Hyppää sisältöön

Kesän makuja Ravintola Tuhtossa

Ravintola Tuhton kesään kuuluvat uudet kesäiset maut. Tuttuun tapaan Tuhton terassi tarjoaa myös livemusiikkia heinäkuun lauantai-iltapäiviin.

Ravintola Tuhton tuore keittiömestari Jorma Aarnio toi kesän ruokalistalle maistuvia grilliherkkuja. Kuva: Elsa Vähänen

Ravintola Tuhton tiimi on saanut uuden vahvistuksen. Keravalta Tampereelle muuttanut Jorma Aarnio aloitti Tuhton keittiömestarina toukokuussa ja pääsi heti ensitöikseen suunnittelemaan kesän ruokalistan, jonka uutuuksia ovat muiden muassa ruokaisa halloum-avocado-mansikkasalaatti, suussa sulava naudan entrecôte-pihvi sekä tuhti kesäinen Black Angus -hampurilainen.

Aarnio ei tuntenut Tamperetta entuudestaan, mutta on kotiutunut kaupunkiin nopeasti:

”Olen viihtynyt täällä loistavasti. Tuhto on hieno ravintola ja tarjoaa haastetta. Kesän ruokalistan suunnittelussa lähdin liikkeelle fressistä ja reilusta grilliruoasta. Mietin ihan sellaista perinteistä pallogrillimeininkiä ja että ihmiset saavat syödä vatsansa täyteen maukasta hyvän mielen ruokaa.”

Keittiömestarin kesään kuuluu ruoanlaiton lisäksi myös jonkin verran kulttuuririentoja ja kesäfestareita. Suosikkimusiikkigenrekseen Aarnio nimeää energisoivan hype- ja trancemusiikin. Mutta mitkä ovat keittiömestarin henkilökohtaiset suosikkiannokset uudelta listalta?

”Kyllä se on tuo entrecôte talon pippurikastikkeella kera parsan ja perunakrokettien. Olen aina tykännyt tehdä entrecôta; pihvin kypsentäminen vaatii ammattitaitoa ja on kokille tilaisuus laittaa itsensä kunnolla likoon. Pippurikastikkeen maun salaisuus piilee siirapissa ja jallussa. Jälkiruoaksi suosittelen makeaa ja kirpsakan kesäistä raparperi-mansikkatartalettia.”

Ravintola Tuhton raparperi-mansikkatartaletti on kesä lautasella. Kuva: Vilma Viitala

Livemusiikkia terassilla

Aarnio vinkkaa, että Tuhton kesämenu kannattaa nauttia ravintolan viihtyisällä terassilla Sorsapuiston kupeessa. Mittavan markiisin alla on mukava viettää helteisen päivän siestaa tai pidellä pientä sadetta.

Tuttuun tapaan Tuhton terassi tarjoaa myös livemusiikkia heinäkuun lauantai-iltapäiviin. Tarkista esiintyjät ja ajankohdat Tampere-talon tapahtumakalenterista.

Ravintola Tuhto

Ravintola Tuhto sijaitsee Tampere-talossa osoitteessa Yliopistonkatu 55, Tampere.

Tee pöytävaraus: ravintolatuhto.fi tai soita 050 331 9315

Teksti Elsa Vähänen