Hyppää sisältöön

Aulaklubi: Lukas Stasevskij – Sodan sellisti 

Tampereella kasvanutta suomalais-ukrainalaista sellistiä haastattelee Johanna Harkkila.

Aika 04.05.2024 17.30

TilaTampere-talo, Pääaula

Tietoa tapahtumasta

Vapaa pääsy.

Tervetuloa Tampere-talon maksuttomalle Aulaklubille kuulemaan sellisti Lukas Stasevskijn elämästä kertovasta Sodan sellisti -uutuuskirjasta (Tammi). Keskustelutilaisuuden haastattelijana toimii Tammen viestintäpäällikkö Johanna Harkkila. Sodan sellisti -teoksen on kirjoittanut tietokirjailija ja toimittaja Pirjo Houni.

Tilaisuuden yhteydessä on mahdollista ostaa Sodan sellisti -kirjoja nimikirjoituksilla varustettuna.

Kesto n. 1 h. Keskustelutilaisuuden jälkeen ilta jatkuu Tampere-talon Pienessä salissa Cellomania-yhtyeen konsertilla. Liput ja lisätiedot

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Sodan sellisti (2024)

Tänä keväänä julkaistussa Sodan sellisti -kirjassa (Tammi) Tampereella kasvanut suomalais-ukrainalainen muusikko ja dokumentaristi Lukas Stasevskij kertoo, kuinka päätyi konserttisaleista sodan keskelle Ukrainaan.

Mihin maahan kuulun? Tätä Lukas Stasevskij kysyy itseltään Kiovassa helmikuussa 2022, kun venäläiset alkavat pommittaa Ukrainaa. On päätettävä, palatako Suomeen vai löytääkö oma paikkansa sotaa käyvästä maasta.

Sodan sellisti kertoo, kuinka Stasevskij lähtee etsimään identiteettiään isänsä kotimaahan juuri ennen Venäjän hyökkäystä. Kirja kertoo Tampereella varttuneen opiskelijan värikkäästä nuoruudesta, noususta kohti klassisen musiikin huippua sekä hetkistä, jolloin soitto saa uuden merkityksen Hersonin korsussa tai Irpinin kulttuuritalon raunioilla.

Lukas Stasevskij on tallentanut kamerallaan raa’an hyökkäyssodan tuhoja ja ukrainalaisten ristiriitaisia tuntoja kriisin keskellä. Kirja on kaunistelematon ja läheltä nähty kuvaus nyky-Ukrainasta, sen rosoista ja vahvasta elämäntunnosta.

Pirjo Houni on tietokirjailija ja henkilöjuttuihin erikoistunut toimittaja. Hän on kirjoittanut useisiin sanoma- ja aikakauslehtiin ja ollut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon ehdokkaana Vuoden journalistiksi. Hän on julkaissut kirjan Salattua diplomatiaa – Tapani Brotheruksen tarina vuonna 2021 ja yhdessä Maria Romantschukin kanssa teoksen Ei, rouva presidentti vuonna 2014.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

tulevia tapahtumia

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Rock & Pop
  • Viihdekonsertti

Cellomania

Jaani Helanderin ja Lukas Stasevskijn muodostama selloduo soittaa omien sävellystensä lisäksi covereita niin pop- ja rockmusiikista kuin peli- ja elokuvamusiikistakin.