Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Yli 2500 WOMEX-tapahtuman osallistujaa täyttää Tampere-talon

21.10.2019

Koko maailman musiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. The World Music Expo tuo Tampereelle ja Tampere-taloon 23.–27.10.2019 yli 2 500 musiikin ammattilaista, artistia, yhtyettä, manageria ja levy-yhtiöiden edustajaa sadasta eri maasta. Näytteilleasettajia on 250. WOMEX-tapahtuman messujen ja seminaarien pääpaikkana toimii Tampere.

– Talomme on tällä viikolla kokonaan varattuna tapahtumalle. Asiakkaamme pääsevät silti normaalisti Muumimuseoon, syömään ravintola Tuhtoon, ostamaan konserttilippuja ja ostoksille talon myymälään. Pyydämme kuitenkin taloon tulevia asiakkaita huomioimaan, että aulatilat ja ravintolat ovat ajoittain ruuhkaisia, kertoo liiketoimintapäällikkö Mika Nevalainen.

Myös yleisö pääsee nauttimaan WOMEX-tapahtumasta

Keskeinen osa WOMEX-tapahtumaa on Tampere-talossa nähtävä showcase-festivaali. Lavalla esiintyy yli 60 artistia ja yhtyettä, kaikkiaan yli 260 muusikkoa 47 maasta. WOMEX valitsee tapahtumaan esiintymään pääsevät artistit ja yhtyeet vuosittain ison hakijamäärän joukosta. Tänä vuonna hakemuksia tuli 1 500 yhtyeeltä ja artistilta.

Tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa viettävä WOMEX on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä, vuosittain musiikkialalla järjestettävistä messuista. Tapahtuma viitoittaa suuntaa sille, millaista musiikki ja ja sen suuntaukset eri kulttuureissa, eri puolilla maailmaa.

WOMEX-tapahtuman pääpaikka on Tampere-talo. Suurin osa luennoista sekä messu- ja konferenssitapahtumista pidetään Tampere-talossa. Konserttipaikkoina ovat myös Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Messuilla ovat esillä mm. eri maiden musiikin vientikeskukset.

Myös yleisö pääsee nauttimaan maailman musiikin annista. Myynnissä on lippuja iltakonsertteihin ja Arthouse Cinema Niagaran elokuvanäytöksiin torstaista lauantaihin. Tarjolla on poikkeuksellisen laaja elokuvaohjelmisto: Niagarassa Suomen ensi-illan saa 17 musiikkidokumenttia. Niistä kymmeneen on myynnissä lippuja myös yleisölle.

WOMEX eli World Music Expon järjestää saksalainen Piranha Arts AG. Tapahtuman kotimainen pääjärjestäjä on tamperelainen Rockadillo Production Oy ja pääyhteistyökumppanit Tampereen kaupunki, Visit Tampere sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Strategisena kumppanina toimii Music Finland.

WOMEX The World Music Expo

Yleisökonsertit 

Elokuvat 

Arthouse Cinema Niagara WOMEX 19 -näytökset 

Teksti: Anne Sivula
Kuva: Frente Cumbiero Showcase WOMEX 2018, kuvaaja Yannis Psathas