Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Kärkkäisen perintönä raikas kesämenu

21.05.2019

Tuhton järjestyksessään yhdeksäs menu on valmistunut ja tuo nyt Tuhtoon kertaheitolla kesän. Kesälistalla tunnetusti laadukas ja maukas á la carte saa seurakseen raikkaat salaatit sekä terassielämään sopivat hampurilaiset.

– Listalla on haettu monipuolisuutta. Konserttivieraita ja illallisen nauttijoita on ajateltu siinä missä kesäisiä terassikävijöitäkin. Uutuutena listallemme nousevat salaatit ja hampparit, joita on kyselty paljon, kertoo viimeisen listansa yhdessä tiiminsä kanssa suunnitellut ja jo Saludiin töihin siirtynyt Heikki Kärkkäinen.

Alkuruokien parissa taatut suosikit pitävät pintansa. Listalle on kuitenkin lisätty lapsia ajatellen erillinen ranskalaisannos tyydyttämään pikkuvieraiden suolaisennälkää.

Pääruokien joukossa Siikaa palaa Taimenen tilalle ja supersuosittu Härkää-annos muuttaa hieman muotoaan.

– Härkää-annokseen tuotiin mukaan kehuttu ja kysytty omenabrandykastike, joka on lähituottajalta, kertoo Heikki.

Jälkiruokien joukossa on upouusi raikas ja vegaaninen Marjatrifle sekä erityisesti lapsiperheiden suosimat jäätelöannokset, jotka saa myös gluteenittomana.

Koko kesälista on tarjolla myös Tuhton aurinkoisella terassilla. Perinteiseen terassimakuun listalla vastaavat Tuhdon tuhdimpi hampurilainen ja Seitanhampurilainen kasviksen ystäville sekä kesäisen raikkaat salaattiannokset.

– Salaattiannosten sekä aina tietysti mahdollisuuksien mukaan muidenkin kokonaisuuksien yrtit, salaatti sekä esimerkiksi koristeena käytettävät kukat tulevat omasta kattopuutarhastamme, muistuttaa menun suunnittelussa mukana ollut Kalle Laakso.

Menun takana on koko Tuhton keittiövelhojen joukko: Nykyisin Saludin keittiöpäällikkönä työskentelevä Heikki Kärkkäinen, kokit Henri Tarvainen, Lauri Leipakka ja Juuso Puputti sekä keittiömestarina 21.4. aloittanut Kalle Laakso.

Tutustu menuun tästä

Teksti ja kuvat: Jenni Ruotsalo