Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tuhtolle uusi lista: ”Menty maku edellä!”

09.01.2019

Ravintola Tuhton keittiömestari Heikki Kärkkäisellä on hymy herkässä. Se ei varsinaisesti ole uutta kun kyseessä on iloinen mies. Nyt myhäilyä aiheuttaa kuitenkin varsin mukava asia, Tuhton järjestyksessään kahdeksas menu, joka julkaistiin heti vuoden kärkeen.

– Maku edellä mentiin keittiöporukan kanssa koko lista. Ajatus oli, että lista on mielenkiintoinen ja ronski. Selkeää, helppoa ja yksinkertaista mutta maukasta, kuvailee Heikki.

Mukana menun suunnittelussa olleet kokit Henkka ja Lauri eli Henri Tarvainen ja Lauri Leipakka myöntelevät kiivaasti.

– Tätä on helppo toteuttaa kun on ollut mukana alusta asti, saanut ideoida ja päässyt sisään menuun heti alussa. On porukan näköinen!

Listan selkeyden puolesta liputtaa myös annoksia nostamaan päässyt kokki Juuso Puputti, jonka listalemppari on Taimen.

– Alkuvuosi on ollut rauhallinen ja on ollut hyvä tutustua listaan. Annokset ovat suoraviivaisia ja selkeitä, ja niihin on saanut jo hyvää tuntumaa.

Vanhoja suosikkeja ja herkullisia uutuuksia

Alkuun menu tarjoaa viisi alkuruokaa sekä kuudennen, joka kokoaa yhteen maistiaiset kaikista muista. Tämä kuudes, Tuhdolla, on monipuolisuudessaan Laurin listasuosikki.

Päälle listalta löytyy suosikkeja sekä uutuuksia. Mestarin leipä tekee paluun ja kasvisruokailijoita hemmotellaan uudella Tofua-annoksella.

– Tofua on kova annos! Siinä on panostettu nimenomaan makuun ja se tarjoaa keveydestään huolimatta runsaasti proteiinia.

Kolmanneksi Heikki mainitsee pääruokalistalta Maissikanaa-annoksen, joka on aivan ensimmäinen kana-annos Tuhton listalla ikinä.

– Tämä on minun suosikkini. Syön paljon kanaa, tykkään siitä ja se on raaka-aineena tuttu, kuvailee Henkka.

Jälkeen Heikki suosittelee upouutta Piimää-annosta, jossa on herkulliset happaman makeat maut. Piimää-annoksen toi listalle kokki Joni Kähärä, joka oli nyt mukana listan suunnittelussa ensimmäistä kertaa.

– Olen aina tykännyt piimäkakusta ja oli kiva rakentaa annos sen ympärille. Arkinen aines, josta on nyt tehty juhlava annos kolmella tavalla.

Nostonsa ansaitsee myös taivaallinen Suklaata-annos, jossa suussasulava suklaakakku saa kaverikseen suolapähkinäjäätelöä.

Kuten aina, Tuhton listan annoksille löytyy tarkoin harkitut viinisuositukset ja oluen ystävä voi palan painikkeeksi nauttia talon omia oluita. Lapsille löytyy omat annokset, ja lapset myös saavat listan kaikki muut annokset puoleen hintaan.

Menut kokoavat herkut kokonaisuuksiksi

Uuden listan annoksista on koottu myös kolme valmista menua juomasuosituksineen. Menuiden tähdeksi voidaan kutsua Rouvalia, joka sai innoituksensa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvalin makumieltymyksistä.

– Rouvali on käynyt meillä syömässä ja tykästynyt useisiin annoksiin. Halusimme koota hänen suosimiensa makumaailmojen ympärille oman menun, kertoo Heikki.

Menu Rouvalin alkuun saat nautiskella Tartar-annoksen, päälle uutuutena listalle nousevaa Taimenta ja jälkeen jo mainitun Piimää-uutuuden.

Tervetuloa herkuttelemaan!

Tutustu a la carte -listaan tästä ja menuihin tästä.

Teksti ja kuvat: Jenni Ruotsalo