Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo isännöi maailmanmusiikin merkittävintä ammattilaistapahtumaa vuonna 2019

30.08.2018

”Tarjoamme Womexille upeat puitteet”

Maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma Womex World Music Expo -konferenssi järjestetään Tampereella ja Tampere-talossa 23.–27.10.2019. Tapahtumaan saapuu vuosittain yli 2500 ammattilaista 90 maasta. Messuilla kohtaavat maailmanmusiikin myyjät ja ostajat, minkä lisäksi Womex tarjoaa konferenssiohjelmaa, DJ-iltoja sekä musiikkielokuvia. Näkyvimpänä elementtinä on kuitenkin showcase-festivaali, jonka aikana seitsemälle lavalle nousee kymmenittäin huippuartisteja soittamaan näytöskeikkoja. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään 25. kertaa.

Womexin keskeinen tapahtumapaikka Tampereella on Tampere-talo, johon asettuvat niin näytteilleasettajat, päivä- ja iltakonsertit kuin Womexin juhlava avajaiskonserttikin. Muut tapahtumapaikat ovat Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Telakka toimii Womex-esiintyjien ja henkilökunnan takahuoneena. Womexille on ominaista musiikillinen laaja-alaisuus, ja tapahtuma vetää vuosittain kasvavan määrän muun muassa jazzin, elektronisen musiikin ja taidemusiikin ammattilaisia.

– Tarjoamme konferenssille ja festivaalille upeat puitteet ja tarjoamme kansainvälisille musiikkiammattilaisille unohtumattoman Womex-elämyksen. Meille on kunnia-asia saada tukea tätä kautta myös kotimaisen musiikin kansainvälistymistä, kommentoi Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Womex World Music Expoa järjestää saksalainen musiikkiyhtiö Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen musiikkiyhtiö Rockadillo Production Oy yhteistyössä muun muassa Tampere-talon, Tampereen kaupungin, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Visit Tampereen kanssa.