Hyppää sisältöön

Suomen suurin vaatteidenvaihtotapahtuma antaa käytetyille vaatteille estradin Tampere-talossa

SWAP! järjestetään Tampere-talossa lauantaina 14.10. klo 11–17. Vaatteiden vastaanotto avataan jo edellisenä päivänä, jolloin lauantain jonot voi välttää vaihtamalla vaatteet seteleiksi jo ennakkoon. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon kestävän kehityksen yritys Ekokumppanit Oy ja Pirkanmaan Jätehuolto yhteistyössä Tampere-talon kanssa.

Nainen esittelee kirpputoritapahtumasta löytämäänsä vihreää juhlamekkoa
SWAP!:ssa vaatteet vaihtavat omistajaa – raha ei. Kuvassa Milla Lähteenmäki esittelee SWAP!-löytöjä vuoden 2022 tapahtumassa. (Kuvaaja: Miikka Ruohonen)

Vaatteidenvaihtotapahtuma SWAP!:n idea on yksinkertainen: tuotua vaatetta vastaan saa yhden SWAP!-setelin, jolla voi lunastaa yhden vaatteen vaatteidenvaihtoalueelta. Tänä vuonna tapahtumassa on ainutkertainen tilaisuus bongata myös Tampereen Oopperan puvuston helmiä.

Vaatteiden valmistamiseen kuluu valtava määrä resursseja, jotka hukataan, jos hyväkuntoinen vaate heitetään jätteeksi. SWAP!:n järjestelyistä vastaava projektipäällikkö Sanna Teinilä Ekokumppaneilta kertoo, että tapahtumaan tuodut vaatteet saavat jopa useita vuosia lisää käyttöaikaa.

Tapahtuma antaa hyväkuntoisille käytetyille vaatteille niiden ansaitseman estradin. Haluamme näyttää, että vaatteita kannattaa etsiä uuden sijaan käytettynä, eikä laadusta tarvitse tinkiä.

SWAP!:n järjestelyistä vastaava projektipäällikkö Sanna Teinilä Ekokumppaneilta
lähikuvassa käsi pitelemässä SWAP vaatteiden vaihtotapahtumassa jaettavia vaateseteleitä
Swapattavat vaatteet vaihdetaan SWAP!-seteleiksi, joilla pääsee tekemään löytöjä vaatteidenvaihtoalueella. (Kuvaaja: Miikka Ruohonen)
Vältä jonot vaihtamalla vaatteesi seteleiksi ennakkoon

Swapattavia vaatteita kerätään Tampere-talolla ennakkoon perjantaina 13.10. klo 14–18. Tuotavien vaatteiden määrää ei ole rajattu, mutta vaihtoseteleitä voi saada maksimissaan 10 kpl. Ennakkovaihtajat pääsevät lauantaina suoraan vaatteidenvaihtoalueelle omaa sisäänkäyntikaistaa pitkin. Lauantaina vaatteita tuovat kulkevat vastaanottopisteen kautta, josta voi myös lunastaa kaikille kävijöille maksuttomat kolme SWAP!-seteliä. Kaikki kulkeminen tapahtuu Tampere-talon pääsisäänkäynnin kautta.

Tapahtumassa otetaan vastaan vain hyväkuntoisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Vaatteet, jotka eivät löydä tapahtumasta uutta omistajaa, toimitetaan Lielahdessa toimivan Nextiili ry:n kautta Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry:n kierrätyskeskuksiin Lentolaan, Lielahteen ja Nekalaan.

Lisätiedot:

Kysy lisää: Projektipäällikkö, Sanna Teinilä, Ekokumppanit Oy, Puh 050 3646 022.

Tapahtuman verkkosivut: https://ekokumppanit.fi/swap-vaatteidenvaihtotapahtuma/