Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Veljeni vartija -ooppera sai ylistävän vastaanoton!

26.02.2018

Olli Kortekankaan säveltämä ja Tuomas Parkkisen kirjoittama ja ohjaama Veljeni vartija -ooppera kantaesitettiin Tampere-talossa perjantaina 16.2.2018! Lähes kymmenen vuotta työn alla ollut Tampereen Oopperan suurtuotanto sai hurmioituneen vastaanoton. Ooppera ja sen upeat solistit ovat keränneet ylistystä niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Suosittelemme hankkimaan jäljellä oleviin esityksiin oopperaliput vain Tampere-talon oman lipunmyynnin tai Lippu.fi-palvelun kautta.

Liput ja lisätiedot: www.tampere-talo.fi/veljenivartija

Yleisön palautetta Veljeni vartijasta:

”Esitys oli niin runsas, intensiivinen ja tunteikas monella tapaa, että se on pakko tulla katsomaan toistamiseen. Eilen huomioni veivät ensisijaisesti loistavat laulajat ja kuoro, viisas ja välillä mukavan rentoileva teksti ja karunkomea ylöspano, että toivon seuraavalla kerralla aivoistani löytyvän enemmän tilaa musiikin ja sen hienouksien vastaanottamiselle. Mutta kaunis ja kunnioittava kiitos koko työryhmälle!”

”Kolmannen näytöksen pakolaiskuoro oli mykistävä, kiitos unohtumattomasta esityksestä!”

”Vaikuttavimpia oopperakokemuksia ikinä!”

”Koskettava kokonaisuus vaikeasta ja tuskallisesta ajanjaksosta Suomen historiassa! Hienot roolisuoritukset ja mykistävät lavasteet kohtauksesta toiseen. Henki on ollut todella pienestä kiinni noissa tapahtumissa!”

Veljeni vartijan arvioita mediassa:

Aamulehti: https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/nyt-se-on-kuultu-tampereen-oopperan-veljeni-vartijassa-on-sopivassa-suhteessa-sotaa-rakkautta-ja-huumoria-200752450/

Helsingin Sanomat: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005571270.html

Suomen Kuvalehti: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/musiikki/veljeni-vartija-tampereen-oopperan-suuri-voimannaytto/

Hufvudstadsbladet: https://www.hbl.fi/artikel/operan-om-inbordeskriget-svammar-over-braddarna/