs -käätyjä Suomessa

Chaîne des Rôtisseurs – Paistinkääntäjät -järjestön tärkeimpiä symboleita ovat sen jäsenille myönnettävät käätyt. Tampere-talolla on eniten Chaîne des Rôtisseurs -käätyjä suomalaisista ravintoloista, mikä tekee Tampere-talosta Suomen ravintolakulttuurin huippuyksikön. Tampere-talon käädyt ja kunniakirjat ovat nähtävillä talon toisessa kerroksessa.

Kilpipäivää vietetään eri puolilla maailmaa 21.4.2018. Tapahtuman pääpaikka on kuitenkin Suomessa Tampereella, jossa tapahtuma alun perin ideoitiin.

Kaikki Kilpipäivän tapahtumat ja tarjoukset löytyvät osoitteesta www.rotisseurs.fi/kilpipaiva